Lejf Marcussen

1936-2013

Animator, instruktør, kunstner. Født 27. februar 1936, død 19. marts 2013. Uddannet grafiker fra Kunsthåndværkerskolen og maler fra Kunstakademiet. Han var i en årrække ansat i Danmarks Radios Dekorationsafdeling, hvor han fik mulighed for at eksperimentere.

Lejf Marcussen er et langt større navn i udlandet end herhjemme. Siden 1985 er hans værker blevet vist på filmfestivaler, universiteter og museer i en lang række lande med gæsteoptræden og forelæsninger på bl.a. Museum of Modern Art, National Filmboard of Canada, Havard, Berkeley og Roms Universitet, samt herhjemme på Nationalmuseet og Arken. I 1990 modtog han, som den første europæer, The Norman McLaren Heritage Award, for sin samlede produktion. Lejf Marcussen hører til de billedmagere, som ikke tager udgangspunkt i ord eller illustrationer, men som via grundforskning i billedernes materiale lader en visuel verden vokse frem.

Filmografi

Download som PDF / Excel
Film År Funktion Kategori
Angeli 2002 Instruktion DK/Kort fiktion
Lucifers blyant 1992 Instruktion DK/Eksperimentalfilm
Den offentlige røst 1988 Instruktion DK/Eksperimentalfilm
Babylon Blaster 1985 Instruktion DK/Eksperimentalfilm
Tonespor 1983 Instruktion DK/Eksperimentalfilm
Sten 1982 Instruktion DK/Eksperimentalfilm
Maskedrifter 1981 Instruktion DK/Eksperimentalfilm
Stills 1978 Instruktion DK/Eksperimentalfilm
Lederkonkurrence 1978 Instruktion DK/Eksperimentalfilm
Et billede 1977 Instruktion DK/Eksperimentalfilm
Vis alle

Det Danske Filminstitut

Det Danske Filminstitut
/ Danish Film Institute

EAN-nr: 5798000794085
CVR-nr: 56858318

Gothersgade 55
1123 København K

Tlf. +45 3374 3400
Fax +45 3374 3401
E-mail: dfi@dfi.dk

Cinematekets billetsalg
TLF. +45 3374 3412