Kommende spillefilm

På grund af corona vil premierekalenderen ændre sig. Vi opdaterer løbende.

Marco effekten / 27. maj

Lejemord og svindel i millionklassen åbenbarer sig, da vicekriminalkommissær Carl Mørck og Afdeling Q begynder at grave i en henlagt kriminalsag om den efterlyste pædofilisigtede embedsmand, William Stark. Ved den danske grænse har politiet anholdt en ung østeuropæisk dreng, Marco, i besiddelse af Starks pas. Det nye fund bringer Carl Mørck og Afdeling Q på sporet af årelang systematisk korruption med ulandsbistand og mod opklaringen af et bestialsk mord. Men sagen stopper ikke der, for snart ledes Carl Mørck igennem Københavns gader, ned i den kriminelle underverden og dybt ind i den danske finansverden.

Instruktør Martin Pieter Zandvliet Manuskript Anders Frithiof August, Thomas Porsager Producent Nordisk Film Genre Drama 

Centervagt / 10. juni

Glen og MC er sikkerhedsvagter i et shoppingcenter, og det kræver ifølge dem selv både mod, kløgt og knivskarpe reflekser – også selvom der sjældent sker noget i deres center. MC nyder at være sheriffen i sin egen lille center-verden, mens Glen bare nyder at være sammen med hende. For at tiltrække flere kunder beslutter centerchefen Krans at investere i en kæmpe hoppeborg, men da økonomien er stram, må hun spare andre steder og foreslår en halvering af vagtstaben. MC vil for alt i verden ikke miste sit job og den status, der følger med, og Glen vil gøre alt for at beholde sin hverdag med MC. Med ryggen mod muren vil de gå langt for at bevise, hvor uundværlige de er. De skiftes derfor til at spille tyven og den heltemodige vagt, der forpurrer tyveriet. Det går forrygende, og butiksejerne hylder deres to vagter – lige indtil Krans i desperation hyrer en tredje vagt, nemlig den flotte og selvsikre hjerteknuser Patrick. Pludselig er Glen og MC ikke kun i fare for at blive fyret, de er også i fare for at blive afsløret.

Instruktør Rasmus Heide Manus Rasmus Heide Producent Nordisk Film Genre Komedie

Buster / 17. juni

Buster er en 11-årig opfindsom dreng, der elsker at trylle og være sammen med sin familie – især søsteren Ingeborg. Sammen med sin gamle ven Hr. Larsen, øver Buster sig på at vinde sommerens talentkonkurrence, mens klassens populære dreng gør alt hvad han kan for at forpurre tryllenummeret og samtidig stille ham i dårligt lys overfor den nye søde pige i Brønshøj. Men Buster skal nok finde på en løsning. For Buster Oregon Mortensen giver aldrig op.

Instruktør Martin Miehe-Renard Manuskript Bjarne Reuter, Jesper Nicolaj Christiansen Producent Crone Ungfelt Genre Familiefilm

Smagen af sult / 24. juni

Maggie og Carsten elsker hinanden, har to skønne børn og de åbner deres egen gourmetrestaurant Malus. De vil ha’ det hele. Og de har det hele. Næsten. For de mangler den forjættede Michelin-stjerne. Deres store fælles drøm, som de har satset alt på at vinde. En dag modtager Carsten et brev om, at hans kone elsker en anden. Men hvem har sendt det og hvorfor? I deres umættelige passion for livet og jagt efter den ultimative anerkendelse, har de glemt at livets måltider ikke er gratis. Alt har en pris.

Instruktør Christoffer Boe Manuskript Tobias Lindholm, Christoffer Boe Producent Zentropa Genre Drama 

Hvor kragerne vender / 22. juli

Filmen er et humoristisk drama om den unge kvinde Laura, der har lagt afstand til sin familie på landet for at slå sig ned som forfatter i København og leve det kunstneriske bohemeliv, hun tror, hun drømmer om. Men da hun nødtvungent rejser tilbage til sin hjemstavn for at deltage i sin brors bryllup, indser hun, at han er ved at gifte sig med hendes barndomsfjende Catrine. Det går samtidig op for Laura, at Catrine reelt har overtaget hendes plads i familien – og måske vil hun gerne have den tilbage.

Instruktør Lisa Jespersen Manuskript Lisa Jespersen, Sara Isabella Jønsson Producent Hyæne Film Genre Drama 

Pagten / 5. august

Det er 17 år siden, Karen Blixen opgav eventyret i Afrika og vendte tilbage til Danmark til et liv i ruiner. Ødelagt af syfilis og knust over at have mistet sin farm og sit livs kærlighed, genopfinder hun sig selv som en kunstnerisk superstjerne. Nu, i en alder af 63, er Karen Blixen verdensberømt, men lever også et liv i isolation – indtil hun møder den 30-årige digter Thorkild Bjørnvig. Sammen indgår de en pagt: Hun lover at gøre ham til en stor kunstner, mod at han skal adlyde hende ubetinget – uanset prisen...

Instruktør Bille August Manuskript Christian Torpe Producent Motor, SF Studios Genre Drama

Miss Viborg / 12. august

'Miss Viborg'. Foto: Martin Munch

I en jysk provinsby er der tilsyneladende intet nyt under solen. Førtidspensionisten og tidligere skønhedsdronning, Solvej, lever helt isoleret med vante rutiner og dyrkning af gamle knuste drømme. På sin pensionistknallert tøffer hun rundt med hunden, Poul Reichhardt, og supplerer førtidspensionen med salg af sine receptpligtige piller i lokalområdet. Naboens datter, den rodløse og grænsesøgende, 17-årige Kate, aner ikke hvad hun skal stille op med sig selv og sit liv, og i et anfald af kedsomhed bryder hun ind i nabolejligheden, men overraskes af Solvej. Nu begynder et spil om, hvem der snyder hvem, men der opstår også et uventet venskab. Måske har livet mere at byde på for begge, hvis de bare tør.

