Stegelmann Live

/Oplæg og debat om superhelte + Tim Burtons Batman

Den 19. september vil Troldspejlets Jakob Stegelmann holde oplæg og debattere superhelte-genren med publikum, hvorefter han introducerer Tim Burtons uødelige ’Batman’ fra 1989. Vi garanterer superhelte-nørderi for alle pengene!
Stegelmann Live

I en ny arrangementsrække i Cinemateket under rubrikken ’Stegelmann Live’ vil Jakob Stegelmann – kendt af de fleste fra DR’s ’Troldspejlet’ – sætte fokus på et bestemt medieemne, i første omgang ’superhelte’, og lægge op til diskussion med publikum.

Fra superhelte-filmenes vugge viser Stegelmann uddrag fra de første filmserier med Captain Marvel, Captain America, Batman, Superman m.fl. Figurer, der i dag forbindes med film med superbudgetter, men som dengang i 1940'erne blev produceret som ydmyge B-film.

Efter en pause, hvor Asta Bar er åben, blænder vi op for ’Batman’ (1989). Tim Burton fik den frygtindgydende opgave at bringe tegneseriefiguren Batman til live på det store lærred, men resultatet blev banebrydende og udløste en global Bat-mani. Filmen er en stilistisk gennemført blockbuster med dystre undertoner. Michael Keaton iførte sig flagermus-kostumet, Prince komponerede musikken, og Jack Nicholson brændte igennem som superskurken Jokeren. Billetpris: 100/75 kr. Billetter kan kun købes, ikke reserveres.

Jesper Andersen, programredaktør / Cinemateket

Stegelmann Live: Foredrag, debat og film om superhelte

Stegelmann Live: Foredrag, debat og film om superhelte
Den 19. september vil Troldspejlets Jakob Stegelmann holde oplæg og debattere superhelte-genren med publikum, hvorefter han introducerer Tim Burtons uødelige ’Batman’ fra 1989. Vi garanterer nørderi for alle pengene!

Batman

Batman
Instruktør: Tim Burton
Nu om dage er superhelte hverdagskost i filmens verden, men det var langt fra tilfældet i 1989, da Tim Burton fik til frygtindgydende opgave at bringe tegneseriefiguren Batman til live på lærredet. Resultatet blev banebrydende og udløste en global Bat-mani: En stilistisk gennemført sommer-blockbuster med dystre undertoner. Michael Keaton indtog flagermus-kostumet og Prince komponerede musikken, men Jack Nicholson stjal billedet som superskurken Jokeren.
Medvirkende: Michael Keaton, Jack Nicholson, Kim Basinger
USA, 1989
35mm, 126 min.
Danske undertekster
Tilladt over 15 år

Forestillinger:

tirsdag 19.09.17, Kl. 19:00
Køb
Tilføj til din kalender
cinemateket.kino.dk

Cinemateket på kino.dk

BILLETBESTILLING. Vidste du, at du også kan bestille og købe dine billetter til Cinemateket via kino.dk, som repræsenterer over 40 danske biografer?
oenskefilm_lille

Ønskefilm i Cinemateket

Ønsk en filmperle til visning på det store lærred - eller flere! Klassikere, kultfilm eller oversete mester-værker. Vi håndplukker regelmæssigt fra listen af forslag.
alle-kommende-forestillinger-210

Dagens film

/Cinemateket

Jurassic Park

01.08.2017De to dinosaurus-eksperter Dr. Grant (Sam Neill) og Dr. Sattler (Laura Dern) bliver af den excentriske mangemilliardær John Hammond (Richard Attenborough) lokket væk fra deres udgravning i Montana...

Citizen Jane: Battle for the City - med introduktion og debat

01.08.2017Kan du forestille dig, at en motorvej pløjede sig tværs gennem Manhattan? Og at SoHo slet ikke fandtes? Sådan kunne det let være gået, hvis ikke forfatteren og aktivisten Jane Jacobs havde kæmpet f...

Open Air 1. august: Blue Velvet - med optakt fra kl. 16:00

01.08.2017David Lynch brød igennem til det brede publikum med dette stilfulde og foruroligende miks af kriminalhistorie, forstadsdrama og psyko-thriller. Kyle MacLachlan er den unge Jeffrey Beaumont, der ven...

Børnebiffen 3-5 år, august 1

02.08.2017Cirkeline holder skole for de fire mus: Ingolf, Fredrik, Susse og Musse. Der undervises i regning, musik og botanik. Og de tager på en spændende udflugt og møder en lille alf.

Børnebiffen 4-6 år, august

02.08.2017Den lille forældreløse pige, Maj, bor hos sin onkel Sonny, der er tatovør. En dag kommer Maj til at tatovere en barsk fyr fra den lokale motorcykelklub med alfer, nisser og prinsesser på ryggen. Af...
Dagens film
Det Danske Filminstitut

Det Danske Filminstitut
/ Danish Film Institute

EAN-nr: 5798000794085
CVR-nr: 56858318

Gothersgade 55
1123 København K

Tlf. +45 3374 3400
Fax +45 3374 3401
E-mail: dfi@dfi.dk

Cinematekets billetsalg
TLF. +45 3374 3412