Kommende spillefilm

Dronningen / 28. marts

Anne regerer med stor myndighed i sit eget liv. Hun er succesfuld og kompromisløs i sit virke som advokat og er lykkeligt gift med lægen Peter, med hvem hun har to døtre. Men da hun forfører sin 17-årige stedsøn, Gustav, sætter hun alt over styr. Filmen er en fortælling om begærets pris og løgnens magt og tegner et portræt af et menneske, der drages mod et valg med uoverskuelige konsekvenser.

Instruktør May el-Toukhy Manus May el-Toukhy, Maren Louise Käehne Producent Nordisk Film Genre Drama 

Hacker / 28. marts

Benjamin er 13 år og en dygtig hacker. Han bor på et bosted, fordi han mistede sin mor, da han var syv år, og aldrig har kendt sin far. En dag opsøger to mænd fra Forsvarets Efterretningstjeneste Benjamin, fordi de har spottet en kvinde på en overvågningsvideo, som de mener kan være hans mor. Da chokket har lagt sig, beslutter Benjamin sig for at starte sin egen hemmelige undersøgelse af, hvad der er sket med hans mor. Han får hjælp af Savannah, der også bor på bostedet, og de finder hurtigt ud af, at Benjamins mor ikke har været den, han troede, hun var, og at hun har været del af en hemmeligstemplet mission. Da de hacker Forsvarets Efterretningstjeneste, opdager de, at Benjamin er en langt vigtigere brik i spillet om hans mors forsvinden, end han troede.

Instruktør Poul Berg Manus Poul Berg, Rune Kalle Bjerkø Producent Toolbox Film Genre Familiefilm

Danmarks sønner / 11. april

Vi nærmer os årsdagen for et stort bombeangreb i København. De yderste fløje er blevet dominerende. Radikaliseringen rundt omkring i landet er taget til. Det næste folketingsvalg står for døren, og den stærkt nationalistiske politiker Martin Nordahl fra det nystiftede parti National Bevægelsen spås en historisk jordskredssejr, der kan sikre ham statsministerposten. Den 19-årige Zakaria bevæger sig langsomt, men sikkert ud på et radikalt og farligt spor, der kan koste ham og hans familie alt. På sin vej møder han Ali, der kæmper sine egne kampe og bærer på en livsfarlig hemmelighed. Mens der tælles ned til det vigtigste valg i Danmark i nyere tid, tvinges Zakaria og Ali frem mod en afgørende beslutning, der vil få konsekvenser for alle.

Instruktør Ulaa Salim Manus Ulaa Salim Producent Hyæne Film Genre Drama

Til vi falder / 25. april

Nogle år efter at deres søn forsvandt under en ferie på en lille spansk ø, tager ægteparret Adam og Louise tilbage for at afslutte politisagen. Det bliver et vemodigt og overvældende gensyn med det sted, hvor de engang var lykkelige. Mens Louise prøver så godt hun kan at se fremad, kan Adam ikke slippe tanken om at finde ud af, hvad der skete med deres søn. Samtidig står parret ved en skillevej – det er svært at blive sammen, med det tab de har lidt, men det er også svært at gå hver til sit, når det sidste, man har, er hinanden. På forskellig vis forsøger parret at finde ud af sorgen og ind i livet, og sammen får de nu en sidste chance for at genfinde glæden, kærligheden og troen på et nyt liv.

Instruktør Samanou Acheche Sahlstrøm Manus Samanou Acheche Sahlstrøm Producent Meta Film Genre Drama

Usynligt hjerte / 9. maj

Hen over et døgn følger vi de tre unge mennesker Laura, Niklas og Frederik. Forfulgt af fortiden som pornoskuespiller i USA forsøger Laura at stable en ny tilværelse på benene i København. Eksmisbrugeren Niklas planlægger en fødselsdagsudflugt for to mænd med Downs syndrom. Og teenageren Frederik kæmper for anerkendelse i det testosteron-dyrkende hooliganmiljø.

Instruktør Laurits Flensted-Jensen Manuskript Laurits Flensted-Jensen Producent Walenciak Film Genre Drama

De frivillige / 13. juni

Den berygtede erhvervsmand og jetsetter Markus Føns er blevet varetægtsfængslet. Efter et brutalt overfald af en gruppe rockere med forbindelser til hans mere lyssky forretningsforbindelser vælger Markus at gå i frivillig isolation blandt fængslets svageste indsatte. I denne afdeling af fængslet har de et fængselskor med Niels som uofficiel og selvudnævnt korleder. Markus beslutter at blive en del af koret, men der går ikke længe, før han ligger i åben kamp om pladsen i toppen af hierarkiet. Det er ikke en kamp, der udkæmpes med muskler, men med list, tyranni og højskolesange.

Instruktør Frederikke Aspöck Manus Lars Husum Producent SF Studios Genre Drama

Kaptajn Bimse / 27. juni

Anna på 7 år har svært ved at falde i søvn, for i morgen er det hendes fødselsdag, og hendes yndlingsdukke Sophie er glemt i sommerhuset. Anna tænker på ensomheden og på, hvordan det må være at ligge der helt mutters alene i mørket. Sammen med bamsen Hr. Johnson, Kaptajn Bimse og andenpiloten Goggeletten tager Anna nu med i den lille flyvemaskine Zanzibar på en eventyrlig rejse ind i finurlighedernes verden for at redde Sophie fra ensomheden i det tomme sommerhus.

Instruktør Kirsten Skytte, Thomas Borch Nielsen Manus Kirsten Skytte, Thomas Borch Nielsen Producent 41Shadows Productions Genre Børnefilm

Kød & blod / 22. august

Da Idas mor omkommer i en bilulykke, placeres den 17-årige pige hos sin tante og sine voksne fætre. Idas nye hjem er fyldt med kærlighed, men i kraft af familiens kriminelle levevej bliver det efterhånden sværere og sværere for Ida at adskille vold og kærlighed. Snart indser hun, hvad hendes mor forsøgte at flygte fra.

Instruktør Jeanette Nordahl Manus Ingeborg Topsøe Producer Snowglobe Genre Drama

Undtagelsen / 29. august

Iben, Malene, Anne-Lise og Camilla er fire kvinder, der arbejder sammen i en hverdag præget af magtkampe, hvisken og alliancer. Da Iben og Malene begge modtager dødstrusler, mistænker de i første omgang en serbisk krigsforbryder, som de skriver artikler om. Men da en sag om mobning på kontoret eskalerer, begynder de langsomt at overveje, om ondskaben kunne komme fra dem selv.

Instruktør Jesper W. Nielsen Manuskript Christian Torpe Producent Fridthjof Film Genre Drama

Spillefilm med senere premiere

Titel Instruktør Producent Støtteordning
De forbandede år Anders Refn Space Rocket Markedsordningen
En helt almindelig familie Malou Reymann Nordisk Film Konsulentordningen
Gooseboy Steen Rasmussen, Michael Wikke SF Studios Markedsordningen
Jagtsæson Tilde Harkamp Nordisk Film Markedsordningen
Kollision Mehdi Avaz Filmen Far Markedsordningen
Lifeboat Josefine Kirkeskov Snowglobe New Danish Screen
Ninna Hans Fabian Wullenweber Sweet Chili Konsulentordningen
Selvmordsturisten Jonas Alexander Arnby Suicide Turist Konsulentordningen
Ser du månen, Daniel Niels Arden Oplev Toolbox Film Markedsordningen
Valhalla Fenar Ahmad Profile Pictures Konsulentordningen