Heidi Kim Andersen ny konsulent for dokumentarfilm

NY KONSULENT. Heidi Kim Andersen tiltræder den 15. januar 2021 som ny konsulent for kort- og dokumentarfilm.

Som konsulent på Filminstituttet bliver det Heidi Kim Andersens primære opgave at varetage den kunstneriske vurdering af ansøgninger om udviklings- og produktionsstøtte og indstille egnede projekter til godkendelse.

Heidi Kim Andersen er uddannet fra Film- og Medievidenskab på Københavns Universitet i 2000. Hun har siden da arbejdet med film- og tv-produktioner som tilrettelægger, instruktør og producer, som redaktionschef og programchef, og som redaktør på TV 2. Som producer har hun stået bag en række markante film og serier, blandt andet 'Min mor er pink' (2017), 'Girls United' (2018) og 'Q's Barbershop' (2019), der modtog en Bodil for bedste dokumentar og var nomineret til prisen for bedste nordiske film på CPH:DOX.

Fra direktør på Filminstituttet Claus Ladegaard lyder det:

"Med Heidi Kim Andersen får Filminstituttet en meget kvalificeret konsulent. Hun har været hele vejen rundt og kommer med et stort netværk og erfaringer fra næsten alle relevante funktioner inden for dokumentarproduktion. Med den baggrund har Heidi Kim Andersen de bedste forudsætninger for som konsulent at vurdere og udvikle dokumentarprojekter."

Heidi Kim Andersen siger selv om sin nye stilling:

Om Konsulentordningen

Konsulentordningen for Kort- og Dokumentarfilm har til formål at støtte kunstneriske eller oplysende danske kort- og dokumentarfilm.

Støtten skal sikre en kontinuerlig produktion og udbredelse af forskellige typer af film, så det samlede udbud af danske kort- og dokumentarfilm fastholder og udvikler dansk filmkunst og -kultur både nationalt og internationalt. Støtten kan ydes til idéudvikling, udvikling og produktion.

"Det er vigtigt, at der bliver skabt film, som vil ud med et budskab, røre publikum og nuancere vores blik på os selv og den verden, vi lever i. Dokumentarfilm kan, hvad enten de foregår i Danmark eller andre steder, skabe kendskab og forståelse hos publikum på tværs af baggrund og nationalitet. Det er en ære og glæde for mig i de kommende år at få lov til som konsulent at samarbejde med den dygtige dokumentarfilmbranche og den talentmasse, der er i dansk dokumentarfilm."

Det er Det Danske Filminstituts bestyrelse, der efter indstilling fra Rådet for Kort- og Dokumentarfilm har ansat Heidi Kim Andersen. Hun afløser Cecilia Lidin og tiltræder den 15. januar 2021.