10 mio. kr. til dokumentarfilm om Grønland, Færøerne og Danmark

norddok. En ny pulje skal i 2019 gå til film og tv-produktioner om rigsfællesskabet.

Med en bevilling på 8 mio. kr. på finansloven og yderligere 2 mio. kr. fra overskydende licensmidler er der i 2019 skabt mulighed for via dokumentarfilm at styrke kendskabet og fællesskabet mellem Grønland, Færøerne og Danmark.

Kontakt

Claus Ladegaard
Adm. direktør
Tlf. +45 4032 6212
clausl@dfi.dk

Palle Dam Leegaard
Sekretariatsleder
Tlf. +45 3374 3551
pallel@dfi.dk

"Med puljen Norddok får filmskabere fra især Grønland og Færøerne nu bedre mulighed for at producere og formidle fortællinger set fra andre vinkler, end vi måske hidtil har været vant til at opleve. Initiativet kan medvirke til at gøre os klogere på hinanden og styrke fællesskabet, og forhåbentlig kan det danne afsæt for endnu flere fortællinger fra Grønland og Færøerne," siger Claus Ladegaard, direktør på Det Danske Filminstitut.

Der er nu ved at blive udpeget en faglig redaktion bestående af to medlemmer fra Grønland, to fra Færøerne og et fra Danmark, der skal tage stilling til de indkomne ansøgninger.

Ansøgerne kan være tv-foretagender og uafhængige producenter fra Færøerne, Grønland eller Danmark. For danske ansøgere gælder det, at man skal have en grønlandsk og/eller færøsk koproducent tilknyttet projektet. Det Danske Filminstitut administrerer puljen og bistår redaktionen med faglige medarbejdere.

Fakta

Norddok er del af en samlet aftale indgået mellem statsminister Lars Løkke Rasmussen, den færøske lagmand Aksel V. Johannesen og den grønlandske landsstyreformand Kim Kielsen. Aftalen har som formål at udbrede viden om rigsfællesskabet.

Norddok-puljen er på i alt 10 mio. kr. og anvendes i 2019.

Ansøgningsfrister

Støtte til projektudvikling: 1. juni 2019
Støtte til produktion: 1. november 2019

Tags: Norddok