enda
Selskab

Steen Herdel Filmproduktion ApS

Produktionsselskab med base på Det Danske Filmstudie i Kgs. Lyngby. Aktivt 1976-1978. Var sammen med søsterselskabet Steen Herdel Filmteknik ApS 100 % ejet og finansieret af C. Reinhardt-koncernen.

Baggrunden for oprettelsen af Steen Herdel Filmproduktion ApS var, at Steen Herdel (Steen Herdel Film) havde produceret bl.a. 'La’ os være', 'Måske ku’ vi' og 'En Forårsdag i Helvede'. Men da distributøren, Kino Film, Næstved, krakkede og aldrig afleverede de penge, han havde modtaget fra biograferne, gik Steen Herdel Film konkurs. Der forelå imidlertid allerede tilsagn om produktionsstøtte fra DFI (Det Danske Filminstitut) til en række film.

Muligvis inspireret af, at der i 'Måske ku’ vi' havde været benyttet en Yamaha-knallert som regi, rettede Steen Herdel og Christian Clausen henvendelse til Buster Reinhardt, C. Reinhardt A/S, der var importør af bl.a. Suzuki-knallerter. Buster Reinhardt, der havde et bankende hjerte for dansk film, lod sig overbevise om forretningsideen. Der blev af Reinhardt-koncernen etableret to selskaber; et til produktion af de pågældende film (Dir.: Steen Herdel) og et til teknik-udstyr til filmproduktionen (Dir.: Chr. Clausen). Reinhardt indskød kapitalen og producent-finansieringen.

Pga. betydelige budgetoverskridelser (og utilstrækkelig publikumssucces), spillede kun 'Mig og Charly' den private kapital hjem. De øvrige film gav store underskud, og det var derfor nødvendigt for Reinhardt at indskyde ekstra kapital. Derefter blev al videre filmproduktion indstillet, og de to selskaber og al aktivitet afviklet.
Filmografi
Titel År Funktion Kategori
Honning måne 1978 Produktionsselskab DK/Spillefilm
Mig og Charly 1978 Produktionsselskab DK/Spillefilm
Vil du se min smukke navle? 1978 Produktionsselskab DK/Spillefilm
Du er ikke alene 1978 Produktionsselskab DK/Spillefilm
En fisker i Hanstholm 1977 Produktionsselskab DK/Dokumentarfilm
Clark 1977 Produktionsselskab DK/Spillefilm
Skytten 1977 Produktionsselskab DK/Spillefilm