Stegelmann Live

/Oplæg og debat om superhelte + Tim Burtons Batman

Den 19. september vil Troldspejlets Jakob Stegelmann holde oplæg og debattere superhelte-genren med publikum, hvorefter han introducerer Tim Burtons uødelige ’Batman’ fra 1989. Vi garanterer superhelte-nørderi for alle pengene!
Stegelmann Live

I en ny arrangementsrække i Cinemateket under rubrikken ’Stegelmann Live’ vil Jakob Stegelmann – kendt af de fleste fra DR’s ’Troldspejlet’ – sætte fokus på et bestemt medieemne, i første omgang ’superhelte’, og lægge op til diskussion med publikum.

Fra superhelte-filmenes vugge viser Stegelmann uddrag fra de første filmserier med Captain Marvel, Captain America, Batman, Superman m.fl. Figurer, der i dag forbindes med film med superbudgetter, men som dengang i 1940'erne blev produceret som ydmyge B-film.

Efter en pause, hvor Asta Bar er åben, blænder vi op for ’Batman’ (1989). Tim Burton fik den frygtindgydende opgave at bringe tegneseriefiguren Batman til live på det store lærred, men resultatet blev banebrydende og udløste en global Bat-mani. Filmen er en stilistisk gennemført blockbuster med dystre undertoner. Michael Keaton iførte sig flagermus-kostumet, Prince komponerede musikken, og Jack Nicholson brændte igennem som superskurken Jokeren. Billetpris: 100/75 kr. Billetter kan kun købes, ikke reserveres.

Jesper Andersen, programredaktør / Cinemateket

Stegelmann Live: Foredrag, debat og film om superhelte

Stegelmann Live: Foredrag, debat og film om superhelte
Den 19. september vil Troldspejlets Jakob Stegelmann holde oplæg og debattere superhelte-genren med publikum, hvorefter han introducerer Tim Burtons uødelige ’Batman’ fra 1989. Vi garanterer nørderi for alle pengene!

Batman

Batman
Instruktør: Tim Burton
Nu om dage er superhelte hverdagskost i filmens verden, men det var langt fra tilfældet i 1989, da Tim Burton fik til frygtindgydende opgave at bringe tegneseriefiguren Batman til live på lærredet. Resultatet blev banebrydende og udløste en global Bat-mani: En stilistisk gennemført sommer-blockbuster med dystre undertoner. Michael Keaton indtog flagermus-kostumet og Prince komponerede musikken, men Jack Nicholson stjal billedet som superskurken Jokeren.
Medvirkende: Michael Keaton, Jack Nicholson, Kim Basinger
USA, 1989
35mm, 126 min.
Danske undertekster
Tilladt over 15 år

Forestillinger:

Der blev ikke fundet nogen fremtidige forestillinger.

post2

Nyheder fra Cinemateket

NYHEDSBREV. Vil du holde dig løbende opdateret med inspiration, nyheder og særlige tilbud, kan du tilmelde dig vores ugentlige nyhedsbrev.
dreamstimemaximum_45963830

Tag film-testen

TEST DIG SELV. Find ud af, hvilke film i Cinematekets program, der passer bedst til dig. Med 70 film i Cinemateket hver måned kan det være svært at vælge, hvad du skal se. Men hvis du svarer på fem simple spørgsmål, kan vi hjælpe dig i gang.
alle-kommende-forestillinger-210

Dagens film

/Cinemateket

Børnebiffen 3-5 år, november (2)

24.11.2017Rita og Krokodille skal ud at samle kastanjer i skoven. Rita formaner Krokodille om at blive på stien, så han ikke farer vild. Da Rita ser et helt tæppe af glitrende kastanjer, glemmer hun alt om s...

Børnebiffen 4-6 år, november

24.11.2017Elsa har svært ved at falde i søvn. Heldigvis har hun tøjdyr, der kan fortælle en masse spændende historier. Harry Hamster fortæller historien om dengang, da han var verdens største detektiv og opk...

Den røde skildpadde

24.11.2017En skibbruden mand på en øde ø forsøger desperat at undslippe, indtil han en dag møder en mærkelig rød skildpadde, som kommer til at ændre hans liv. En besnærende poetisk og dialogløs animationsfil...

Rookies

24.11.2017Som navnet antyder, er dette en film om rookies. Dette er både instruktør og fotograf Charlotte Percle første film og de 4 hovedpersoner første oplevelse ved Freeride World Tour. “Rookies” hand...

The Ario Dream + Ritzau Prisen

24.11.2017Den berømte filmskaber Paul Diffley har bragt sine tekniske evner til grotte-verdenen med sin nye film “The Ario Dream - The Quest for Europe’s Deepest Cave”. Filmen tager publikummet med til udfor...
Dagens film
Det Danske Filminstitut

Det Danske Filminstitut
/ Danish Film Institute

EAN-nr: 5798000794085
CVR-nr: 56858318

Gothersgade 55
1123 København K

Tlf. +45 3374 3400
Fax +45 3374 3401
E-mail: dfi@dfi.dk

Cinematekets billetsalg
TLF. +45 3374 3412