enda

Frank Piasecki Poulsen

(1975 – )

Instruktør, manuskriptforfatter, underviser og debattør, født 1975.


Frank Piasecki Poulsen fik sit internationale gemmenbrud i 2005 med filmen "Guerilla Girl", der handler om borgerkrigen i Colombia. Filmen vakte opsigt på filmfestivaler verden over og blev siden solgt til mere end tyve lande.


Poulsen er uddannet instruktør på Den Danske Filmskoles dokumentariske afdeling i 2001. Siden har han arbejdet mest med 3. verdens spørgsmål, primært i Afrika, for DR, TV2, Det Danske Filminstitut og Udenrigsministeriet. Filmprojekterne har ofte ført ham til nogle af verdens farligste steder i fjerne jungleområder.

Filmografi Priser Festivals
Title År Funktion Category
Vi er journalister 2014 Dramaturgisk konsulent DK/Dokumentarfilm
Blod i mobilen 2010 Instruktion, Fotograf DK/Dokumentarfilm
Forførerens fald 2008 Instruktion, Manus DK/Dokumentarfilm
Guerrilla girl 2005 Instruktion, Manus, Foto, Stills DK/Dokumentarfilm
It's All Good 2003 Manus, Foto, Stills DK/Dokumentarfilm
Film fisk & frihed 2001 Instruktion, Foto DK/Dokumentarfilm
Det Danske Filminstitut registrerer international festivaldeltagelse og priser til danske film, dog primært de titler, som Filminstituttet varetager i sin festivaldistribution, og primært i forbindelse med de festivaler, som Filminstituttet har prioriteret at samarbejde med. Registreringen af festivaldeltagelse og priser til danske film, der ikke er i festivaldistribution, foretages kun for "launch"-festivaler ifølge Filminstituttets prioriterede festivalliste. Se listen over prioriterede festivaler.

Festivals

Festival Festival dato Film
Beijing, iDOCS Int. Documentary Forum 2011-12-12 Blod i mobilen
Hamptons Film Festival 2011-10-13 Blod i mobilen
Dokufest Prizren 2011-07-23 Blod i mobilen
Warszawa, Against Gravity 2011-05-06 Blod i mobilen
Toronto, Hot Docs Int. Documentary Festival 2011-04-28 Blod i mobilen
Istanbul Int. Film Festival 2011-04-02 Blod i mobilen
Sao Paulo It's All True Int. Documentary FF 2011-03-31 Blod i mobilen
Haag, Amnesty Int. Movies that Matter Festival 2011-03-24 Blod i mobilen
ZagrebDox 2011-03-06 Blod i mobilen
Prague, One World Human Rights Film Festival 2011-03-03 Blod i mobilen
Amsterdam, IDFA 2010-11-18 Blod i mobilen
Docsbarcelona 2007-02-01 Guerrilla girl
Sheffield Doc/Fest 2006-10-30 Guerrilla girl
Odense Internationale Film Festival 2006-08-15 Guerrilla girl
Dokufest Prizren 2006-08-08 Guerrilla girl
SilverDocs AFI Documentary Festival 2006-06-12 Guerrilla girl
Prague, One World Human Rights Film Festival 2006-03-02 Guerrilla girl
ZagrebDox 2006-02-19 Guerrilla girl
Göteborg International Film Festival 2006-01-27 Guerrilla girl
Amsterdam, IDFA 2005-11-24 Guerrilla girl
CPH:DOX 2005-11-04 Guerrilla girl
Det Danske Filminstitut registrerer international festivaldeltagelse og priser til danske film, dog primært de titler, som Filminstituttet varetager i sin festivaldistribution, og primært i forbindelse med de festivaler, som Filminstituttet har prioriteret at samarbejde med. Registreringen af festivaldeltagelse og priser til danske film, der ikke er i festivaldistribution, foretages kun for "launch"-festivaler ifølge Filminstituttets prioriterede festivalliste. Se listen over prioriterede festivaler.