FIKTIONSDAG TO-GO

INVITATION. Filminstituttet afholder i juni tre webinarer som erstatning for den årlige FIKTIONSDAG. Hensigten er, at skabe et digitalt rum for videndeling mellem producenter, instruktører og distributører i relation til corona og den hverdag, der kommer efter. Sæt kryds i kalenderen tirsdag den 2., 9. og 16. juni kl. 9-11.

Grundet coronakrisen er produktioner sat i stå, festivaler aflyst og først nu er biograferne så småt ved at åbne op igen. Filminstituttet oplever et behov for, at filmbranchen kan samles om en status, videndeling og inspiration i relation til corona og den hverdag, der kommer efter. Dette er hensigten med FIKTIONSDAG TO-GO, der foregår rent digitalt og vil have temaerne: ’Nye produktionsvilkår under corona’, ’Publikum og distribution i en coronatid’ samt ’Internationalt samarbejde, når verden er lukket ned’.

Det første webinar ’Nye produktionsvilkår under corona’ indledes med en velkomst af Filminstituttets direktør Claus Ladegaard og en introduktion til programmet ved afdelingschef Marianne Moritzen.

Derefter vil Jørgen Ramskov fra Producentforeningen give en status på indgåede aftaler og sikkerhedsregler for filmproduktion i en usikker tid under og efter corona. Både spillefilm og tv-serier er blevet ramt af corona og er lukket ned midt i optagelserne. Derudover har flere film og serier måtte udskyde deres optagestart og endelig er mange heldigvis i præ-produktion med henblik på optagelser i det kommende efterår i en tid, hvor det endnu er uvist om Danmark rammes af en anden bølge af corona. Hvilke forholdsregler skal filmproduktionerne skal tage nu og sikkert også i fremtiden?

Det sætter vi fokus på ved tre cases:

  • ’Margrete den Første’ produceret af SF Studios og instrueret af Charlotte Sieling, en international periodefilm og koproduktion mellem flere europæiske lande, hvor optagelserne foregår i Tjekkiet.
  • ’Pagten’ fra SF Studios og Motor ApS instrueret af Bille August med optagelser på Fyn.
  • ’Take2’ (arbejdstitel) produceret af DeLuca Film instrueret af Lars Kaalund, som deler deres erfaringer med planlægningen og forholdsregler af optagelser i efteråret.

Vi glæder os til at byde jer virtuelt velkommen og håber at arrangementet vil bidrage til information og vidensdeling af nye produktionsvilkår til inspiration for alle i branchen.

Praktisk information

FIKTIONSDAGEN TO-GO er forbeholdt filmbranchen og rettet mod producenter, instruktører og distributører.

Man er først tilmeldt, når man modtager bekræftelse.

Det vil være muligt – i begrænset omfang – at stille spørgsmål undervejs.

FIKTIONSDAG TO-GO afvikles via Zoom, hvorfor man bedes oprette en profil i forbindelse med tilmelding, hvis du ikke allerede har en.

Kommende to webinars:

Publikum og distribution i en coronatid

9. juni 9.00 – 11.00

Filminstituttets har inviteret en række repræsentanter fra de danske biografer, distributører og producenter og organisationerne. De er alle blevet bedt om at holde et kort oplæg, som skal danne grundlag for en fælles status og erfaringsudveksling i forhold til, hvordan biograferne og de kommende filmlanceringer får bedst mulige vilkår i en genåbningsfase, der allerede er i gang. Webseminariet giver også en status på, hvordan filmforbruget har været under epidemien med et markant øget forbrug på streaming.

Fuldt program samt link til tilmelding følger onsdag 3. juni pr. nyhedsbrev samt på dfi.dk/fiktionsdagen.                

Internationalt samarbejde, når verden er lukket ned

16. juni 9.00 – 11.00 

Filminstituttet har inviteret en række internationale aktører, som repræsenterer udvalgte europæiske filmfonde, filmfestivaler, salgsagenter, international PR. De vil i en samtale med repræsentanter fra Filminstituttets internationale afdeling, redegøre for international finansiering, festivaldeltagelse, internationalt salg samt PR arbejdet i et ny digital virkelighed, hvor grænserne er lukket ned og de største film festivaler og markeder er aflyst, udskudt eller flyttet online. Webseminaret vil også forsøge at redegøre for, hvad fremtiden byder på i forhold til det fremtidige, internationale samarbejde.

Fuldt program samt link til tilmelding følger onsdag 10. juni pr. nyhedsbrev samt på dfi.dk/fiktionsdagen.