Kommende spillefilm

MUGGE & VEJFESTEN / 26. september

10-årige Mugges forældre er ved at gå fra hinanden. For at genskabe den idyl, som de voksne er ved at smadre, beslutter altid optimistiske og helt ukuelige Mugge at stable den bedste vejfest nogensinde på benene og på den måde føre sin mor og far sammen igen.

Instruktører Mikael Wulff og Anders Morgenthaler Manuskript Anders Morgenthaler og Mikael Wulff Producent Zentropa Entertainments, New Creations Genre Komedie

GOOSEBOY / 3. oktober

Viggo lever og ånder for spilverdenen. En dag ændres hans liv dog brat, da en gås crash-lander på altanen, og det ovenikøbet viser sig, at gåsen kan tale. Gåsen er desperat for at indhente sin flok, men har brækket vingen, så Viggo må træde i karakter og hjælpe sin nye ven. Sammen kommer de på en forunderlig, fantastisk og farverig rejse, der viser sig at være langt mere krævende, end Viggo nogensinde havde kunnet forestille sig.

Instruktører Michael Wikke og Sten Rasmussen Manuskript Michael Wikke og Sten Rasmussen Producent SF Studio Productions Genre Komedie 

JAGTSÆSON / 3. oktober

Den nyligt fraskilte singlemor Eva tager på wellness­weekend med barndomsveninden Marlene for at hjælpe hende gennem sin midtvejskrise. Med på turen er også Isabella, den nye unge kæreste til Evas eksmand, som maser sig på for at overtage rollen som bedsteveninde for Marlene. Det bliver en tur, der får det absolut værste frem i pigerne, og venskabet bliver sat på en voldsom prøve gennem bl.a. en uheldig omgang Brazilian waxing og en mislykket fasanjagt. Spørgsmålet er, om Eva kan klinke skårene med Marlene, sikre et anstændigt forhold til Isabella og redde sin søns fødselsdag.

Instruktør Tilde Harkamp Manuskript Claudia Boderke og Lars Mering Producent Nordisk Film Genre Komedie 

VALHALLA / 10. oktober

Vikingebørnene Røskva og Tjalfe tager på en stormfuld rejse fra Midgård til Valhalla med guderne Thor og Loke. Livet i Valhalla viser sig dog at være truet af den frygtede Fenrisulv og Jætterne. Side om side med guderne må de to menneskebørn kæmpe for at bevare Valhalla og redde verden fra Ragnarok.

Instruktør Fenar Ahmad Manuskript Adam August og Fenar Ahmad Producent Profile Pictures Genre Fantasy 

Kollision / 31. oktober

Leo og Olivias beslutning om at blive skilt får konsekvenser for deres niårige datter Liv, der bliver kastebold mellem sine kriseramte forældre. Forældrene må træffe svære beslutninger i forsøget på at finde mening og håb, når alt ramler sammen.

Instruktør Mehdi Avaz Manuskript Milad Avaz Producent Rocket Road Pictures Genre Drama

Ninna / 7. november

Ninna bor sammen med sin søn Dennis i Præstø, hvor hun også arbejder på den lokale grill. Da Dennis tæt på jul fylder 18 år, holder Ninna et surpriseparty for ham. Mest overrasket bliver Ninna dog selv, for Dennis meddeler, midt i al herligheden, at han har fået sin egen lejlighed og har tænkt sig at flytte hjemmefra. Ninna kastes nu ud i en større krise, hvor december udvikler sig til en måned i helvede. Udsigten til at skulle se sin søn blive voksen og begynde at leve sit eget
liv er uoverskuelig, og hun griber til alle tænkelige og utænkelige midler for at redde julen, hjerternes fest, og få sin dreng hjem.

Instruktør Fabian Wullenweber Manuskript Susanna Juhasz Producent Milk & Honey, Wullejuweberhasz Film Genre Drama, komedie

Onkel / 14. november

Kris på 27 er yderst beskyttende over for sin halvinvalide onkel, med hvem hun driver et mindre landbrug i Sønderjylland. De har et nært forhold og stor forståelse for hinanden, selvom de tilbringer det meste af deres finurlige hverdag i tavshed. Da Kris redder en kalv under en fødsel, bliver hendes interesse for dyrlægefaget igen vakt, og hun udvikler et venskab med den snakkesalige dyrlæge Johannes og opdager langsomt, at der er et liv uden for gården. Her møder hun den unge Mike, som ser lige igennem hendes reserverede personlighed, og sød musik opstår mellem dem, og et skelsættende spørgsmål presser sig på.

Instruktør Frelle Petersen Manuskript Frelle Petersen Producent 88Miles Genre Drama 

Selvmordsturisten / 21. november

Forsikringsagenten Max elsker sin kone Lærke, men lever med en svulst i hjernen og befinder sig midt i en eksistentiel krise. Han kommer på sporet af det hemmelige afsidesliggende luksus-resort Aurora Hotel, der specialiserer sig i selvmord. Her opdager han en foruroligende sandhed, der får Max til at sætte spørgsmålstegn ved selve livet, døden og hans egen forståelse af virkeligheden. Filmen er både en kærlighedshistorie og et psykologisk drama om meningen med livet. Med et øde, nordisk bjerglandskab som kulisse udspilles en hypnotiserende magtkamp om retten til selve livet, forstanden – og kærligheden.

