Meta starter nyt selskab

FILMFOLK. Producer Meta Louise Foldager stifter Meta Film for at få mere frihed, styrke samarbejdet med de kreative teams og fokusere på det internationale.

metafoldager

Meta Film skal udvikle og koproducere film med produktionsselskaber i Danmark og udlandet. Foto: Christian Geisnæs.

Meta Film skal ifølge stifter Meta Louise Foldager udvikle og producere film i koproduktion med større produktionsselskaber i Danmark og udlandet. Herunder blandt andet Zentropa, som pt. er Meta Films største samarbejdspartner.

Ved at have sit eget selskab vil hun sikre større frihed til både de kreative, producerne og de større produktionsselskaber, der skal samarbejdes med, så ingen længere er tvunget ind i projekter, de ikke tænder 100% på.

"Jeg havde brug for at få foden under eget bord. Med mit nye selskab kan jeg få en samarbejdsform med både de kreative kræfter og de større produktionsselskaber, som giver mere fleksibilitet, hvilket vil være rigtigt sundt for projekterne og alle de involverede," forklarer Meta Louise Foldager.  

"Grundtanken er, at jeg pakker projekterne, så vi har hele udviklingen, det kreative hold og grundfinansiering. Når dét er på plads, går jeg til et større selskab og forhandler hele projektet på vegne af alle og sørger for at projektet kommer sikkert i den bedste havn. Desuden kan Meta Films producere hyres til at udføre hele eller dele af produceropgaver på etablerede projekter – f.eks. hyres jeg fortsat ind til at producere bl.a. Lars von Triers film på Zentropa sammen med Louise Vesth."

Meta Louise Foldager vil fokusere på de internationale produktioner med etablerede navne, mens Meta Films anden producer Sara Namer primært vil arbejde med udvikling af nye danske talenter, som selskabet ser internationalt potentiale i. 

Meta Louise Foldager er cand.mag. i filmvidenskab fra Københavns Universitet og har produceret film af bl.a. Lars von Trier, Nikolaj Arcel, Heidi Maria Faisst, Pernille Fischer Christensen, Ole Christian Madsen og Omar Shargawi.

www.metafilm.dk

Kontakt

Redaktionen: redaktionen@dfi.dk


nyhed

delpaafacebook

Det Danske Filminstitut

Det Danske Filminstitut
/ Danish Film Institute

EAN-nr: 5798000794085
CVR-nr: 56858318

Gothersgade 55
1123 København K

Tlf. +45 3374 3400
Fax +45 3374 3401
E-mail: dfi@dfi.dk

Cinematekets billetsalg
TLF. +45 3374 3412