Premiere på Mit liv som squash

ARTHOUSESTØTTE. Stop-motion animationen "Mit liv som squash", af den franske instruktør Claude Barras, har dansk premiere den 9. februar. Filmen har modtaget arthousestøtte fra Det Danske Filminstitut. 

mit_liv_som_squash

I "Mit liv som Squash" ender drengen Squash på børnehjem og møder en masse nye venner.

"Mit liv som Squash" er en børnefilm om drengen Squash, der ender på børnehjem efter sin mors død. Her møder han en gruppe børn, der alle hver især har haft en hård opvækst. Børnene danner hurtigt et bånd, og selv bøllen Simon tør op. Squash får også et godt øje til den seje pige Camille, hvis tante truer med at fjerne hende fra børnehjemmet.

"Mit liv som Squash" er en stop-motion animation, som fortæller om længslen
 efter at høre til og om barnevenskabets ubrydelige bånd. Filmen er nomineret til en Oscar i kategorien "Bedste animationsfilm".

Filmen er importeret af Angel Films med arthousestøtte fra Det Danske Filminstitut. Den har premiere den 9. februar i biografer landet over.

mit_liv_som_squash_poster

DFI-støtte til import af arthouse-film

Det Danske Filminstitut kan yde støtte til markedsføring og distribution samt versionering af importerede arthouse-film i Danmark.

Støtten ydes til importerede arthouse-film med markante og anerkendte kunstneriske kvaliteter, som vurderes ikke at kunne klare sig under normale markedsmæssige vilkår. Der kan endvidere ydes støtte til dansk versionering af importerede arthouse-film for børn og unge. Mindst 25 % af støttemidlerne reserveres til film, hvis markedsføring og distribution er rettet mod børn og unge.

Støtten ydes til spillefilm og dokumentarfilm i spillefilmlængde.

Formålet med støtteordningen er at sikre kunstnerisk kvalitet samt kulturel og geografisk diversitet og mangfoldighed i udbuddet af film, primært på det danske biografmarked, sekundært på andre distributionsplatforme.

Kontakt

Redaktionen: redaktionen@dfi.dk


nyhed

delpaafacebook

Det Danske Filminstitut

Det Danske Filminstitut
/ Danish Film Institute

EAN-nr: 5798000794085
CVR-nr: 56858318

Gothersgade 55
1123 København K

Tlf. +45 3374 3400
Fax +45 3374 3401
E-mail: dfi@dfi.dk

Cinematekets billetsalg
TLF. +45 3374 3412