Klaus Bondam

/F. 1963

Skuespiller, politiker. Født 19/11 1963.

Uddannet på Skuespillerskolen ved Odense Teater 1988-92, efter en uddannelse som edb-assistent og tre års ansættelse som toldbetjent.

Uddrag fra Morten Piils "Danske filmskuespillere" (Gyldendal, 2003):

De fleste kender Bondam som den samvittighedsfulde toastmaster, der bringer en tysk accent til ny ære og værdighed i Thomas Vinterbergs Dogme-drama "Festen" (1998).

Mens de hårrejsende familie-afsløringer hvirvler om ørene på ham, holder Bondam den noble maske og det tyske tonefald og forsøger stædigt at holde sammen på stumperne af familiepatriarken Henning Moritzens 60-års fødselsdag. Han er som en uskadt vrag-rest efter et totalforlis - komisk upåvirkelig for de katastrofer, der sker omkring ham. En meget morsom og stilsikker præstation.

Da han let kan udstråle en blød mellemting mellem noget anonymt og autoritært, ses han efter dette gennembrud i roller, der signalerer en vis myndighed. Først er han betjent i "Mimi og madammerne" (1998), dernæst præst i både "Mifunes sidste sang" (1999) og "Den eneste ene" (1999). Meget små roller, men i Mifune rammer han plet i en kort satirisk scene foran sin kirke med Jesper Asholts retarderede Rud.

Han fortsætter i biroller som receptionist i Dogmebrødrenes nytårs-eksperiment "D-dag" (2000) og advokat i Erik Clausens "Slip hestene løs" (2000). Og han er vittig som den forkælede og frusterede pornomodel med svenskerfrisure, Don J., i Jonas Elmers komedie "Monas verden" (2001). [Uddrag fra "Danske filmskuespillere" slut]

Filmografi

Download som PDF / Excel
Film År Funktion Kategori
Dan Dream 2017 TV-speaker DK/Spillefilm
The Spiral 2012 Torben Jensen Tv-serie
Dirch 2011 Hjertelæge DK/Spillefilm
Det regner med frikadeller 2009 Stemme U/Spillefilm
Rejsen til Saturn 2008 Stemme DK/Spillefilm
Den grimme ælling og mig 2006 Stemme DK/Spillefilm
Helt vildt 2006 Stemme U/Spillefilm
Klovn 2005 Klaus Tv-serie
Inkasso 2004 Sune DK/Spillefilm
Villa, Volvo & Vicki 2004 Stemme DK/Kort fiktion
Krøniken 2004 Lærer Arne Dupont Tv-serie
H.C. Andersens eventyr 2004 Stemme Tv-serie
Lykkevej 2003 Henrik DK/Spillefilm
Nikolaj og Julie 2002 Henning Tv-serie
Et rigtigt menneske 2001 Ulrik DK/Spillefilm
Monas verden 2001 Jens Ole DK/Spillefilm
En kort en lang 2001 Manus DK/Spillefilm
Langt fra Las Vegas 2001 Niels Buckingham, tv-vært Tv-serie
Skjulte spor 2000 Simon Holbjerg, tv-journalist Tv-serie
Rejseholdet 2000 Hagested, justitsminister Tv-serie
Edderkoppen 2000 Gylling Tv-serie
Absolut Holberg 2000 Ludvig Holberg Tv-film
Den eneste ene 1999 Præst DK/Spillefilm
Mifunes sidste sang 1999 Præst DK/Spillefilm
Tarzan 1999 Stemme U/Spillefilm
Festen 1998 Toastmasteren DK/Spillefilm
TAXA 1997 Medvirkende Tv-serie
Vis alle

Registrering af festivaldeltagelse og priser

Det Danske Filminstitut registrerer international festivaldeltagelse og priser til danske film, dog primært de titler, som Filminstituttet varetager i sin festivaldistribution, og primært i forbindelse med de festivaler, som Filminstituttet har prioriteret at samarbejde med. Registreringen af festivaldeltagelse og priser til danske film, der ikke er i festivaldistribution, foretages kun for "launch"-festivaler ifølge Filminstituttets prioriterede festivalliste. Se listen over prioriterede festivaler.

Kontakt

Kontaktboks med brødtekst.
Det Danske Filminstitut

Det Danske Filminstitut
/ Danish Film Institute

EAN-nr: 5798000794085
CVR-nr: 56858318

Gothersgade 55
1123 København K

Tlf. +45 3374 3400
Fax +45 3374 3401
E-mail: dfi@dfi.dk

Cinematekets billetsalg
TLF. +45 3374 3412