enda

Preisler Productions

Preisler Productions blev dannet i 1971 under navnet Ebbe Preisler Film, senere Ebbe Preisler Film/TV.


Selskabet var i fuld vigør indtil 1988, da Ebbe Preisler samlede Danmarks filmproducenter til een forening og blev dens første sekretariatschef. Herefter fulgte oprettelsen af Media-kontoret Documentary og siden 10 år som sekretariatschef for Danske Filminstruktører efterfulgt af 5 år som sekretariatschef for Danske Børne- og Ungdomsfilmklubber. I de år stod Preisler Productions for mindre filmproduktioner samt produktion af brætspil, pædagogiske spil og visualiseringsopgaver.


Siden 2006 er Preisler Productions igen i fuld vigør, stadig med en sammensat produktionsaktivitet, men med hovedvægten på filmproduktion.

Filmografi Priser
Titel År Funktion Category
Tralala 2009 Produktionsselskab DK/Dokumentarfilm
Prinsessen på ærten 2005 Produktionsselskab
Klassens klovn 2003 Produktionsselskab DK/Dokumentarfilm
Gittes monologer - Per Højholt 1984 Produktionsselskab DK/Dokumentarfilm
Den hårde sandhed 1981 Produktionsselskab DK/Dokumentarfilm
Vi er gale 1980 Produktionsselskab DK/Dokumentarfilm
Charlie Rivel - en film om en klovn 1978 Produktionsselskab DK/Dokumentarfilm
Palæstina - Danmark, samme kamp 1973 Produktionsselskab DK/Dokumentarfilm

Prices and nominations

Pris Premiere år Festival Film
Ungdoms juryens pris for bedste kort film 2004 Odense Internationale Film Festival 2004 Klassens klovn
Det Danske Filminstitut registrerer international festivaldeltagelse og priser til danske film, dog primært de titler, som Filminstituttet varetager i sin festivaldistribution, og primært i forbindelse med de festivaler, som Filminstituttet har prioriteret at samarbejde med. Registreringen af festivaldeltagelse og priser til danske film, der ikke er i festivaldistribution, foretages kun for "launch"-festivaler ifølge Filminstituttets prioriterede festivalliste. Se listen over prioriterede festivaler.