Cinemateket gentager succesfuld sansebiograf

Cinemateket, Edible Cinema og Bombay Sapphire gentager efterårets succesfulde samarbejde med endnu en spændende og unik filmvisning for alle sanser i dagene 16.-18. maj med filmen 'Parfumen: Historien om en morder'.

'Parfumen: Historien om en morder' (Tom Tykwer, 2006) er det filmiske omdrejningspunkt for anden udgave af totaloplevelsen Edible Cinema, som i efteråret trak fulde huse i Cinemateket til en biografoplevelse ud over det sædvanlige. Og filmen er det ideelle afsæt for et filmisk-gastronomisk sansebombardement; hovedpersonen, Jean-Baptiste Grenouille, er født med en overmenneskelig evne til at identificere og skabe dufte, og såvel filmens fortælling som billeder er stærkt sanselige i sig selv.

Edible Cinema er en kreativ biografoplevelse, som Time Out har kaldt "det ultimative ægteskab mellem mad og film" og tildelt en førsteplads på listen over "Movie Experiences to Try Before You Die".

En bakke af velsmag, der passer til filmen


Konceptet er enkelt: Efter en lækker velkomstdrink, modtager hver gæst en bakke med nummererede æsker, der indeholder smagsindtryk i snack-størrelse. Hver især modsvarer de scener i filmen. Undervejs i filmen gives signal om, hvilke æsker, der skal åbnes og nydes, hvornår.

Forestil dig f.eks. at du spiser en blød, duftende gul blomme pocheret i varm ingefær, idet Jean-Baptiste forelsker sig hovedkulds og skæbnesvangert i en smuk ung rødhåret – og velduftende – blommesælger. Eller at du smagsbombarderes af en saftig, kødfyldt pølse med syrlig sennep serveret på en moskusduftende gaffel, mens byens borgere mister den sidste flig af anstændighed til Jean-Baptistes største mesterværk.

Det er en sanselig fortolkning af handling, stemning, dialog og miljø. Og ikke blot smagen – men også lugten, konsistensen, mørket og det ukendte – forstærker hvad der sker på lærredet, og føjer nye, uventede og underholdende dimensioner til filmen. En oplevelse, der flytter grænser – men også belønner. 

Parfumen 9

Billetter

Det anbefales at være tidligt ude, hvis man vil sikre sig en billet; Edible Cinemas London-forestillinger melder ofte udsolgt på under fem minutter – og billetterne til efterårets tre visninger i Cinemateket var revet væk inden for få timer.

Billetter til Edible Cinema koster 275 kr., og frigives tirsdag den 25. april kl. 10:00cinemateket.dk eller ved personligt fremmøde i Cinematekets billetsalg. Billetter kan ikke bestilles, kun købes, og refunderes ikke. Bemærk, at arrangementet er forbeholdt personer over 18 år.

Ønskes en ikke-alkoholisk eller en vegetarisk menu skal dette oplyses ifm. køb af billet ved personligt fremmøde i Cinematekets billetsalg. OBS: Menuen består af smagsindtryk og er ikke mættende. Vi anbefaler derfor, at man spiser hjemmefra.

Ved at tilmelde sig til Cinematekets Facebook-event om arrangementet, vil man modtage en notifikation, når billetterne frigives.

Tid: Tirsdag den 16. maj, onsdag den 17. maj og torsdag den 18. maj. Velkomstdrink i foyeren kl. 19:00, filmen starter kl. 19:30
Sted: Cinemateket, Gothersgade 55, København K 
Billetkøb: Online eller ved personligt fremmøde i Cinematekets billetsalg