The Act of Killing vækker opsigt i USA

DOKUMENTAR. I sidste weekend havde Joshua Oppenheimers dokumentarfilm "The Act of Killing" verdens-forpremiere på den amerikanske prestige filmfestival Telluride i Colorado. Her fik den stor opmærksomhed.

The Act of Killing

Foto: Final Cut For Real

"The Act of Killing" handler om et grusomt folkemord på over en halv mio. indonesere, der fulgte i kølvandet på, at den indonesiske regering blev væltet af militæret i 1965. Ofrene var mistænkt for at være kommunister, og gerningsmændene tilhørte diverse paramilitære grupper. Gennem en surrealistisk filmisk rejse ind i massemordernes forestillinger og fantasier om dem selv og deres ofre, fokuserer filmen først og fremmest på, hvordan disse begivenheder har været med til at definere nutidens Indonesien.

Filmen har vakt stor opsigt på de amerikanske branchesites. Indiewire kalder den for den mest foruroligende film om massemord siden 'Shoah'", Claude Lanzmanns mesterværk om Holocaust fra 1985.

Telluride Review: Harrowing 'Act of Killing' Is the Most Unsettling Movie About Mass Killing Since 'Shoah' – Indiewire

Også i Variety har "The Act of Killing" fået omtale: "Med en overraskende drejning af tidligere dokumentar-modeller inviterer Oppenheimer gerningsmændene til at fortælle deres egen historie, hvilket resulterer i en isnende øjenvidneberetning om det onde."

Telluride fest brings pleasures, though kudos magnets are elusive – Variety

New York Times skriver, at filmen har en åbenhed, der "inspirerer til en kvalmende, forskræmt latter."

Film Festival With Truths to Tell – The New York Times

Werner Herzog og Errol Morris, der begge er executive producere på filmen, er begejstrede. Herzog fortæller til den amerikanske blog, tilknyttet Indiewire, "Thompson on Hollywood", at han ikke har set "en så stærk, surrealistisk og skræmmende film i mindst ti år". Morris kalder filmen for "fantastisk og imponerende".

Documentary 'The Act of Killing' Premieres at Telluride, Screens at Toronto – Thompson on Hollywood, Indiewire

Endelig kalder den amerikanske tv-station Documentary Channel "The Act of Killing" for "den mest ventede dokumentarfilm på den kommende filmfestival i Toronto", hvor filmen får sin egentlige verdenspremiere.

Trailer: "The Act of Killing" is Suddenly My Most Anticipated Documentary of the 2012 Toronto International Film Festival – Documentary Channel.com

Filmen har dansk premiere på DOXBIO i hele landet den 7. november.

Oversigt over DOXBIO's program og biografer.

"The Act of Killing" er produceret af Signe Byrge Sørensen for det danske dokumentarfilmselskab Final Cut For Real med støtte fra Det Danske Filminstitut.

Trailer

Fakta

Kontakt

Redaktionen: redaktionen@dfi.dk


nyhed

delpaafacebook

Det Danske Filminstitut

Det Danske Filminstitut
/ Danish Film Institute

EAN-nr: 5798000794085
CVR-nr: 56858318

Gothersgade 55
1123 København K

Tlf. +45 3374 3400
Fax +45 3374 3401
E-mail: dfi@dfi.dk

Cinematekets billetsalg
TLF. +45 3374 3412