Stegelmann Live

/Oplæg og debat om superhelte + Tim Burtons Batman

Den 19. september vil Troldspejlets Jakob Stegelmann holde oplæg og debattere superhelte-genren med publikum, hvorefter han introducerer Tim Burtons uødelige ’Batman’ fra 1989. Vi garanterer superhelte-nørderi for alle pengene!
Stegelmann Live

I en ny arrangementsrække i Cinemateket under rubrikken ’Stegelmann Live’ vil Jakob Stegelmann – kendt af de fleste fra DR’s ’Troldspejlet’ – sætte fokus på et bestemt medieemne, i første omgang ’superhelte’, og lægge op til diskussion med publikum.

Fra superhelte-filmenes vugge viser Stegelmann uddrag fra de første filmserier med Captain Marvel, Captain America, Batman, Superman m.fl. Figurer, der i dag forbindes med film med superbudgetter, men som dengang i 1940'erne blev produceret som ydmyge B-film.

Efter en pause, hvor Asta Bar er åben, blænder vi op for ’Batman’ (1989). Tim Burton fik den frygtindgydende opgave at bringe tegneseriefiguren Batman til live på det store lærred, men resultatet blev banebrydende og udløste en global Bat-mani. Filmen er en stilistisk gennemført blockbuster med dystre undertoner. Michael Keaton iførte sig flagermus-kostumet, Prince komponerede musikken, og Jack Nicholson brændte igennem som superskurken Jokeren. Billetpris: 100/75 kr. Billetter kan kun købes, ikke reserveres.

Jesper Andersen, programredaktør / Cinemateket

Stegelmann Live: Foredrag, debat og film om superhelte

Stegelmann Live: Foredrag, debat og film om superhelte
Den 19. september vil Troldspejlets Jakob Stegelmann holde oplæg og debattere superhelte-genren med publikum, hvorefter han introducerer Tim Burtons uødelige ’Batman’ fra 1989. Vi garanterer nørderi for alle pengene!

Batman

Batman
Instruktør: Tim Burton
Nu om dage er superhelte hverdagskost i filmens verden, men det var langt fra tilfældet i 1989, da Tim Burton fik til frygtindgydende opgave at bringe tegneseriefiguren Batman til live på lærredet. Resultatet blev banebrydende og udløste en global Bat-mani: En stilistisk gennemført sommer-blockbuster med dystre undertoner. Michael Keaton indtog flagermus-kostumet og Prince komponerede musikken, men Jack Nicholson stjal billedet som superskurken Jokeren.
Medvirkende: Michael Keaton, Jack Nicholson, Kim Basinger
USA, 1989
35mm, 126 min.
Danske undertekster
Tilladt over 15 år

Forestillinger:

Der blev ikke fundet nogen fremtidige forestillinger.

post2

Nyheder fra Cinemateket

NYHEDSBREV. Vil du holde dig løbende opdateret med inspiration, nyheder og særlige tilbud, kan du tilmelde dig vores ugentlige nyhedsbrev.
kosmorama_kampagnebox290_gu

Kosmorama online

FILMFORSKNING. Det Danske Filminstitut står bag Danmarks ældste filmtidsskrift. Kosmorama udgives digitalt, og der er mulighed for at søge og læse i det omfattende bagkatalog online.
alle-kommende-forestillinger-210

Dagens film

/Cinemateket

Dommen i Nürnberg - med introduktion af Jacob Wendt Jensen

24.09.2017'Dommen i Nürnberg' var en sensation i 1961. Det var den første film, der omhandlede retssagerne mod Nazi-krigsforbrydere. Det er et fortvivlende emne, men det er en film, som stadig fanger tilskue...

Ærens vej

24.09.2017Krigens vanvid er næppe beskrevet mere virkningsfuldt end i Kubricks 'Ærens vej', hvilket ikke mindst skyldes instruktørens nøgterne behandling af det ubegribeligt grusomme. Oberst Dax (Kirk Dougla...

Johannes V. Jensen og Thit Jensen - to portrætfilm - NB: introduktion aflyst

26.09.2017'Forfatteren Johannes V. Jensen' består af sjældne optagelser af Johannes V. Jensen i sit hjem i København, ved stendyssen Mor Gribs Hule i Grib Skov sammen med børnebørnene og ved sommerhuset i Ti...

Miss Kiet's Children

26.09.2017’Miss Kiet’s Children’ følger gennem et år dagligdagen i en hollandsk skoleklasse for flygtningebørn. Børn fra bl.a. Syrien og Irak ankommer til en helt ny hverdag og et sprog, de endnu ikke forst...

Koyaanisqatsi-koncert med bandet We Stood Like Kings

26.09.2017'Koyaanisqatsi' var instruktøren Godfrey Reggios debut og den første film i QATSI-trilogien. Dokumentaren har spillefilmslængde og blev optaget over syv år - fra 1975 til 1982 - i et forsøg på at s...
Dagens film
Det Danske Filminstitut

Det Danske Filminstitut
/ Danish Film Institute

EAN-nr: 5798000794085
CVR-nr: 56858318

Gothersgade 55
1123 København K

Tlf. +45 3374 3400
Fax +45 3374 3401
E-mail: dfi@dfi.dk

Cinematekets billetsalg
TLF. +45 3374 3412