enda

Frederikke Aspöck

(1974 – )

Instruktør. Født 12/8 1974. Master of Fine Arts i Filmmaking fra New York University's Tisch School of the Arts i 2004. Afgangsfilmen 'Happy Now' har været vist på MoMA og på mere end 25 festivaler verden over. Er blevet solgt til nationale TV- og kabel-kanaler i Italien, Japan og Frankrig og har vundet adskillige priser, blandt andet Short Film Grand Prize ved Deauville Film Festival og Premier Prix de la Cinéfondation på Cannes Film Festival.

Spillefilmdebuterede i 2011 med 'Labrador', der havde verdenspremiere på Cannes Filmfestival og vandt hovedprisen på Marrakech International Film Festival, en af de største nordafrikanske festivaler. Aspöcks anden spillefilm 'Rosita' (2015) indbragte hende prisen som Bedste instruktør ved filmfestivalen i Moskva. Komediedramaet 'De frivillige' (2019) er hendes tredje spillefilm. Filmen var udtaget til både Rotterdam og Göteborg Filmfestival.
Filmografi Priser Festivals
Titel År Funktion Category
De frivillige 2019 Instruktion DK/Spillefilm
Rosita 2015 Instruktion DK/Spillefilm
Labrador 2012 Instruktion DK/Spillefilm
Moving On 2011 Instruktion, Manus DK/Kort fiktion
Får 2009 Instruktion, Manus DK/Kort fiktion
Happy now 2004 Instruktion, Manus DK/Kort fiktion

Priser og nomineringer

Pris Premiere år Festival Film
Den gyldne stjerne 2011 Marrakech International Film Festival 2011 Labrador
Bedste Instruktør 2015 Moscow Int. Film Festival 2015 Rosita
Det Danske Filminstitut registrerer international festivaldeltagelse og priser til danske film, dog primært de titler, som Filminstituttet varetager i sin festivaldistribution, og primært i forbindelse med de festivaler, som Filminstituttet har prioriteret at samarbejde med. Registreringen af festivaldeltagelse og priser til danske film, der ikke er i festivaldistribution, foretages kun for "launch"-festivaler ifølge Filminstituttets prioriterede festivalliste. Se listen over prioriterede festivaler.

Festivals

Festival Festival dato Film
Palm Springs International Film Festival 2020-01-02 De frivillige
Lithuania Scanorama Film Forum 2019-11-07 De frivillige
Thessaloniki International Film Festival 2019-10-31 De frivillige
Chicago International Film Festival 2019-10-16 De frivillige
Warsaw International Film Festival 2019-10-11 De frivillige
Helsinki Film Festival - Love & Anarchy 2019-09-19 De frivillige
Moscow - Royal Danish Embassy 2019-09-15 De frivillige
Haugesund, Den Norske Filmfestivalen 2019-08-17 De frivillige
Karlovy Vary International Film Festival 2019-06-28 De frivillige
Bucheon International Fantastic Film Festival 2019-06-27 De frivillige
München International Film Festival 2019-06-27 De frivillige
Shanghai International Film Festival 2019-06-15 De frivillige
Berlinale 2019-02-07 De frivillige
Göteborg International Film Festival 2019-01-25 De frivillige
Rotterdam, International Film Festival 2019-01-23 De frivillige
Sydney Film Festival 2016-06-08 Rosita
Seattle International Film Festival 2016-05-19 Rosita
Beijing International Film Festival 2016-04-08 Rosita
Göteborg International Film Festival 2016-01-29 Rosita
Palm Springs International Film Festival 2016-01-01 Rosita
Lithuania Scanorama Film Forum 2015-11-05 Rosita
Lübeck, Nordische Filmtage 2015-11-04 Rosita
Sao Paulo Int. Film Festival 2015-10-22 Rosita
Hamburg FilmFest GmbH 2015-10-01 Rosita
Reykjavik Film Festival 2015-09-24 Rosita
Moscow Int. Film Festival 2015-06-19 Rosita
Göteborg International Film Festival 2015-01-23 Rosita
Marrakech International Film Festival 2013-11-29 Labrador
Transilvania International Film Festival 2012-06-01 Labrador
Göteborg International Film Festival 2012-01-27 Happy now
Marrakech International Film Festival 2011-12-02 Labrador
Tallinn Black Nights Film Festival 2011-11-18 Labrador
Sao Paulo Int. Film Festival 2011-10-22 Labrador
Mumbai Film Festival 2011-10-13 Labrador
Hamburg FilmFest GmbH 2011-09-29 Labrador
Haugesund, Den Norske Filmfestivalen 2011-08-21 Labrador
Cannes, Festival de 2011-05-11 Labrador
New York Tribeca Film Festival 2005-04-21 Happy now
Reykjavik Nordisk Panorama 2004-09-22 Happy now
Haugesund, Den Norske Filmfestivalen 2004-08-20 Happy now
Odense Internationale Film Festival 2004-08-09 Happy now
Det Danske Filminstitut registrerer international festivaldeltagelse og priser til danske film, dog primært de titler, som Filminstituttet varetager i sin festivaldistribution, og primært i forbindelse med de festivaler, som Filminstituttet har prioriteret at samarbejde med. Registreringen af festivaldeltagelse og priser til danske film, der ikke er i festivaldistribution, foretages kun for "launch"-festivaler ifølge Filminstituttets prioriterede festivalliste. Se listen over prioriterede festivaler.