Rosita til Moskva


Created with flickr slideshow.

INTERNATIONALT. Frederikke Aspöcks anden spillefilm "Rosita" får international premiere i hovedkonkurrencen på Moskva Film Festival, hvor også Joshua Oppenheimers "The Look of Silence" og Michael Madsens "The Visit" er udtaget.

rosita_03

Tre danske film er udtaget til Moskva Film Festival, der er en af verdens 15 A-filmfestivaler. Frederikke Aspöcks "Rosita" får international premiere i hovedkonkurrencen, Michael Madsens "The Visit" er udtaget til dokumentarfilmkonkurrencen, og Joshua Oppenheimers "The Look of Silence" bliver vist i dokumentarprogrammet Free Thought.

Frederikke Aspöcks anden spillefilm "Rosita" er et trekantsdrama mellem far, søn og farens filippinske postordrekone. Filmen havde dansk premiere den 16. april, hvor skuespillerne Mikkel Bo Følsgaard, Jens Albinus og Mercedes Cabral blev fremhævet.

"Balancen mellem sædeskildring og ulmende følelsesdrama er fin, og Frederikke Asböck formår at skabe lige megen sympati om Ulrik, Johannes og Rosita, der er mere end en eksotisk rekvisit. Især er forholdet mellem far og søn smukt afstemt, og troværdigheden holder helt ind i en slutning, der både er svær og sandfærdig. Jens Albinus og Mikkel Boe Følsgaard har begge en aura af byliv og selvbevidst kompleksitet. Her skal de spille fåmælte nordjyder, som er i deres drifters vold og tager tingene, som de kommer. Det gør de ganske fremragende," skrev Bo Green Jensen i Weekendavisen.

Læs interview med Frederikke Aspöck (på engelsk)

The Look of Silence og The Visit

"The Visit" havde verdenspremiere på Sundance og er blevet vist på bl.a. SXSW, True/False og HotDocs."The Look of Silence" har allerede vundet priser på en lang række festivaler, bl.a. Venedig, CPH:DOX, Göteborg, Berlin og SXSX. I sidste weekend kunne den føje tre priser fra DocsBarcelona til samlingen. Begge dokumentarer bliver vist på Sheffield Doc/Fest i næste uge.

Læs også: Dansk dokumentar rejser godt

"Rosita" er produceret af Thomas Heinesen for Nordisk Film, "The Look of Silence" af Signe Byrge Sørensen for Final Cut for Real og "The Visit" af Lise Lense-Møller for Magic Hour Films, alle med støtte fra Det Danske Filminstitut.

Moscow International Film Festival (19-26 juni)

Fakta

Kontakt

Festival Consultants


Christian Juhl Lemche

Feature films

Tel. +45 2148 8522
christianjl@dfi.dk 

Lizette Gram Mygind
Feature films
Tel. +45 2482 3758
lizetteg@dfi.dk 

Anne Marie Kürstein
Short and documentary films
Tel. +45 4041 4697
kurstein@dfi.dk

Det Danske Filminstitut

Det Danske Filminstitut
/ Danish Film Institute

EAN-nr: 5798000794085
CVR-nr: 56858318

Gothersgade 55
1123 København K

Tlf. +45 3374 3400
Fax +45 3374 3401
E-mail: dfi@dfi.dk

Cinematekets billetsalg
TLF. +45 3374 3412