Søgning i samlingen

I Billed- & Plakatarkivets samlinger finder du billedmateriale til film, der har haft dansk biografpremiere. Vores samling af stills og portrætter består af billedmapper, dias og digitale billeder. Plakatsamlingen er affotograferet og kan ses på dias og som digitale billeder.

Foto: Jan Buus

Carl Th. Dreyer under optagelserne til 'Ordet' (Carl Th. Dreyer, DK, 1955. Palladium). Fotograf ubekendt.

Søgning efter materialer

Billed- & Plakatarkivet har billedmateriale til størstedelen af alle film der har været i dansk biografdistribution. Arkivets samlinger er fordelt på filmtitler og personnavne. Det er ikke muligt at søge på emner i arkivets samlinger.

Kontakt Billed- & Plakatarkivets ekspedition for at høre, om vi har billedmaterialer til de film og personer, du søger. Du kan sende din forespørgsel til billedarkiv@dfi.dk.

Er du interesseret i research på emner, kan du finde referencer til nyttige websteder og institutioner i arkivets linksamling.

Billeder og plakater i Filmdatabasen

I Filminstituttets database Filmdatabasen kan du se de stills, portrætter og filmplakater som Billed- & Plakatarkivet illustrerer et opslag med. Har du søgt på en film eller person kan du se de digitaliserede billeder i stills- og plakatgallerierne i højrespalten.

Søg på en titel eller person i Factsheet eller gå på opdagelse i listerne med Film med stills og Film med plakater

Billederne i Filmdatabasen er kun et udvalg fra Billed- & Plakatarkivets samlinger. Arkivet supplerer konstant Filmdatabasen med nye billeder. Læs mere om Filmdatabasens billeder under Se billeder og plakater online

Særlige billedmaterialer

I Billed- & Plakatarkivets omfattende filmhistoriske samlinger findes specielt skrøbelige materialer, som af bevaringshensyn ikke kan rekvireres til gennemsyn. Du kan finde flere oplysninger om arkivets billedmaterialer i Billed- & Plakatarkivets samlinger.

Fra arkivets samling

05_210px
Plakat til Vester-Vov-Vov (Lau Lauritzen Sr., DK, 1927. Palladium).


olsenbanden_210px
Plakat til Olsen-banden (Erik Balling, DK, 1968. Nordisk Film).
Plakat: Ole Vöge. 

Det Danske Filminstitut

Det Danske Filminstitut
/ Danish Film Institute

EAN-nr: 5798000794085
CVR-nr: 56858318

Gothersgade 55
1123 København K

Tlf. +45 3374 3400
Fax +45 3374 3401
E-mail: dfi@dfi.dk

Cinematekets billetsalg
TLF. +45 3374 3412