enda

Regner Grasten Film

Selskabet er etableret i 1985 af ægteparret Regner og Tove Grasten, bare få år inden den nye støtteordning 50/50-ordningen (siden 60/40-ordningen og nu markedsordningen) blev implementeret i statens filmstøttesystem med det formål at fremme produktionen af film til det brede publikum. Og lige præcis dét har været selskabets fremmeste målsætning, siden det startede. Selskabet indledte sin produktion med en række komedier, Morten Korch-pastichen "Kampen om den røde ko" (1987), "Elvis Hansen - en samfundshjælper" (1988) og "Den røde tråd" (1989) med poporkesteret Shu-Bi-Dua.


Regner Grasten Filmproduktions profil blev i de første mange leveår udover ovennævnte komedier produktionen af familie- og ungdomsfilm, deriblandt serierne om Krummerne (1991- ), foreløbig fem spillefilm, og Anja og Viktor (1999- ), også fem spillefilm. Det blev derudover til to julekalendere for TV2, "Krummernes jul" (1996) og "Brødrene Mortensens jul" (1998).


Med "Det forsømte forår" (1992), baseret på Hans Scherfigs roman af samme navn, begyndte selskabet at lave bredt anlagte film med national og historisk karakter. "Kun en pige" (1995) tog afsæt i forfatteren Lise Nørgaards erindringsbøger og slægtshistorien "Familien Gregersen" (2004) var baseret på Christian Kampmanns bøger.


I 2012 blev "Hvidstensgruppen - nogle må dø for at andre kan leve", om en jysk families modstandskamp under den tyske besættelse af Danmark, en af det års mest sete film. Den var instrueret af debutanten Anne Grete Bjarup Riis, der året efter instruerede filmen om travhesten "Tarok" (2013) for selskabet.


Regner Grasten er en producent, der gerne selv tager initiativ til filmene og sammensætter sit filmhold til den enkelte produktion. Som manuskriptforfatter har Regner Grasten også bidraget til flere af selskabets film under pseudonymet Thorvald Lervad.

Filmografi Priser
Title År Funktion Category
Team Albert 2018 Distributionsselskab DK/Spillefilm
Kidnapning 2017 Produktionsselskab DK/Spillefilm
En-to-tre-nu! 2016 Produktionsselskab DK/Spillefilm
Krummerne - alt på spil 2014 Produktionsselskab DK/Spillefilm
37 2013 Produktionsselskab DK/Kort fiktion
Tarok 2013 Produktionsselskab DK/Spillefilm
Hvidsten Gruppen - nogle må dø for at andre kan leve 2012 Produktionsselskab DK/Spillefilm
Bølle Bob - Alle tiders helt 2010 Produktionsselskab DK/Spillefilm
Piger på prøveløsladelse - for klam til TV 2009 Produktionsselskab
Winnie & Karina - Hvem Kom Først? - Sæson 0 2009 Produktionsselskab
Winnie og Karina - The Movie 2009 Produktionsselskab DK/Spillefilm
Anja & Viktor - i medgang og modgang 2008 Produktionsselskab DK/Spillefilm
Rich Kids 2007 Produktionsselskab DK/Spillefilm
Anja & Viktor - brændende kærlighed 2007 Produktionsselskab DK/Spillefilm
Krummerne - så er det jul igen 2006 Produktionsselskab DK/Spillefilm
Bølle Bob & Smukke Sally 2005 Produktionsselskab DK/Spillefilm
Familien Gregersen 2004 Produktionsselskab, DK/Spillefilm
Askepop - the Movie 2003 Produktionsselskab DK/Spillefilm
Anja efter Viktor 2003 Produktionsselskab DK/Spillefilm
Bertram & co 2002 Produktionsselskab DK/Spillefilm
Anja & Viktor 2001 Produktionsselskab DK/Spillefilm
Kærlighed ved første hik 1999 Produktionsselskab, DK/Spillefilm
Brødrene Mortensens jul 1998 Produktionsselskab Tv-serie
Sunes familie 1997 Produktionsselskab, DK/Spillefilm
Mørkeleg 1996 Produktionsselskab, DK/Spillefilm
Krummernes jul 1996 Produktionsselskab Tv-serie
Sidste time 1995 Produktionsselskab DK/Spillefilm
Kun en pige 1995 Produktionsselskab, DK/Spillefilm
Vildbassen 1994 Produktionsselskab, DK/Spillefilm
Krummerne 3 - Fars gode idé 1994 Produktionsselskab, DK/Spillefilm
Krummerne 2 - Stakkels Krumme 1992 Produktionsselskab, DK/Spillefilm
Det forsømte forår 1992 Produktionsselskab, DK/Spillefilm
Krummerne 1991 Produktionsselskab DK/Spillefilm
Bananen - skræl den før din nabo! 1990 Produktionsselskab DK/Spillefilm
Kajs fødselsdag 1990 Produktionsselskab DK/Spillefilm
Den røde tråd 1989 Produktionsselskab DK/Spillefilm
En afgrund af frihed 1989 Produktionsselskab, DK/Spillefilm
Elvis Hansen - en samfundshjælper 1988 Produktionsselskab DK/Spillefilm
Kampen om den røde ko 1987 Produktionsselskab DK/Spillefilm
Walter og Carlo (2) - yes, det er far 1986 Distributionsselskab DK/Spillefilm
Walter og Carlo - op på fars hat 1985 Distributionsselskab DK/Spillefilm
Shotgun 1982 Distributionsselskab U/Spillefilm
Vind og skæv 1980 Distributionsselskab U/Spillefilm
Motorsavsmassakren 1974 Distributionsselskab U/Spillefilm
Robert & Sofie - 2 stjerner fødes Produktionsselskab DK/Dokumentarfilm
Krumme-sangen Produktionsselskab DK/Kort fiktion
Tom og Jerry's juleshow Distributionsselskab U/Kort fiktion

Prices and nominations

Pris Premiere år Festival Film
1st prize children's jury 2017 Lübeck, Nordische Filmtage 2017 Kidnapning
Audience Prize 2012 Hamburg FilmFest GmbH 2012 Hvidsten Gruppen - nogle må dø for at andre kan leve
Det Danske Filminstitut registrerer international festivaldeltagelse og priser til danske film, dog primært de titler, som Filminstituttet varetager i sin festivaldistribution, og primært i forbindelse med de festivaler, som Filminstituttet har prioriteret at samarbejde med. Registreringen af festivaldeltagelse og priser til danske film, der ikke er i festivaldistribution, foretages kun for "launch"-festivaler ifølge Filminstituttets prioriterede festivalliste. Se listen over prioriterede festivaler.