Christina Rosendahl begynder optagelser på Vores mand i Amerika

I PRODUKTION. Instruktør Christina Rosendahl går snart i optagelse med dramaet 'Vores mand i Amerika' om den modstandskamp, som Danmarks ambassadør i Washington, Henrik Kauffmann, udkæmpede under 2. verdenskrigs.

Christina Rosendahl retter med historien om Henrik Kauffmann fokus på en mindre belyst del af den danske modstandskamp.

Den 9. april 1940 angribes Danmark af det nazistiske Tyskland med krav om øjeblikkelig og betingelsesløs kapitulation. Regeringen overgiver sig efter få timer og indleder herefter et samarbejde med nazisterne. Men på den anden side af Atlanten sidder Danmarks ambassadør i Amerika, vovehalsen og verdensmanden Henrik Kauffmann, der er villig til at sætte alt på ét bræt. Han nægter at føje de tyske krav og iværksætter i stedet en rebelsk plan for at besejre Hitler og dermed give den danske befolkning friheden tilbage.

I filmens hovedrolle som Henrik Kauffmann er Ulrich Thomsen, mens Mikkel Boe Følsgaard spiller hans nære medarbejder, diplomaten Povl Bang-Jensen. Filmens manuskript er skrevet af Kristian Bang Foss og Christina Rosendahl.

Christina Rosendahl spillefilmdebuterede i 2006 med ungdomsfilmen 'Supervoksen' og havde i 2015 premiere på 'Idealisten'. Hun vakte stor opmærksomhed sidste år med dokumentarfilmen 'Vold i kærlighedens navn', der tog publikum med på en sjælden tur bag de lukkede døre i Dannerhuset.

Jonas Frederiksen producerer for Nimbus Film med støtte fra Det Danske Filminstitut ved filmkonsulent Mikkel Munch-Fals.

'Vores mand i Amerika' starter optagelser den 8. april i Ungarn og Danmark, og der er forventet dansk biografpremiere i foråret 2020.