enda
Person

Christina Rosendahl

(1971 – )

Instruktør. Født 5/1 1971. Har studeret litteraturvidenskab og film- og medievidenskab ved Københavns Universitet og været forbi Den Europæiske Filmhøjskole og New York Film Academy, inden hun færdiggjorde uddannelsen på den alternative filmskole Super16 i 2002.

I 2002, fik hun sit gennembrud med ''Stjernekigger'', en dokumentarfilm om bandet Swan Lee med lillesøster Pernille Rosendahl i front.

Rosendahls hjerte har banket for børn og unge i adskillige kortfilm og ikke mindst i spillefilmdebuten ''Supervoksen'' (2006), som sikrede hende en Robert for bedste børne- og familiefilm i 2007. Hendes anden spillefilm ''Idealisten'' (2015), en politisk spændingsfilm om den virkelige journalist Poul Brinks efterforskning af Thule-sagen i 1980''erne, indbragte blandt andet Rosendahl prisen for bedste instruktør på Beijing Filmfestival i 2016. ''Vores mand i Amerika'' (2020) er hendes tredje spillefilm.

Siden sin debut med ''Stjernekigger'' har hun stået bag flere dokumentarfilm, blandt andet ''Magten over kærligheden'' (2004) og ''Vold i kærlighedens navn'' (2017).

Rosendahl indtrådte som formand for Danske Filminstruktører i 2014 og er en aktiv debattør, ikke mindst i ligestillingsdebatten i dansk film.
Filmografi
Titel År Funktion Kategori
Fuld af kærlighed 2024 Instruktion, Manuskriptforfatter DK/Spillefilm
Vores mand i Amerika 2020 Instruktion DK/Spillefilm
Vold - i kærlighedens navn 2017 Instruktion, Fotograf DK/Dokumentarfilm
Idealisten 2015 Instruktion, Manuskript DK/Spillefilm
Dronning for en dag 2013 Manuskonsulent DK/Kort fiktion
Dicte 2012 Manuskonsulent DK/Dokumentarfilm
Døde blomster 2011 Manuskonsulent DK/Kort fiktion
Lysvågen 2010 Instruktion DK/Kort fiktion
Lulu & Leon 2009 Instruktion Tv-serie
Pusling 2008 Instruktion DK/Kort fiktion
Too young to die 2007 Instruktion DK/Eksperimentalfilm
Supervoksen 2006 Instruktion DK/Spillefilm
Fucking 14 2005 Instruktion, Producer DK/Kort fiktion
Magten over kærligheden 2004 Instruktion, Manus DK/Dokumentarfilm
Lauges kat 2004 Instruktion DK/Kort fiktion
Buddhas barn 2003 Instruktion DK/Dokumentarfilm
Stjernekigger 2002 Instruktion, Produktion, Foto, Produktionsleder DK/Dokumentarfilm
En streg 2001 Instruktion, Manus, Foto DK/Dokumentarfilm
Christina Rosendahl i DFI-bogen

ARTIKLER OG NYHEDER