Ulla Jessen

/F. 1946

Skuespiller. Født 21/11 1946.

Uddrag fra Morten Piils "Danske filmskuespillere" (Gyldendal, 2003):

En kernesund, barmfager fysik og en bramfri naturlighed gjorde Ulla Jessen til en oplagt medvirkende i 1970'ernes Sengekants-film.

Hun er med i ikke mindre end seks af de i alt otte af slagsen, i mimimale roller ganske vist og altid tækkeligt påklædt, men alligevel en pige man lægger mærke til. Bedst er hun i "Rektor på sengekanten" (1972), hvor hun uden at lægge fingre imellem forfører en ung kostskoleelev.

Sin største rolle fik hun i soldaterkomedien "Piger i trøjen" (1975), hvor hun af en eller anden grund er valgt til at spille den absolut mest kiksede og usexede af de kvindelige rekrutter, udstyret med mamelukker og kornfed sjællandsk dialekt. Hun gentager rollen i to fortsættelser, "Piger i trøjen 2" (1976) og "Piger til søs" (1977). Herefter har hun ingen filmroller, før hun i 1988 dukker op som plaget stuepige i platkomedien "Elvis Hansen - en samfundshjælper". [Uddrag fra "Danske filmskuespillere" slut]

Filmografi

Download som PDF / Excel
Film År Funktion Kategori
Tomgang 2013 Kunde Tv-serie
Coraline 2009 Stemme U/Spillefilm
Horton og støvfolket Hvem 2008 Stemme U/Spillefilm
Happy Feet 2006 Stemme U/Spillefilm
Find Nemo 2003 Stemme U/Spillefilm
Katten 2003 Stemme U/Spillefilm
Monsters, Inc. 2001 Stemme U/Spillefilm
Mulan 1998 Stemme U/Spillefilm
TAXA 1997 Barpige Tv-serie
Charlot og Charlotte 1996 Kunde ved bager (1) Tv-serie
Lykkelige Jim 1993 Medvirkende DK/Kort fiktion
Balladen om Carl Th. Dreyer 1989 Elsa Gress (lytteren) Tv-film
Elvis Hansen - en samfundshjælper 1988 Anna, stuepige DK/Spillefilm
Hvor der er vilje, er der vej 1986 Husbestyrerinden Tv-film
Næste week-end 1982 Medvirkende Tv-film
Den otteøjede skorpion 1979 Kunde hos bageren Tv-serie
Ludvigsbakke 1978 Frk. Friis Tv-serie
Pas på ryggen, professor! 1977 Indehaver af massageklinik DK/Spillefilm
Piger til søs 1977 Magda DK/Spillefilm
Terror 1977 Bennys fars veninde DK/Spillefilm
Louises hus 1977 Kvinde Tv-film
Hopla på sengekanten 1976 Bicky DK/Spillefilm
Kassen stemmer 1976 Fru Hermansen DK/Spillefilm
Piger i trøjen 2 1976 Magda DK/Spillefilm
Strømer 1976 Bente DK/Spillefilm
En by i provinsen 1976 Lisbet Frandsen Tv-serie
En forestilling om kærlighed 1976 Medvirkende Tv-film
Der må være en sengekant 1975 Bargæst DK/Spillefilm
Piger i trøjen 1975 Magda DK/Spillefilm
Hyrder 1975 Medvirkende Tv-film
Luder 1975 Medvirkende Tv-film
Syg og munter 1974 Ansat i stormagasin Tv-film
Fætrene på Torndal 1973 Deltager i bankospil DK/Spillefilm
Romantik på sengekanten 1973 Sekretær for læge i kønssygdome DK/Spillefilm
Stockcar 1973 Medvirkende Tv-film
Motorvej på sengekanten 1972 Berthe DK/Spillefilm
Rektor på sengekanten 1972 Drengeinteresseret gæst DK/Spillefilm
Nyheden 1972 1. unge pige Tv-film
Hotel Paradiso 1972 Medvirkende Tv-film
Tandlæge på sengekanten 1971 Thomas' borddame DK/Spillefilm
Hurra for de blå husarer 1970 Dame på anden kro DK/Spillefilm
Vis alle

Registrering af festivaldeltagelse og priser

Det Danske Filminstitut registrerer international festivaldeltagelse og priser til danske film, dog primært de titler, som Filminstituttet varetager i sin festivaldistribution, og primært i forbindelse med de festivaler, som Filminstituttet har prioriteret at samarbejde med. Registreringen af festivaldeltagelse og priser til danske film, der ikke er i festivaldistribution, foretages kun for "launch"-festivaler ifølge Filminstituttets prioriterede festivalliste. Se listen over prioriterede festivaler.

Kontakt

Kontaktboks med brødtekst.
Det Danske Filminstitut

Det Danske Filminstitut
/ Danish Film Institute

EAN-nr: 5798000794085
CVR-nr: 56858318

Gothersgade 55
1123 København K

Tlf. +45 3374 3400
Fax +45 3374 3401
E-mail: dfi@dfi.dk

Cinematekets billetsalg
TLF. +45 3374 3412