De frivillige går i optagelse

I OPTAGELSE. Frederikke Aspöck begynder optagelserne på komediedramaet 'De frivillige' om finansmanden Markus og han plads i et fangekor. Filmen forventes at få premiere i 2019.

'De frivillige' bliver instruktør Frederikke Aspöcks tredje spillefilm. Den bliver til efter manuskript af Lars Husum. 

Filmen handler om den berømte finansmand og jetsetter Markus Føns, der er blevet varetægtsfængslet. Efter et brutalt overfald af en gruppe rockere med forbindelser til hans mere lyssky forretninger, vælger Markus at gå i frivillig isolation blandt fængslets svageste indsatte. I denne afdeling findes et fængselskor, hvor den indsatte Niels er uofficiel og selvudnævnt leder. Markus beslutter sig for at blive en del af koret, og der går ikke længe, før han ligger i åben fight om pladsen i toppen af hierarkiet. En kamp, der ikke udkæmpes med muskler, men med list, tyranni og højskolesange. 

"Det er en fuldstændig absurd magtkamp, der udspiller sig på den frivillige isolationsgang, hvor samfundets mest udstødte er indespærret. Filmen udfordrer temaet fællesskab versus egoisme og skal give publikum stof til eftertanke og ikke mindst et godt grin," siger Frederikke Aspöck.

I hovedrollen som Markus ses af Jacob Lohmann, og korlederen spilles Niels spilles af Anders Matthesen, mens Søren Malling og Christopher Læssøe indtager andre bærende roller.   

'De Frivillige' er produceret af Senia Dremstrup for SF Studios med støtte fra Det Danske Filminstitut ved filmkonsulent Mikkel Munch-Fals.

Filmen har forventet premiere i 2019, og distribueres af SF Studios.