Instruktør Marianne Blicher Manuskript Marianne Blicher, Rasmus Birch Producent Snowglobe Genre Drama

Ternet ninja 2 / 19. august

'Ternet ninja 2'. Foto: PR.

Ternet Ninja vender tilbage – i et nyt hylster. Den kyniske legetøjsgigant Phillip Eberfrø er ved at slippe for straf, og uskyldige børn er i fare. Jagten på hævn og retfærdighed genoptages sammen med 13-årige Aske. De to flankeres af både Sirene og Askes papfar Jørn, der går all in på sin nyeste opfindelse: en fordøjelsesapp. Evigt lækkersultne Sune er også med – og selvfølgelig Askes (uundværlige) onkel Stewart, der som altid spreder hygge i familien.

Instruktør Anders Matthesen, Thorbjørn Christoffersen Manuskript Anders Matthesen Producent A Film Production Genre Komedie

Miss Osaka / 2. september

Hvem ville du være, hvis du kunne være hvem som helst? Det får den unge danske kvinde Ines en uventet chance for at finde ud af, og hun griber den. Under en rejse i Norge med sin kæreste møder Ines tilfældigt den forførende, japanske Maria. Et møde, der ender fatalt ude i vinterlandets barske ødemark, men bliver en ny begyndelse for Ines, der snart befinder sig under et nyt navn i en fjern og fremmed by: Osaka. Et visitkort med navnet på en natklub fører hende dybt ind i en labyrintisk parallelverden, hvor identiteterne er lige så svævende som lyden af en nænsom saxofonsolo. En af stamgæsterne viser sig imidlertid at være lige så besat af den forsvundne Maria, som Ines selv er.

Instruktør Daniel Dencik Manus Daniel Dencik, Sara Isabella Jønsson Producent Haslund/Dencik Entertainment Genre Drama

Rose / 9. september

Niels Arden Oplev og Sofie Gråbøl under optagelserne til 'Rose'. Foto: Martin Dam Kristensen

I sensommeren 1997 ankommer Ellen og hendes mand Vagn på en institution i Nordjylland, for at hente Ellens sindslidende søster Inger. Sammen skal de på en planlagt kulturrejse til Paris med en busfuld af forventningsfulde nordjyske borgere. Iblandt de rejsende er overlæreren Skelager, som hurtigt gør sig selv til forkæmperen imod det anormale, men hans nervøse søn Christian opbygger et venskab med Inger, som kun bliver stærkere i takt med de nærmer sig Paris. Men Inger har en skjult dagsorden, og inddrager Ellen, Vagn og Christian i kæde af begivenheder, der styrer væk fra den guidede tour og fører til selvopdagelse, konflikt og forsoning.

Instruktør Niels Arden Oplev Manuskript Niels Arden Oplev Producent Nordisk Film Genre Drama

Margrethe den Første / 23. september

'Margrethe den Første'. Foto: Rasmus Videbæk

Året er 1402, og en kvinde står i spidsen for et nyt nordisk stor-rige. Margrete I har samlet Danmark, Norge og Sverige i en union, som hun egenhændigt styrer gennem sin adoptivsøn, kong Erik. Unionen er omgivet af fjender, og Margrete I planlægger derfor et ægteskab mellem Erik og den engelske prinsesse Philippa. En alliance med England vil kunne styrke Kalmarunionen og sikre den mod angreb. Men en konspiration er undervejs, som sætter Margrete i et umuligt dilemma, der kan koste hende alt.

Instruktør Charlotte Sieling Manus Jesper Fink, Maya Ilsøe, Charlotte Sieling Producent SF Studios Genre Drama

Du som er i himlen / 21. oktober

Holdet bag 'Høst'. Foto: Andreas Bastiansen

'Høst' er historien om det døgn i slutningen af 1800-tallet, der forandrer den 14-årige Lises liv for altid. Lise er den ældste i en søskendeflok på otte. Hun er forelsket, hun skal som den første i familien i skole, og hun er fuld af håb og tiltro til livet. Men da hendes mor går i fødsel, viser det sig hurtigt, at noget er galt: Som natten trænger sig på og fødslen tager til i styrke, må Lise forberede sig på, at den dag der startede med barndom, måske vil slutte med, at hun bliver kvinden i huset. 

Instruktør Tea Lindeburg Manuskript Tea Lindeburg Producent Motor Genre Drama

 

Vildmænd / 28. oktober

Missing media.

Martin er skredet fra det hele og taget til Norge for at bo i naturen. Han finder hashsmugleren Musa, som er såret efter et biluheld. Forskellige begivenheder sender det umage makkerpar på flugt gennem de norske fjelde forfulgt af politiet, Musas rivaler og Martins hustru.

Instruktør Thomas Daneskov Mikkelsen Manuskript Morten Pape, Thomas Daneskov Mikkelsen Producent Nordisk Film Genre Komedie

 

Spillefilm med senere premiere

 

Kontakt

Anders Budtz-Jørgensen
andersbj@dfi.dk