Et skridt tættere på en Oscar: Send din film ind til OFF21

TILMELDING. OFF – Odense International Film Festival har åbnet for submission til næste års festival OFF21, så det er nu at danske og internationale filmskabere skal sende deres film ind og komme et skridt nærmere deltagelse i festivalen og det Oscar-kvalificerende konkurrenceprogram.

Det er ikke let at blive en del af festivalens konkurrenceprogram. Hvert år gennemgår festivalen en omfattende udvælgelsesproces, når de flere tusind indsendte film skal skæres ned til de få udvalgte, der bliver vist på festivalen. OFF20 blev afholdt som en af de få festivaler i Danmark i sommeren 2020 og kunne som vanligt sende fire film videre til Oscar-nomineringsudvalget, en EFA-kvalificering og afsløre de fem kortfilm, der er nomineret til Robert Prisen ved OFF Awards 2020 – sådan bliver det naturligvis også næste år. 

Når verden er lukket, så må vi åbne den  

Kortfilmen kan grundet kortere produktionstid noget helt særligt, når det kommer til aktualitet. Mediet kan formidle strømninger og problemstillinger fra hele verden, mens det stadig er dugfriskt. Dette udsyn er vigtigt, ifølge festivalleder Birgitte Weinberger:

”Hvis vi ikke kan komme ud i verden, så må verden komme til os, og det kan den gennem kortfilmen. I år gør vi en ekstra indsats for at få film fra hele verden til Odense, så verden igen kan blive tilgængelig for os alle sammen – og vi alle sammen kan blive klogere, gladere og få et meget større udsyn. Gennem kunsten og kortfilmen lærer vi os selv og helt fremmede mennesker at kende på en helt særlig måde, som ikke kan findes andre steder.”

OFF lykkes - igen

OFF20 blev afholdt forsvarligt og under stor mediebevågenhed både i Odense og offline på festivalens streamingtjeneste OFFstream. På den baggrund mener festivalleder Birgitte Weinberger også, at ingen skal være bange for, at OFF ikke bliver afholdt næste år: 

”OFFs fornemmeste rolle er at agere troværdig platform for de hårrejsende, nærværende og hjertevarme historier, som vi hvert år skærer ned fra flere tusind til nogle hundrede Vi ved selvfølgelig ikke på stående fod, hvordan festivalen kan blive afviklet i 2021. Men med afviklingen af OFF20 har vi bevist overfor os selv og hele verden, at vi nok skal lykkedes med at OFF21 findes i en eller anden form, så man kan trygt sende sin film ind til OFF21.”

Fire konkurrencer med Oscar-kvalificering

Konkurrenceprogrammet består i 2021 af fem centrale konkurrencer: Hovedkonkurrencen, Den Danske Konkurrence, Animationskonkurrencen, Dokumentarkonkurrencen samt ungdomskonkurrencen, hvoraf de fire første hver især indeholder Oscar-kvalificerende kategorier. 

Oscarstatuetten er ikke den eneste prestigefyldte pris, vinderne af OFFs konkurrencer får udsigt til: Siden 2019 er OFF EFA-kvalificerende og kan indstille film til kortfilmkategorien ved The European Film Awards. Ydermere har OFF siden 2016 samarbejdet med Det Danske Filmakademi, som hvert år uddeler Robert Prisen til de bedste danske film. Samarbejdet bevirker, at alle danske kortfilm skal gennem OFFs udvælgelse for at komme i betragtning til en Robert Pris. De fem nominerede kortfilm til Robert Prisen annonceres ved OFF Awards i slutningen af festivalugen. 

Der er således meget på spil – og meget at vinde – når man sender sin film ind til udvælgelse hos OFF. 

Tilmelding
OFF modtager film i alle genrer med en varighed på maks. 30 minutter. Det er et krav, at filmen er færdiggjort i 2020 eller 2021. Frist for tilmelding er torsdag den 1. april 2021. Læs nærmere information lige HER 

Kontaktinformation: Anna Skau Tolstrup
3058 1617 / anst@odense.dk

OFF – Odense International Film Festival 
Kulturmaskinen, Farvergården 7,1. sal 
5000 Odense C 
Filmfestival.dk