Danske dvd-udgivelser i juni

PÅ DVD. Mads Matthiesens prisvindende "10 timer til Paradis" og Mogens Hagedorn Christiansens galgenhumoristiske "Lærkevej: Til døden os skiller" er netop udkommet på dvd.

10TimerTilParadisMain

10 timer til Paradis

Mads Matthiesen modtog i januar prisen som Bedste Instruktør på Sundance Film Festival for "10 timer til Paradis", som er hans spillefilmsdebut – og i april vandt filmen den internationale hovedkonkurrence på Off Plus Camera-festivalen i Krakow.

"10 timer til Paradis" udkom på dvd i mandags, og handler om den 38-årige bodybuilder Dennis, der rigtig gerne vil finde kærligheden. Han har aldrig haft en kæreste og bor alene med sin mor i en forstad til København. Da hans onkel bliver gift med en Thailandsk pige, beslutter Dennis sig for selv at prøve lykken i Thailand. Han ved, at hans mor aldrig ville acceptere en anden kvinde i hans liv, så han lyver og påstår, at han skal til Tyskland. Dennis har aldrig været ude og rejse før, og Pattaya bliver et kæmpe kulturchok for ham. De påtrængende thailandske piger giver Dennis' naive syn på kærligheden store skrammer, og han er tæt på at miste modet, da han helt tilfældigt møder den thailandske kvinde Toi, og de forelsker sig. Da Dennis vender hjem, beslutter han sig for at fortælle sin mor om Toi, men som forventet reagerer hun meget voldsomt og vil have ham til at afslutte forholdet. Men Dennis har andre planer. Han har fundet kærligheden, og denne gang har han ikke tænkt sig at give slip.

Trailer

Lærkebillede

Lærkevej: Til døden os skiller

Mogens Hagedorn Christiansens filmatisering af den populære tv-serie udkom ligeledes på dvd i mandags – og tager os tilbage til det på overfladen pæne forstadskvarter, hvor skandalerne og tabuerne lurer bag de velfriserede ligusterhække.

"Lærkevej: Til døden os skiller" byder både på et gensyn med kendte karakterer fra tv-serien og nye bekendtskaber som Per og Karina (spillet af Claes Bang og Mia Lyhne), der lokker ægteparret Astrid og Kim (Annette Støvlebæk og Henrik Prip) på ukendt grund.

Med stor appetit kaster Astrid og Kim sig ud i swinger-sex med Per og Karina. Problemet er bare, at Astrids appetit er større end Kims og sex med Karina viser sig ikke at være helt ukompliceret. Og så er Elisabeths (Søs Egelind) liv i fare, da pludselig kollapser under sin egen fest. I håb om at redde hendes liv starter kæresten og hjemmeværnsmanden Torben jagten på at finde en ny nyre til Elisabeth. Intet står tilsyneladende i vejen for ham, men da opgaven viser sig næsten umulig, må han ty til skrappere metoder og med skjulte motiver inviterer han Elisabeths stærkt religiøse tvillingesøster på besøg.

Trailer

Kommentar

Indsæt kommentar på siden:

Se retningslinjer for kommentarer.

Fakta

Kontakt

Redaktionen:


nyhed
Det Danske Filminstitut

Det Danske Filminstitut
/ Danish Film Institute

EAN-nr: 5798000794085
CVR-nr: 56858318

Gothersgade 55
1123 København K

Tlf. +45 3374 3400
Fax +45 3374 3401
E-mail:

Cinematekets billetsalg
TLF. +45 3374 3412