Kommende spillefilm

Landet af glas / 19. juli

Jas er alene hjemme mens hans far, som er lastbilchauffør er på endnu en tur. En dag finder han pigen Neia og en gammel dame Alva, der gemmer sig i laden hvor han bor. De er ikke helt almindelige. Det viser sig at de er elvere, og at de tydeligvis er på flugt fra nogen. Jas samler alt sit mod og beslutter sig for at hjælpe dem.

Jeppe Vig Find, Marie Rønn / Pilot Film / Drama

Lykke-Per / 30. august

På jagt efter lykken flytter Per væk fra det landlige Jylland, sin strenge opvækst i det stærkt religiøse hjem og sin patriarkalske præstefar, og sætter sejl mod København for at studere til ingeniør og realisere et stort visionært og moderne energiprojekt, baseret på vind- og bølgeenergi.

Bille August / Nordisk Film / Historisk drama

DITTE & LOUISE / 13. SEPTEMBER

Ditte og Louise er to midaldrende skuespillerinder som indser, at det eneste branchen har tilbage at tilbyde dem, er roller som nogens mor eller “gammel luder”. Derfor griber Ditte til en radikal beslutning: Hun klæder sig ud som mand. Og med ét er verden vendt på hovedet! Stik mod forventning får Ditte succes som Ditlev. Men samtidig svigter hun sin bedste veninde Louise og deres fælles drøm om eget firma.

Niclas Bendixen / Nordisk Filmproduction / Komedie

IQBAL & DEN INDISKE JUVEL / 20. SEPTEMBER

Iqbal skal til Indien med familien, for at overvære sin tante Fatwas udnævnelse til Vogter af Den Indiske Juvel. Turen når dog at blive aflyst for Iqbals vedkommende, som straf for at han er blevet smidt ud af skolen. Men heldigvis lykkedes det Iqbal at komme med til Indien, idet han med Tante Fatwas hjælp skal starte på en indisk skole. Bedst som overrækkelsesceremonien skal finde sted, forsvinder Den Indiske Juvel og Iqbals far bliver smidt i fængsel. Iqbal og vennerne må nu på en vild jagt gennem New Delhis gader, for at finde Den Indiske Juvel og redde far.

Oliver Zahle / Miso Film / Komedie

Uro / 29. september

En traumatiseret kvinde bliver fundet i en skov. Hun siger, at hun har været vidne til et brutalt mord, og mener hun har slået gerningsmanden ihjel i selvforsvar. Politiet kan intet finde der beviser hendes historie. Ingen lig, ingen spor. Samtidig føler hun, at nogen lurer i skyggerne - som om gerningsmanden ikke er død og nu efter hende. Hun begynder at tvivle på sin egen fornuft. Overbevist om at hun er næste offer, begynder hun sin egen efterforskning for at finde ud af, hvad der virkelig skete og finde gerningsmanden, inden han finder hende.

Antonio Steve Tublén / Pinpongfilm / Thriller

JOURNAL 64 / 4. oktober

Nogle håndværkere gør en uhyggelig opdagelse i en ældre københavnsk lejlighed: Bag en falsk mur i lejligheden finder de tre mumificerede lig siddende omkring et spisebord med en ledig plads klar. Kriminalkommissær Carl Mørck og hans assistent Assad i Afdeling Q bliver sat til at finde ud af, hvem mumierne er, og hvem den fjerde plads er tiltænkt. Carl og Assad indleder et kapløb med tiden for at forhindre nye mord og overgreb.

Christoffer Boe / Zentropa / Drama 

Vildheks / 11. oktober

12-årige Clara er en helt almindelig pige, der bor i byen, går i skole og hænger ud med sin bedste ven Oscar. En dag bliver Clara angrebet af en stor sort kat, og med ét forandres hendes almindelige liv for altid. Da Clara bliver alvorligt syg med kattefeber, beslutter hendes mor at tage Clara med ud til sin søster Isa som de ellers ikke har set i mange år. Isa er en vildheks, som bor langt ude i skoven med sin hund Tumpe og sin vildven, uglen Tutu.

Kaspar Munk / Good Company Films / Eventyr

Team Albert / 11. oktober

Albert Cannes 2

Albert er en oprører. Han vil ikke leve med, at hans karrierevej har været planlagt for ham lige siden børnehaven. Han vil have succes i livet og vil opnå det på sin egen måde. Derfor gør Albert oprør mod skole, forældre og hele verden. Han vil blive det, han er bedst til: En, der underholder hele verden gennem YouTube. Men det er ikke uden omkostninger. På sin vej er Albert ved at miste sine bedste venner og allerværst den, der elsker ham allermest.

Frederik Nørgaard / Regner Grasten Filmproduktion / Ungdomsfilm

Julemandens datter / 8. november

Oppe i Grønland bor den 12-årige Lucia med sin mor Claudia og sin far Julius, bedre kendt som julemanden. Lucia går på den internationale julemandsskole, og vil så gerne være julemand. Det må hun bare ikke, for det er kun drenge der får lov til at gå i julemandsklassen. 

