Spændingsfilm fra Christina Rosendahl

I PRODUKTION. Christina Rosendahl er tre uger inde i optagelserne til spændingsfilmen "Idealisten" med Peter Plaugborg, Søren Malling, Thomas Bo Larsen, Jens Albinus, Nikolaj Cederholm og Helle Hertz.

Idealisten_Foto_Chr_Geisnæs

Thomas Bo Larsen, Søren Malling (Marius Schmidt) og Peter Plaugborg (Poul Brink) sammen med instruktør Christina Rosendahl. Foto: Christian Geisnæs

"Idealisten" er en spændingsfilm om et af de mest hemmeligholdte kapitler i det 20. århundredes danmarkshistorie under den kolde krig.

I 1968 styrter et amerikansk B-52 bombefly lastet med fire højeksplosive brintbomber ned på havisen nær den amerikanske militærbase Thule. Både den danske og amerikanske regering meddeler, at ulykken er under kontrol, og hundredvis af danske thulearbejdere bliver indsat i en gigantisk oprydningsaktion.

18 år senere i 1986 bliver den unge radiojournalist Poul Brink opsøgt af den tidligere thulearbejder Marius Schmidt, der hævder, at en kollegas mystiske hudlidelser skyldes oprydningsarbejdet. Det viser sig, at thulearbejdere over hele landet kæmper med samme lidelser og er ved at dø af kræft. Poul Brink bider sig fast i sagen, og da han og Marius Schmidt konfronterer de statslige instanser med deres mistanke, er tavsheden larmende. De forstår snart, at de sidder med en højeksplosiv sag, der trækker tråde til landets mest magtfulde mænd og helt op til toppen af den amerikanske regering.

Filmen bliver optaget i København, Aarhus, Nordsverige og USA. Foruden Peter Plaugborg, Søren Malling, Thomas Bo Larsen, Jens Albinus, Nikolaj Cederholm og Helle Hertz medvirker et større internationalt cast i forbindelse med optagelserne i USA.

"Idealisten" er Christina Rosendahls anden spillefilm efter ungdomsfilmen "Supervoksen". Lars K. Andersen og Simon Pasternak har skrevet manuskript sammen med instruktøren, og Jonas Frederiksen og Signe Leick Jensen producerer for Toolbox med produktionsstøtte på 7,7 millioner kroner fra Det Danske Filminstitut ved filmkonsulent Kim Leona. Filmen har desuden modtaget 330.000 kr. i regionalstøtte.

"Idealisten" har et budget på 20,5 millioner kroner og er den første spillefilm fra det nystartede produktionsselskab Toolbox Film, der blev etableret i 2011 af producerne Morten Kaufmann og Signe Leick Jensen.

Der er planlagt dansk premiere den 28. august 2014.

Kommentar

3 Kommentar

Jens Holm-Nielsen skriver
06.11.13 kl.22:37
Som Pouls ven siden teenage-årene og indtil hans for tidlige død, bliver det fantastisk spændende at se resultatet. Vi talte of om det der endte med at blive en sag fra de første henvendelser fra Marius, om facinationen af Thule og Grønland, hvor jeg boede I 3 år Om de mystiske ting der skete undervejs før sagens omfang for alvor gik op for Poul, om frygten for telefonaflytninger, og meget andet. En aften hvor vi besøgte Poul og Estibaliz sagde han: Der er 2 udgange på dette: En pris eller en tur I spjældet". Det blev heldigvis det første. Var Poul idealist eller en engageret journalist, der gik efter en god historie? Lad det være underordnet - som Estibaliz siger: Han fortjener den film.

Ser frem til august -14
True
Angela Brink skriver
16.09.13 kl.00:56
Fra jeg var gammel nok til at tage til Aarhus og tage med Poul på arbejde på Østjyllands Radio havde jeg den glæde at følge med i hans arbejde med Thule-sagen. Poul er den mest ordentlige, vedholdende og grundige journalist, jeg har kendt - og da jeg på hans opfordring selv gik ind i faget, har jeg ellers kendt en del.

Det skal blive interessant at følge, hvordan fremstillingen af hans virke, falder ud.
True
Henrik Brink skriver
06.09.13 kl.18:28
Som Poul Brinks storebror glæder det mig at denne film bliver lavet. Ikke mindst fordi vi sammen, mange gange har drøftet hans store arbejde omkring hans undersøgelser både i Danmark Grønland og USA og hans modstandere i den danske regering b.l.a tidligere udenrigsminister Niels Helved Petersen. Det er skønt at alt det nu kommer frem på film og jeg glæder mig til at
se resultatet.
True

Fakta

Kontakt

Redaktionen: redaktionen@dfi.dk


nyhed

delpaafacebook

Det Danske Filminstitut

Det Danske Filminstitut
/ Danish Film Institute

EAN-nr: 5798000794085
CVR-nr: 56858318

Gothersgade 55
1123 København K

Tlf. +45 3374 3400
Fax +45 3374 3401
E-mail: dfi@dfi.dk

Cinematekets billetsalg
TLF. +45 3374 3412