Danmark på film indstillet til formidlingspris

FORNYELSE. DFI's streaming-site Danmark på film er shortlistet til Historiske Dages fornyelsespris. I den kommende weekend afsløres vinderen i Øksnehallen i København.

Danmark på film, som blev lanceret i slutningen af oktober sidste år, er kommet godt fra start. Foreløbig ligger der lidt over 50 timers digitaliserede filmoptagelser af livet i Danmark i perioden 1905-1965. Mere end 500 filmklip kan ses på et danmarkskort med  information om hvor og hvornår, de er optaget. Det er højdepunkter fra danmarkshistorien og skildringer af hverdagslivet, som det udfolder sig i perioden. Og brugerne har taget sitet til sig – mere end 125.000 mennesker har besøgt Danmark på film. De ser filmene, deler dem med hinanden og bidrager med både faktuel viden og personlige historier.

www.danmarkpaafilm.dk

Danmark på film & Historiske dage

Hvad er det, der gør filmfortalt danmarkshistorie så attraktiv? Hvad kan man se, lære og gøre med et interaktivt kort med 500 filmklip fra perioden 1905-1965? 

Hvordan fortæller film og optagelser historie, og hvad siger den intense brug om historieinteressen i Danmark? 

Forskningsleder og filmhistoriker, ph.d., Lars-Martin Sørensen og redaktør Lisbeth Richter Larsen tager dig med ind i Det Danske Filminstituts nye streamingsite Danmark på film.

Tid: Søndag den 10. april kl. 16.30-16.50
Sted: DR K-Scenen, Øksnehallen, Halmtorvet 11, Kbh V.

Se hele programmet for Historiske Dage.

Nu kan DFI glæde sig over, at Danmark på film er blandt de 10 nominerede til Historiske Dages fornyelsespris, som uddeles i den kommende weekend. Danmark på film er i skarp konkurrence med andre spændende projekter, som alle er realiseret i 2015. Læs mere om nomineringerne.

Kom og hør præsentationen af Danmark på film på Historiske Dage

Tid: Søndag den 10. april kl. 16.30-16.50
Sted: DR K-Scenen, Øksnehallen, Halmtorvet 11, Kbh V.

Trailer

Danmark på film (Trailer) 90 sekunder fra Det Danske FilminstitutVimeo.