Frank Piasecki Poulsen bliver ny konsulent for dokumentarfilm

ANSÆTTELSE. Filminstituttets bestyrelse har ansat Frank Piasecki Poulsen som ny konsulent for dokumentarfilm.

Filminstituttets nye konsulent for dokumentarfilm, Frank Piasecki Poulsen, er uddannet på Den Danske Filmskole og har arbejdet som instruktør, manuskriptforfatter og konsulent. Han har desuden været ansvarshavende redaktør på læringsplatformen Everyday, udviklet af CPH:DOX, samt initiativtager og leder af dokumentarfilmlinjen på Johan Borups Højskole.

Direktør på Filminstituttet Claus Ladegaard siger om valget:

"Frank Piasecki Poulsen er en stærk stemme i dansk film. Han har som instruktør stået bag markante og modige film som 'Blod i mobilen' og 'Guerrilla Girl', der udspiller sig i nogle af verdens farligste områder, og har derudover lang erfaring i medieverdenen som udvikler, underviser med mere. Frank Piasecki Poulsen kommer med et stort og bredt engagement i kultur- og samfundsforhold, som jeg er sikker på vil komme dansk dokumentarfilm til gavn."

Frank Piasecki Poulsen siger:

"Jeg glæder mig til som konsulent at bidrage til at fastholde og udvikle Danmarks rolle som førende dokumentarfilmnation. Den gode film for mig er den, der gennem et konkret emne åbner for noget universelt og giver forståelse for almenmenneskelige problemstillinger. Jeg er også optaget af, hvordan dokumentarfilm bruger medieudviklingens mange nye muligheder til at skabe endnu større engagement hos publikum."

Frank Piasecki Poulsen afløser Anders Riis-Hansen og tiltræder 1. oktober.