Kommende spillefilm

På grund af corona vil premierekalenderen ændre sig. Vi opdaterer løbende.

Smagen af sult / 25. februar

Velkommen til Malus, den funklende nye stjerne på Danmarks gastronomiske himmel. Her regerer parret Maggie og Carsten. Hun er antropolog, med speciale i måltider, og har skabt restaurantens ekstraordinære rammer. Han er stjernekokken, der tryller i køkkenet. Sammen er de den nye uovervindelige frontduo på den danske gourmetscene. De elsker hinanden, har to skønne børn og ejer ét af byens mest hypede madtempler. De vil ha’ det hele. Og de har det hele. Næsten. For de mangler den forjættede Michelin-stjerne. Deres store fælles drøm som de har satset alt på at vinde. Men i deres umættelige passion og jagt efter den ultimative anerkendelse, har de glemt at livets måltider nydes bedst i fællesskab.

Instruktør Christoffer Boe Manuskript Tobias Lindholm, Christoffer Boe Producent Zentropa Genre Drama 

Marco effekten / 25. marts

En gammel sag havner på Afdeling Q’s bord, da Roma-drengen Marco anholdes med en savnet pædofili-mistænkt mands pas på sig. Sagen bringer Carl Mørck og Afdeling Q på sporet af årelang multinational korruption med ulandsbistand og mod opklaringen af et bestialsk mord, der skulle dække over det hele.

Instruktør Martin Pieter Zandvliet Manuskript Anders Frithiof August, Thomas Porsager Producent Nordisk Film Genre Drama 

Vildmænd / 25. marts

'Vildmænd'.

Martin er skredet fra det hele og taget til Norge for at bo i naturen. Han finder hashsmugleren Musa, som er såret efter et biluheld. Forskellige begivenheder sender det umage makkerpar på flugt gennem de norske fjelde forfulgt af politiet, Musas rivaler og Martins hustru.

Instruktør Thomas Daneskov Mikkelsen Manuskript Morten Pape, Thomas Daneskov Mikkelsen Producent Nordisk Film Genre Komedie

Pagten / 15. april

Det er 17 år siden Karen Blixen opgav eventyret i Afrika og vendte tilbage til Danmark til et liv i ruiner. Ødelagt af syfilis og knust over at have mistet sin farm og sit livs kærlighed, begyndte hun her at genopfinde sig selv som en kunstnerisk superstjerne. Nu, i en alder af 62, er Karen Blixen verdensberømt, men lever også et liv i isolation – indtil hun møder den 29-årige digter Thorkild Bjørnvig. Sammen indgår de en pagt: Hun lover at gøre ham til en stor kunstner, mod at han skal adlyde hende ubetinget – uanset prisen.

Instruktør Bille August Manuskript Christian Torpe Producent Motor, SF Studios Genre Drama

Buster / 17. juni

En nyfortolkning af ungdomsklassikeren 'Busters verden' fra 1984.

Instruktør Martin Miehe-Renard Manuskript Manfred Weber, Kerstin Jannerup Gjesing, Ibi Støving, Magnus Millang Producent Crone Ungfelt Genre Drama

Hvor kragerne vender / 1. juli

'Hvor kragerne vender'

Filmen er et humoristisk drama om den unge kvinde Laura, der har lagt afstand til sin familie på landet for at slå sig ned som forfatter i København og leve det kunstneriske bohemeliv, hun tror, hun drømmer om. Men da hun nødtvungent rejser tilbage til sin hjemstavn for at deltage i sin brors bryllup, indser hun, at han er ved at gifte sig med hendes barndomsfjende Catrine. Det går samtidig op for Laura, at Catrine reelt har overtaget hendes plads i familien – og måske vil hun gerne have den tilbage.

Instruktør Lisa Jespersen Manuskript Lisa Jespersen, Sara Isabella Jønsson Producent Hyæne Film Genre Drama 

 

Spillefilm med senere premiere

 

Kontakt

Anders Budtz-Jørgensen
andersbj@dfi.dk