Forældre som digitale rollemodeller

Forældre er rollemodeller for deres børn - også når det gælder den digitale adfærd. Tre film og en quiz målrettet forældre bidrager til at styrke forståelsen og trivslen i hjemmet og mellem generationerne.

De tre kampagnefilm omhandler billeddeling, mobiletikette og online privatliv og forhåbentligt får de forældre til at overveje og reflektere over deres egen digitale dagligdag - ikke mindst i forhold til deres børn.

Quizzen "Er du rigtig digitalt klog?" er udviklet specifikt til forældre, der kan teste deres paratviden og få ny indsigt i, hvad der er et hit lige nu, når danske børn går på nettet.

"Uploaded"

#ToKogteRejer! Det er vel ok, at forældre deler billeder af deres børn på sociale medier, når de ser søde ud, ik?"Weekendhygge"

Mor og Guldklumpen har smidt sig i sofaen for at hygge med film på fjerneren. Men kan man egentligt multitaske og både lave en aktivitet sammen med sit barn og være på mobilen, eller er det dårlig stil?"Privatliv"

Mor er bekymret for, at Guldklumpen er kommet på online vildveje. Det er en svær balance, når man gerne vil vise sit barn tillid og respekt. Hvornår skal man gribe ind?Er du rigtig digitalt klog?

Har du fingeren på pulsen, når det gælder hvad dit barn synes er in og yt på nettet? Bliv testet i de sejeste slang-udtryk, de mest eftertragtede youtubere og hvilke sociale medier, der hitter i øjeblikket i denne quiz.

Quiz_billede

Tag quizzen


Kampagnefilmene og quizzen blev lanceret i forbindelse med Sikker Internet Dag 2017. Filmene er produceret af Copenhagen Film Company. Quizzen er udarbejdet i samarbejde kulturcrew fra Skolen på Grundtvigsvej, som består af 14 elever fra 4. og 5. klasse samt Biblioteket Frederiksberg.


Andre materialer:

  1. Der er så meget forældre ikke forstår... - Hvad skal jeg vide når mit barn går online. Dette online-magasin er en guide, der bidrager med viden om de 7-12-åriges onlineliv og værktøjer til, hvordan man som forælder kan engagerer sig i sit barns digital hverdag.

Det Danske Filminstitut

Det Danske Filminstitut
/ Danish Film Institute

EAN-nr: 5798000794085
CVR-nr: 56858318

Gothersgade 55
1123 København K

Tlf. +45 3374 3400
Fax +45 3374 3401
E-mail: dfi@dfi.dk

Cinematekets billetsalg
TLF. +45 3374 3412