Kommende spillefilm

Pagten / 5. august

Det er 17 år siden, Karen Blixen opgav eventyret i Afrika og vendte tilbage til Danmark til et liv i ruiner. Ødelagt af syfilis og knust over at have mistet sin farm og sit livs kærlighed, genopfinder hun sig selv som en kunstnerisk superstjerne. Nu, i en alder af 63, er Karen Blixen verdensberømt, men lever også et liv i isolation – indtil hun møder den 30-årige digter Thorkild Bjørnvig. Sammen indgår de en pagt: Hun lover at gøre ham til en stor kunstner, mod at han skal adlyde hende ubetinget – uanset prisen...

Instruktør Bille August Manuskript Christian Torpe Producent Motor, SF Studios Genre Drama

Ternet ninja 2 / 19. august

Ternet Ninja vender tilbage – i et nyt hylster. Den kyniske legetøjsgigant Phillip Eberfrø er ved at slippe for straf, og uskyldige børn er i fare. Jagten på hævn og retfærdighed genoptages sammen med 13-årige Aske. De to flankeres af både Sirene og Askes papfar Jørn, der går all in på sin nyeste opfindelse: en fordøjelsesapp. Evigt lækkersultne Sune er også med – og selvfølgelig Askes (uundværlige) onkel Stewart, der som altid spreder hygge i familien.

Instruktør Anders Matthesen, Thorbjørn Christoffersen Manuskript Anders Matthesen Producent A Film Production Genre Komedie

Miss Osaka / 9. september

Hvem ville du være, hvis du kunne være hvem som helst? Det får den unge danske kvinde Ines en uventet chance for at finde ud af, og hun griber den. Under en rejse i Norge med sin kæreste møder Ines tilfældigt den forførende, japanske Maria. Et møde, der ender fatalt ude i vinterlandets barske ødemark, men bliver en ny begyndelse for Ines, der snart befinder sig under et nyt navn i en fjern og fremmed by: Osaka. Et visitkort med navnet på en natklub fører hende dybt ind i en labyrintisk parallelverden, hvor identiteterne er lige så svævende som lyden af en nænsom saxofonsolo. En af stamgæsterne viser sig imidlertid at være lige så besat af den forsvundne Maria, som Ines selv er.

Instruktør Daniel Dencik Manus Daniel Dencik, Sara Isabella Jønsson Producent Haslund/Dencik Entertainment Genre Drama

Du som er i himlen / 14. oktober

'Du som er i himlen'.

Et døgn i slutningen af 1800-tallet forandrer den 14-årige Lises liv for altid. Hun er den ældste i en søskendeflok på otte. Hun er forelsket, skal som den første i familien i skole, og hun er fuld af håb og tro på livet. Men da hendes mor går i fødsel, viser det sig hurtigt, at noget er galt: Som natten trænger sig på og fødslen intensiveres, må Lise forberede sig på, at den dag der startede i barndom kan slutte med, at hun bliver kvinden i huset. Du som er i himlen er en historie om kvindeskæbner, om at blive voksen, om at miste troen, men holde fast i det vigtigste af alt: Håbet.

Instruktør Tea Lindeburg Manuskript Tea Lindeburg Producent Motor Genre Drama

Skyggen i mit øje / 28. oktober

'Skyggen i mit øje'. Foto: Miso Film

Om morgenen den 21. marts 1945 er nonnerne og skolekammeraterne Rigmor, Eva og Henry fra Den Franske Skole på Frederiksberg klar til at starte skoledagen. Langt derfra på den anden side af Nordsøen gør britiske piloter fra Royal Air Force sig klar til en afgørende mission for den danske modstandsbevægelse. De sætter kurs mod Shellhuset, Gestapos hovedkvarter midt i København. På øverste etage har tyskerne anbragt 26 danske fanger som et levende værn. Angrebet lykkes, men ikke langt derfra rammer tragedien. Et fly er styrtet ned tæt ved Den Franske Skole, og branden får de efterfølgende bombefly til at tro, at målet ligger under røgsøjlen.

Instruktør Ole Bornedal Manuskript Ole Bornedal Producent Miso Film Genre Historisk drama

Vildmænd / 28. oktober

'Vildmænd'. Foto: Rasmus Weng Karlsen

I et desperat forsøg på at kurere sin midtvejskrise, er Martin flygtet fra sin familie, for at leve som en vildmand højt oppe i de norske fjelde. Her forsøger han iført pels at overleve som hans forfædre gjorde det, tusindvis af år før supermarkeder og smartphones ødelagde det hele. Men Martins selvrealisering bliver vendt på hovedet, da han møder Musa. En eftersøgt hashsmugler, der efter et voldsomt biluheld er faret vild dybt inde i skoven. Snart bliver det umage par jagtet gennem bjergene af den lokale politisherif, Musas rivaler og Martins intetanende kone.

Instruktør Thomas Daneskov Mikkelsen Manuskript Morten Pape, Thomas Daneskov Mikkelsen Producent Nordisk Film Genre Komedie

Spillefilm med senere premiere

 

Kontakt

Anders Budtz-Jørgensen
andersbj@dfi.dk