Christian Dyekjær / Deluca Film / Familiefilm 

Den tid på året / 8. november

Hjemme hos Katrine og Mads, en helt almindelig familie med et par teenagebørn, skal man i år atter forsøge at samle hele familien om en traditionsrig juleaften med salmesang og andesteg. På en aften som denne skal der være plads til alle, både de fraskilte forældre, den yngste søster og hendes nye mand og ikke mindst familiens teenagedatter, der kæmper for at få sin mors opmærksomhed. Under overfladen lurer eksplosionen, der er ligeså antændelig som et tørt grantræ, og da sandhederne begynder at fyge henover bordet, brister enhver illusion om julefreden som vi så inderligt insisterer på.

Paprika Steen / Nordisk Film / Komedie

I KRIG & KÆRLIGHED / 15. november

I filmen deserterer Esben efter tre år i tysk uniform for at blive forenet med sin elskede kone Kirstine og deres søn Karl. Men alt er ændret i hans fravær. Den charmerende tyske officer Gerhard bejler kraftigt til Kirstines hjerte og rollen som familiefar. Esben må sætte alt ind for overlevelse, kærligheden og at redde familien.

Kasper Torsting / Fridthjof Film / Historisk drama

The House That Jack Built / 29. november

70'ernes Amerika. Vi følger den højt intelligente Jack over en periode på 12 år - og introduceres for de mord, som er definerende for Jacks udvikling som seriemorder. Vi oplever historien gennem Jack, mens han postulerer, at hvert mord han begår er et kunstværk i sig selv. Selvom politiet langsomt nærmer sig, løber Jack større og større risici i jagten på skabelsen af det ultimative kunstværk. Undervejs hører vi Jacks tankestrømme og beskrivelser af sin personlige tilstand, gennem en samtale med den ukendte og mystiske Verge; en surrealistisk kombination af nærmest barnlig selvmedlidenhed og psykopatiske forklaringer, blandet med filosofiske - men også humoristiske betragtninger og handlinger.

Lars von Trier / Zentropa / Drama 

Ternet Ninja / 25. december

Vi følger drengen Aske, der i fødselsdagsgave får en ternet ninja-dukke af sin Onkel Stewart, der også medvirkede i 'Terkel i knibe'. Ternet Ninja, som viser sig at være besat af en rapkæftet japansk ånd, kommer til at udfordre Askes opfattelse af hvad han kan og ikke kan, og sammen hvirvles Aske og Ternet Ninja ind i en farlig mission, der kommer til at udfordre deres venskab. 

Anders Matthesen & Thorbjørn Christoffersen / A Film / Børnefilm

Happy Endning / 25. december

Helle glæder sig vanvittigt meget til, at hendes arbejdsnarkoman af en mand, Peter, endelig går på pension, så de kan tage hul på livets efterår sammen. Hun har planlagt, hvordan de skal nyde livet og hinanden – og tage på nogle af de mange rejser, som Peter aldrig havde tid til. Men da han kommer hjem fra sin sidste arbejdsdag med den store overraskelse, at han nu skal til at være vinimportør og at han har investeret hele deres fælles opsparing i et østrigsk vinhus, tager livet en overraskende ny drejning. 

Hella Joof / Happy Ending Film / Komedie

Før frosten / 10. januar

Der hersker trange kår på landet i det 19. århundrede og med udsigten til endnu en hård vinter, står bonden Jens overfor et ubærligt valg. Hvis familien skal overleve vinteren må han indgå en pagt med storbonden på den nærliggende gård og give afkald på sin egen moral og det dyrebareste han ejer i et forsøg på at sikre dem alle et bedre liv. 

Michael Noer / Nordisk Film / Drama

Skammerens datter II - Slangens gave / 7. februar

Dragens Orden kontrollerer Dunark, Drakan undertrykker folket, og jagten er gået ind på skammere. Dina, hendes familie og Nico, den retmæssige arving til Dunarks trone, er på flugt. Davin, Nico og Melli fængsles på den frygtede Sagisborg og Dina må tage på en farefuld rejse med sin ukendte far, Sezuan, for at befri dem. Sezuan er sortemester, han har slangens evner og kan skabe illusioner, og alt i mens hun opbygger en relation til manden, som hendes mor siger, man ikke kan stole på, opdager Dina, at hun har samme evner, Slangens Gave.

Ask Hasselbach / Nepenthe / Fantasy

Spillefilm med senere premiere

Titel Instruktør Producent Støtteordning
C4 Kasper Skovsbøl Good Company Films New Danish Screen
Cutterhead Rasmus Kloster Bro Beo Starling New Danish Screen
Holiday Isabella Eklöf Dharma Film Konsulentordningen
Kaptajn Bimse* Thomas Borch Nielsen, Kirsten Skytte 41Shadows Konsulentordningen
Lifeboat Josefine Kirkeskov Snowglobe New Danish Screen
Neon Heart Laurits Flensted Walenciak Film New Danish Screen
Ninna Hans Fabian Wullenweber Milk & Honey Konsulentordningen