Kalle Bjerkø bliver ny konsulent for spillefilm

ANSÆTTELSE. Filminstituttets bestyrelse har ansat Kalle Bjerkø som ny konsulent for spillefilm.

Det Danske Filminstituts nye konsulent for spillefilm Kalle Bjerkø er uddannet i dramaturgi med overbygning i film/tv og har skrevet og instrueret adskillige film og tv-produktioner. Han har fungeret som både producer, manuskriptforfatter, instruktør, klipper, og komponist på 'Drengene fra Angora', julekalenderen 'Yallahrup Færgeby', den Emmy-nominerede miniserie 'Paphoved' og har senest leveret manuskript til spillefilmen 'Hacker'.

Kontakt

Claus Ladegaard
Adm. direktør
Tlf. +45 4032 6212
clausl@dfi.dk

Direktør på Filminstituttet Claus Ladegaard udtaler:

"Med Kalle Bjerkø får vi en konsulent med en virkelig bred erfaring både inden for genrer og faglige discipliner. Kalle Bjerkø har med sine mange talenter været kreativ kraft bag noget af det bedste satire, der er lavet på DR. Hertil kommer, at han er stærk på udvikling – og det er en kernekompetence for en filmkonsulent."

Fra Kalle Bjerkø lyder det:

"Dansk film går en spændende og udfordrende tid i møde. Udbuddet af audiovisuelle fortællinger i nye formater og på nye platforme vokser med gigantisk hast. Her bliver det Filminstituttets og filmkonsulentens vigtigste rolle, i tæt samarbejde med filmbranchen, at sikre, at dansk film ikke drukner i tsunamien, men at der til stadighed bliver lavet stærke kvalitetsfilm fra hele Danmark, til hele Danmark. Det glæder jeg mig til at være med til."

Kalle Bjerkø afløser Mikkel Munch-Fals og tiltræder 1. september 2019.