Kommende spillefilm

De frivillige / 13. juni

Den berygtede erhvervsmand og jetsetter Markus Føns er blevet varetægtsfængslet. Efter et brutalt overfald af en gruppe rockere med forbindelser til hans mere lyssky forretningsforbindelser vælger Markus at gå i frivillig isolation blandt fængslets svageste indsatte. I denne afdeling af fængslet har de et fængselskor med Niels som uofficiel og selvudnævnt korleder. Markus beslutter at blive en del af koret, men der går ikke længe, før han ligger i åben kamp om pladsen i toppen af hierarkiet. Det er ikke en kamp, der udkæmpes med muskler, men med list, tyranni og højskolesange.

Instruktør Frederikke Aspöck Manus Lars Husum Producent SF Studios Genre Drama

Kaptajn Bimse / 27. juni

Anna på 7 år har svært ved at falde i søvn, for i morgen er det hendes fødselsdag, og hendes yndlingsdukke Sophie er glemt i sommerhuset. Anna tænker på ensomheden og på, hvordan det må være at ligge der helt mutters alene i mørket. Sammen med bamsen Hr. Johnson, Kaptajn Bimse og andenpiloten Goggeletten tager Anna nu med i den lille flyvemaskine Zanzibar på en eventyrlig rejse ind i finurlighedernes verden for at redde Sophie fra ensomheden i det tomme sommerhus.

Instruktør Kirsten Skytte, Thomas Borch Nielsen Manus Kirsten Skytte, Thomas Borch Nielsen Producent 41Shadows Productions Genre Børnefilm

Undtagelsen / 29. august

Iben, Malene, Anne-Lise og Camilla er fire kvinder, der arbejder sammen i en hverdag præget af magtkampe, hvisken og alliancer. Da Iben og Malene begge modtager dødstrusler, mistænker de i første omgang en serbisk krigsforbryder, som de skriver artikler om. Men da en sag om mobning på kontoret eskalerer, begynder de langsomt at overveje, om ondskaben kunne komme fra dem selv.

Instruktør Jesper W. Nielsen Manuskript Christian Torpe Producent Fridthjof Film Genre Drama

SER DU MÅNEN, DANIEL / 29. august

'Ser du månen, Daniel' fortæller historien om en af de mest spektakulære kidnapningssager i nyere tid. Hovedpersonen er den unge danske freelancefotograf Daniel Rye, der sad 398 dage som gidsel hos terrororganisationen Islamisk Stat i Syrien. Filmen følger livet i fangeskab og den stadigt mere desperate familie hjemme i Hedegård i Jylland. Gennem Daniels historie får vi et enestående indblik i, hvordan mennesker overlever tortur, skaber venskaber og bevarer håbet under ekstreme forhold. 

Instruktør Niels Arden Oplev Co-instruktør Anders W. Berthelsen Manuskript Anders Thomas Jensen Producent Toolbox Film Genre Drama

Kød & blod / 12. september

Da Idas mor omkommer i en bilulykke, placeres den 17-årige pige hos sin tante og sine voksne fætre. Idas nye hjem er fyldt med kærlighed, men i kraft af familiens kriminelle levevej bliver det efterhånden sværere og sværere for Ida at adskille vold og kærlighed. Snart indser hun, hvad hendes mor forsøgte at flygte fra.

Instruktør Jeanette Nordahl Manus Ingeborg Topsøe Producer Snowglobe Genre Drama

MUGGE & VEJFESTEN / 19. september

'Mugge & vejfesten' er en animeret komedie for hele familien. Historien handler om den 10-årige knægt Mugge, hvis forældre er ved at gå fra hinanden. For at genskabe den idyl, som de voksne er ved at smadre, beslutter altid optimistiske og helt ukuelige Mugge at stable den bedste vejfest nogensinde på benene og på den måde føre sin mor og far sammen igen.

Instruktører Mikael Wulff og Anders Morgenthaler Manuskript Anders Morgenthaler og Mikael Wulff Producent Zentropa Entertainments, New Creations Genre Komedie

GOOSEBOY / 3. oktober

I 'Gooseboy' møder vi drengen Viggo, der lever og ånder for spilverdenen. En dag ændres hans liv dog brat, da en gås crash-lander på altanen, og det ovenikøbet viser sig, at gåsen kan tale! Gåsen er desperat for at indhente sin flok, men har brækket vingen, så Viggo må træde i karakter og hjælpe sin nye ven. Sammen kommer de på en forunderlig, fantastisk og farverig rejse, der viser sig være langt mere krævende end Viggo nogensinde havde kunne forestille sig!

Instruktører Michael Wikke og Sten Rasmussen Manuskript Michael Wikke og Sten Rasmussen Producent SF Studio Productions Genre Komedie 

JAGTSÆSON / 3. oktober

Den nyligt fraskilte singlemor Eva tager på wellness-weekend med barndomsveninden Marlene for at hjælpe hende gennem sin midtvejskrise. Med på turen er også Isabella, den nye unge kæreste til Evas eksmand, som maser sig på for at overtage rollen som bedsteveninde for Marlene. Det bliver en tur, der får det absolut værste frem i pigerne, og venskabet bliver sat på en voldsom prøve gennem bl.a. en uheldig omgang Brazilian waxing og en mislykket fasanjagt. Spørgsmålet er, om Eva kan klinke skårene med Marlene, sikre et anstændigt forhold til Isabella og redde sin søns fødselsdag.

Instruktør Tilde Harkamp Manuskript Claudia Boderke og Lars Mering Producent Nordisk Film Genre Komedie 

VALHALLA / 10. oktober

Vikingebørnene Røskva og Tjalfe tager på en stormfuld rejse fra Midgård til Valhalla med guderne Thor og Loke. Livet i Valhalla viser sig dog at være truet af den frygtede Fenrisulv og Jætterne. Side om side med guderne må de to menneskebørn kæmpe for at bevare Valhalla og redde verden fra Ragnarok.

Instruktør Fenar Ahmad Manuskript Adam August og Fenar Ahmad Producent Profile Pictures Genre Fantasy 

 

Spillefilm med senere premiere

Titel Instruktør Producent Støtteordning
De forbandede år Anders Refn Space Rocket Markedsordningen
En helt almindelig familie Malou Reymann Nordisk Film Konsulentordningen
Kollision Mehdi Avaz Filmen Far Markedsordningen
Lifeboat Josefine Kirkeskov Snowglobe New Danish Screen
Ninna Hans Fabian Wullenweber Sweet Chili Konsulentordningen
Selvmordsturisten Jonas Alexander Arnby Suicide Turist Konsulentordningen