Instruktør Jonas Alexander Arnby Manuskript Rasmus Birch Producent Snowglobe Genre Drama

Harpiks / 12. december

I mareridtseventyret 'Harpiks' lever Jens, datteren Liv
og hendes gigantiske mor, Maria, et isoleret liv langt inde i en smuk skov i et lille selvskabt paradis. I en verden, hvor der i selv de mindste ting findes en sjæl, og der selv i en myres rejse ind i fyrretræernes harpiks kan findes en højere mening. Liv er lys og fuld af liv og den nysgerrighed, som hendes far har plantet i hende. Jens bærer derimod et mørke, som bliver stadig sværere at holde inde, efterhånden som Liv tager på eventyr ud i den virkelige verden, og denne samtidig bevæger sig nærmere på familien. Tanken om at miste Liv bliver for Jens så skræmmende, at hans kærlighed truer med at kvæle alt, hvad de har skabt.

Instruktør Daniel Joseph Borgman Manuskript Bo hr. Hansen Producent Zentropa Genre Drama

De forbandede år / 9. januar 2020

Karl Skov er en selfmade, succesfuld ejer af en stor elektronikfabrik og har kone og fem børn. De lever det gode, privilegerede overklasseliv på Strandvejen nord for København, da nazisterne besætter Danmark i april 1940. Karl kæmper for at videreføre produktionen på fabrikken, men for at beskytte sin familie og ansatte begynder han modstræbende at producere til det tyske marked. Det bringer ham ind i et kontroversielt samarbejde med besættelsesmagten og medfører smertelige brud i familien.

Instruktør Anders Refn Manuskript Anders Refn & Flemming Quist Møller Producent Space Rocket Nation Genre Drama

Klovn The Final / 30. januar 2020

Efter 'Klovn The Movie' (2010) og 'Klovn Forever' (2015) afslutter 'Klovn The Final' nu Casper Christensen og Frank Hvams filmtrilogi. Filmene udgør hver en fortælling om den moderne mand med fokus på de tre vigtigste ting i hans liv: Faderskab, venskab og ægteskab. I 'Klovn The Movie' handlede det om Franks kamp for at blive far. I 'Klovn Forever' handlede det om venskabet med Casper, og i 'Klovn The Final' handler det om kærligheden.

Instruktør Mikkel Nørgaard Manuskript Casper Christensen, Frank Hvam Producent Nutmeg Movies

 

Drømmebyggerne / 6. februar 2020

12-årige Minnas liv bliver vendt på hovedet, da den nye papsøster Jenny flytter ind. Jenny er en plage, og Minna vil have hende ud af sit liv! En nat møder Minna Drømmebyggerne og opdager, at hun kan ændre Jenny ved at ændre hendes drømme. Men at ændre drømme har store konsekvenser. Så Minna må redde Jenny i drømmeverden for at redde sin familie i den virkelige verden.

Instruktør Kim Hagen Jensen Manuskript Søren Grinderslev & Kim Hagen Jensen Producent First Lady Film Genre Børnefilm

En helt almindelig familie / 20. februar

Instruktør og manuskriptforfatter Malou Reymann.

Emma på 11 er vokset op i en helt “almindelig” familie. Men da det viser sig at Emmas far, Thomas, er transkønnet vender det op og ned på alting. Både far og datter kæmper for at holde fast i alt det, de havde sammen, mens de samtidig må acceptere, at alting er anderledes nu. For kan Thomas, der nu hedder Agnete, stadig lide fodbold? Og kan man overhovedet være far, når man er en kvinde?

Instruktør Malou Reymann Manuskript Malou Reymann Producent Nordisk Film Genre Drama

Uden titel / 5. Marts

I det isnende kolde Europa er folk ved at komme videre efter det chokerende terrorangreb på Charlie Hebdo tidligere på vinteren, men i København har den prøveløsladte Omar sine egne planer. Filmmanden Finn, den jødiske vagt Dan, den nedslidte betjent fra Politiets Aktionsstyrke Rico lever deres forskellige liv uden at vide, at de inden længe vil krydse Omars spor i en fatal og skelsættende nat.

Instruktør Ole Christian Madsen Manuskript Ole Christian Madsen, Lars K. Andersen Producent Creative Alliance Genre Drama

Kød & blod / 12. marts 2020

Da Idas mor omkommer i en bilulykke, placeres den 17-årige pige hos sin tante og sine voksne fætre. Idas nye hjem er fyldt med kærlighed, men i kraft af familiens kriminelle levevej bliver det efterhånden sværere og sværere for Ida at adskille vold og kærlighed. Snart indser hun, hvad hendes mor forsøgte at flygte fra.

Instruktør Jeanette Nordahl Manus Ingeborg Topsøe Producer Snowglobe Genre Drama

Undtagelsen / 30. april 2020

Iben, Malene, Anne-Lise og Camilla er fire kvinder, der arbejder sammen i en hverdag præget af magtkampe, hvisken og alliancer. Da Iben og Malene begge modtager dødstrusler, mistænker de i første omgang en serbisk krigsforbryder, som de skriver artikler om. Men da en sag om mobning på kontoret eskalerer, begynder de langsomt at overveje, om ondskaben kunne komme fra dem selv.

Instruktør Jesper W. Nielsen Manuskript Christian Torpe Producent Fridthjof Film Genre Drama

Spillefilm med senere premiere

Titel Instruktør Producent Støtteordning
Psykosia Marie Grahtø Beo Starling New Danish Screen
Lifeboat Josefine Kirkeskov Snowglobe New Danish Screen
Shorta Anders Ølholm, Frederik Louis Hviid Toolbox Konsulentordningen
Druk Thomas Vinterberg Zentropa Markedsordningen