Ole John

/F. 1939

Fotograf, instruktør, producer m.m. Født 1939 (Ole John Povlsen). Uddannet som portrætfotograf i 1969 og som filmfotograf fra Den Danske Filmskole i 1968.

Ole John har gennem hele sin filmkarriere arbejdet med udviklingen af talenter og har engageret sig i udvalgs- og bestyrelsesarbejde. Han var docent ved Arts Academy of Düsseldorf, Tyskland 1971-75, leder af Det Danske Filmværksted 1977-84, formand for Danske Producenter og i bestyrelsen for Det Danske Filminstitut 1987-91. Fra 1994-98 var han leder og konsulent for Dansk Novellefilm (New Danish Screen) og fra 1998 til 2009 ledede han produceruddannelsen og var pro-rektor på Den Danske Filmskole. Fra 2009-12 udviklede han og var projektleder på Copenhagen Film Mentor (kursus for international filmproduktion). Han har undervist på Den Norske Filmskole, London Film School, Beijing Film Academy og Deutsche Film- und Fernsehe Akademie i Berlin.

Han har været producer og fotograf for Jørgen Leth og har selv instrueret en række eksperimental- og dokumentarfilm, bl.a. med den tyske multikunstner Joseph Beuys. Tildelt en Æres-Robert fra Det Danske Film Akademi 2009.

Litteratur: Ole John (red.): Øjeblikkets foranderlige skønhed - ABCinema og filmoprøret i Danmark 1968-71 (2013).

Filmografi

Download som PDF / Excel
Film År Funktion Kategori
Monument 2007 Instruktion DK/Eksperimentalfilm
Historien bag kameraet 2006 Medvirkende Tv-dokumentar
Frunk 2003 Konsulent DK/Kort fiktion
Ulykken 2003 Konsulent DK/Kort fiktion
De fem benspænd 2003 Fotograf ("Det perfekte menneske", 1968) DK/Dokumentarfilm
Taber! 1998 Konsulent DK/Kort fiktion
Wolfgang 1997 Konsulent DK/Kort fiktion
Balladen om Holger Danske 1996 Producer DK/Spillefilm
Blomsterfangen 1996 Konsulent DK/Kort fiktion
Ord 1994 Produktion DK/Dokumentarfilm
Rejse i det indre univers 1991 Instruktion DK/Dokumentarfilm
Den guddommelige vind 1990 Instruktion DK/Dokumentarfilm
Songs of Norway 1990 Foto DK/Eksperimentalfilm
Niels Bohr 1985 Instruktion DK/Dokumentarfilm
Totem 1984 Produktion DK/Dokumentarfilm
Snehvide - en ballet af Else Knipschildt 1984 Instruktion DK/Dokumentarfilm
Pelota 1983 Produktion DK/Dokumentarfilm
66 scener fra Amerika 1982 Manus DK/Dokumentarfilm
Gadeartister i New York 1982 Instruktion DK/Dokumentarfilm
Step on Silence 1981 Producent DK/Dokumentarfilm
Peter Martins - en danser 1979 Manus DK/Dokumentarfilm
At danse Bournonville 1979 Manus DK/Dokumentarfilm
Konservatoriet 1978 Instruktion DK/Dokumentarfilm
Når du først er i det 1973 Instruktion U/Dokumentarfilm
Indeni 1973 Instruktion DK/Eksperimentalfilm
Eftersøgningen 1971 Instruktion DK/Eksperimentalfilm
Frændeløs 1970 Manus DK/Eksperimentalfilm
Motion Picture 1970 Instruktion DK/Eksperimentalfilm
Kærlighed 1970 Foto DK/Eksperimentalfilm
Albert Dam 1969 Foto DK/Dokumentarfilm
Dyrehavefilmen 1969 Instruktion DK/Eksperimentalfilm
Krag-filmen 1969 Instruktion DK/Eksperimentalfilm
Rødovrefilmen 1969 Instruktion DK/Eksperimentalfilm
Det perfekte menneske 1968 Manus DK/Eksperimentalfilm
Nær himlen, nær jorden 1968 Instruktion DK/Dokumentarfilm
Ofelias blomster 1968 Manus DK/Eksperimentalfilm
Episoder 1968 Fotograf DK/Kort fiktion
Det blå billede 1967 Foto DK/Kort fiktion
En revolutionær i et velfærdssamfund 1967 Foto DK/Kort fiktion
Episode 1967 Foto DK/Kort fiktion
Magasin 1966 Foto DK/Kort fiktion
Forlovelse 1966 Foto DK/Kort fiktion
Se frem til en tryg tid 1965 Instruktion DK/Eksperimentalfilm
Stopforbud 1963 Instruktion DK/Dokumentarfilm
Vis alle

Registrering af festivaldeltagelse og priser

Det Danske Filminstitut registrerer international festivaldeltagelse og priser til danske film, dog primært de titler, som Filminstituttet varetager i sin festivaldistribution, og primært i forbindelse med de festivaler, som Filminstituttet har prioriteret at samarbejde med. Registreringen af festivaldeltagelse og priser til danske film, der ikke er i festivaldistribution, foretages kun for "launch"-festivaler ifølge Filminstituttets prioriterede festivalliste. Se listen over prioriterede festivaler.

Kontakt

Kontaktboks med brødtekst.
Det Danske Filminstitut

Det Danske Filminstitut
/ Danish Film Institute

EAN-nr: 5798000794085
CVR-nr: 56858318

Gothersgade 55
1123 København K

Tlf. +45 3374 3400
Fax +45 3374 3401
E-mail: dfi@dfi.dk

Cinematekets billetsalg
TLF. +45 3374 3412