Kommende spillefilm

Den skyldige / 14. juni

Politibetjenten Asger Holm besvarer et 112-opkald fra en kidnappet kvinde. Da forbindelsen pludselig bliver afbrudt, starter en nervepirrende jagt på kvinden og hendes kidnapper. Med telefonen som eneste redskab kæmper Asger imod tiden for at redde kvinden. Men snart viser det sig, at forbrydelsen er større, end Asger først troede.

Gustav Möller / Nordisk Film / Drama

Far til fire i solen / 28. juni

Familien er på ferie sydpå, men ved ankomsten opdager de, at de skal kæmpe mod en anden familie om titlen: "Årets Solfamilie" - og far nægter. Han synes konkurrence er fjollet og proklamerer: "Vi er gode nok, som vi er". Det varer dog kun lige, til han ser, hvem der er patriark i den anden familie: Bjørn, som moppede far igennem hele deres skoletid. Det, der var tænkt som en hyggelig dyst, bliver snart til en desperat kamp - for ære og oprejsning. Det er kun ved børnenes kærlige og opfindsomme indgriben, at han bliver klogere og indser, at han og hans familie ikke behøver forstille sig. De er vitterlig gode nok - præcis som de er!

Martin Miehe-Renard / ASA Film Production / Familiefilm

Landet af glas / 19. juli

Jas er alene hjemme mens hans far, som er lastbilchauffør er på endnu en tur. En dag finder han pigen Neia og en gammel dame Alva, der gemmer sig i laden hvor han bor. De er ikke helt almindelige. Det viser sig at de er elvere, og at de tydeligvis er på flugt fra nogen. Jas samler alt sit mod og beslutter sig for at hjælpe dem.

Jeppe Vig Find, Marie Rønn / Pilot Film / Drama

Lykke-Per / 30. august

Bille August / Nordisk Film / Historisk drama

DITTE & LOUISE / 30. AUGUST

Ditte og Louise er to midaldrende skuespillerinder som indser, at det eneste branchen har tilbage at tilbyde dem, er roller som nogens mor eller “gammel luder”. Derfor griber Ditte til en radikal beslutning: Hun klæder sig ud som mand. Og med ét er verden vendt på hovedet! Stik mod forventning får Ditte succes som Ditlev. Men samtidig svigter hun sin bedste veninde Louise og deres fælles drøm om eget firma.

Niclas Bendixen / Nordisk Filmproduction / Komedie

Indtil vi falder / 6. SEPTEMBER

'HAPPY PEOPLE' er en film om, hvordan et par reagerer på et traume. Adam og Louise vender tilbage til Tenerife, hvor de 5 år forinden har mistet deres 10-årige dreng i en formodet drukneulykke. Da liget aldrig er blevet fundet, kæmper de begge – på hver deres måde - med at acceptere deres tab. I takt med at nye informationer om Lucas dukker op til overfladen, bevæger parret sig tættere og tættere på afgrunden'.

Samanou Acheche Sahlstrøm / Meta Film / Drama

IQBAL & DEN INDISKE JUVEL / 20. SEPTEMBER

Iqbal skal til Indien med familien, for at overvære sin tante Fatwas udnævnelse til Vogter af Den Indiske Juvel. Turen når dog at blive aflyst for Iqbals vedkommende, som straf for at han er blevet smidt ud af skolen. Men heldigvis lykkedes det Iqbal at komme med til Indien, idet han med Tante Fatwas hjælp skal starte på en indisk skole. Bedst som overrækkelsesceremonien skal finde sted, forsvinder Den Indiske Juvel og Iqbals far bliver smidt i fængsel. Iqbal og vennerne må nu på en vild jagt gennem New Delhis gader, for at finde Den Indiske Juvel og redde far.

Oliver Zahle / Miso Film / Komedie

JOURNAL 64 / 4. oktober

I 'Journal 64' gør nogle håndværkere en uhyggelig opdagelse i en ældre københavnsk lejlighed: Bag en falsk mur i lejligheden finder de tre mumificerede lig siddende omkring et spisebord med en ledig plads klar. Kriminalkommissær Carl Mørck og hans assistent Assad i Afdeling Q bliver sat til at finde ud af, hvem mumierne er, og hvem den fjerde plads er tiltænkt. Carl og Assad indleder et kapløb med tiden for at forhindre nye mord og overgreb.

Christoffer Boe / Zentropa / Drama 

I KRIG & KÆRLIGHED / 15. november

I filmen deserterer Esben efter tre år i tysk uniform for at blive forenet med sin elskede kone Kirstine og deres søn Karl. Men alt er ændret i hans fravær. Den charmerende tyske officer Gerhard bejler kraftigt til Kirstines hjerte og rollen som familiefar. Esben må sætte alt ind for overlevelse, kærligheden og at redde familien.

Kasper Torsting / Fridthjof Film / Historisk drama

The House That Jack Built / 29. november

70'ernes Amerika. Vi følger den højt intelligente Jack over en periode på 12 år - og introduceres for de mord, som er definerende for Jacks udvikling som seriemorder. Vi oplever historien gennem Jack, mens han postulerer, at hvert mord han begår er et kunstværk i sig selv. Selvom politiet langsomt nærmer sig, løber Jack større og større risici i jagten på skabelsen af det ultimative kunstværk. Undervejs hører vi Jacks tankestrømme og beskrivelser af sin personlige tilstand, gennem en samtale med den ukendte og mystiske Verge; en surrealistisk kombination af nærmest barnlig selvmedlidenhed og psykopatiske forklaringer, blandet med filosofiske - men også humoristiske betragtninger og handlinger.

Lars von Trier / Zentropa / Drama 

 

Spillefilm med senere premiere

Titel Instruktør Producent Støtteordning
C4 Kasper Skovsbøl Good Company Films New Danish Screen
Cutterhead Rasmus Kloster Bro Beo Starling New Danish Screen
Happy Ending Hella Joof Happy Ending Film & TV Markedsordningen
Holiday Isabella Eklöf Dharma Film Konsulentordningen
Julemandens datter* Christian Dyekjær Deluca Film Markedsordningen
Kaptajn Bimse og Goggeletten* Thomas Borch Nielsen, Kirsten Skytte 41Shadows Konsulentordningen
Lifeboat Josefine Kirkeskov Snowglobe New Danish Screen
Med hensyn til julen Paprika Steen Nordisk Film Markedsordningen
Robin Antonio Tublén Ping Pong Konsulentordningen
Ternet ninja* Anders Matthesen A. Film Production Markedsordningen
Vildheks* Kaspar Munk Good Company Films Markedsordningen