Kommende spillefilm

På grund af corona vil premierekalenderen ændre sig. Vi opdaterer løbende.

Malous jul / 19. november

Malou kommer i familiepleje hos juleglade Bibi og Leif på den lille ø Lunø. Stemningen er mildt sagt presset: Malou hader både julen, øen og plejeforældrene.  Tingene bliver ikke nemmere, da Malou opdager den hidsige gårdnisse Nils, der vil gøre alt for at få Malou smidt væk fra øen igen. De aftaler en nisse-ed om, at Malou skal lave så meget ballade som muligt. Men da Malou for første gang oplever at blive både set og omfavnet af Bibi og Leif, indser hun, at hun alligevel gerne vil blive på øen. Men pagten med nissen kan ikke ændres. Med en sur nisse i hælene skal Malou nu overbevise sin nye plejefamilie om, at de kan stole  på hende. Ikke nogen nem opgave når den lille nisse viser sig at være både livsfarlig og et rigtigt grødhoved.

Instruktører Claus Bjerre Manuskript Claus Bjerre, Frederik Meldal Nørgaard Produktion Ja Film Genre Familiefilm

Retfærdighedens ryttere / 19. november

Den udstationerede militærmand Markus må tage hjem til sin teenagedatter Mathilde, da hans kone dør i en tragisk togulykke. Det ligner en tilfældighed, indtil matematiknørden Otto dukker op med sine to excentriske kollegaer Lennart og Emmenthaler. Otto var selv passager på det forulykkede tog og er overbevist om, at nogen må stå bag. Som indicierne hober sig op, står det klart for Markus, at det måske var et nøje orkestreret attentat, som hans kone tilfældigt blev offer for.

Instruktør Anders Thomas Jensen Manuskript Anders Thomas Jensen Producent Zentropa Genre Komedie

Lille sommerfugl / 3. december

Den stædige landmand og svineavler Ernst og hans livsledsager Louise inviterer til guldbryllup i det lokale forsamlingshus med både dansktopmusik og svingom. Men familien bærer på flere hemmeligheder, og Ernst gemmer på den største. I løbet af én lang, festlig, berusende, overraskende, gribende og vemodig aften pibler sandhederne frem, og familien sættes på den ultimative prøve.

Instruktør Søren Kragh-Jacobsen Manuskript Søren Kragh-Jacobsen Producent Snowglobe Genre Drama

Marco effekten / 21. januar

Ulrich Thomsen, Sofie Torp og Zaki Youssef. Foto: Klara Cvrckova

En gammel sag havner på Afdeling Q’s bord, da Roma-drengen Marco anholdes med en savnet pædofili-mistænkt mands pas på sig. Sagen bringer Carl Mørck og Afdeling Q på sporet af årelang multinational korruption med ulandsbistand og mod opklaringen af et bestialsk mord, der skulle dække over det hele.

Instruktør Martin Pieter Zandvliet Manuskript Anders Frithiof August, Thomas Porsager Producent Nordisk Film Genre Drama 

Smagen af sult / 25. februar

'Smagen af sult'. Foto: Henrik Ohsten

Velkommen til Malus, den funklende nye stjerne på Danmarks gastronomiske himmel. Her regerer parret Maggie og Carsten. Hun er antropolog, med speciale i måltider, og har skabt restaurantens ekstraordinære rammer. Han er stjernekokken, der tryller i køkkenet. Sammen er de den nye uovervindelige frontduo på den danske gourmetscene. De elsker hinanden, har to skønne børn og ejer ét af byens mest hypede madtempler. De vil ha’ det hele. Og de har det hele. Næsten. For de mangler den forjættede Michelin-stjerne. Deres store fælles drøm som de har satset alt på at vinde. Men i deres umættelige passion og jagt efter den ultimative anerkendelse, har de glemt at livets måltider nydes bedst i fællesskab.

Instruktør Christoffer Boe Manuskript Tobias Lindholm, Christoffer Boe Producent Zentropa Genre Drama 

Vildmænd / 25. marts

'Vildmænd'.

Martin er skredet fra det hele og taget til Norge for at bo i naturen. Han finder hashsmugleren Musa, som er såret efter et biluheld. Forskellige begivenheder sender det umage makkerpar på flugt gennem de norske fjelde forfulgt af politiet, Musas rivaler og Martins hustru.

Instruktør Thomas Daneskov Mikkelsen Manuskript Morten Pape, Thomas Daneskov Mikkelsen Producent Nordisk Film Genre Komedie

Pagten / 15. april

Bille August. Foto: Det Danske Filminstitut

Det er 17 år siden Karen Blixen opgav eventyret i Afrika og vendte tilbage til Danmark til et liv i ruiner. Ødelagt af syfilis og knust over at have mistet sin farm og sit livs kærlighed, begyndte hun her at genopfinde sig selv som en kunstnerisk superstjerne. Nu, i en alder af 62, er Karen Blixen verdensberømt, men lever også et liv i isolation – indtil hun møder den 29-årige digter Thorkild Bjørnvig. Sammen indgår de en pagt: Hun lover at gøre ham til en stor kunstner, mod at han skal adlyde hende ubetinget – uanset prisen.

Instruktør Bille August Manuskript Christian Torpe Producent SF Studios Genre Drama

Buster / 17. juni

Martin Miehe-Renard.

En nyfortolkning af ungdomsklassikeren 'Busters verden' fra 1984.

Instruktør Martin Miehe-Renard Manuskript Manfred Weber, Kerstin Jannerup Gjesing, Ibi Støving, Magnus Millang Producent Crone Ungfelt Genre Drama

Hvor kragerne vender / 1. juli

'Hvor kragerne vender'

Filmen er et humoristisk drama om den unge kvinde Laura, der har lagt afstand til sin familie på landet for at slå sig ned som forfatter i København og leve det kunstneriske bohemeliv, hun tror, hun drømmer om. Men da hun nødtvungent rejser tilbage til sin hjemstavn for at deltage i sin brors bryllup, indser hun, at han er ved at gifte sig med hendes barndomsfjende Catrine. Det går samtidig op for Laura, at Catrine reelt har overtaget hendes plads i familien – og måske vil hun gerne have den tilbage.

Instruktør Lisa Jespersen Manuskript Lisa Jespersen, Sara Isabella Jønsson Producent Hyæne Film Genre Drama 

 

Spillefilm med senere premiere

 

Kontakt

Anders Budtz-Jørgensen
andersbj@dfi.dk