Tone Mygind Rostbøll er ny konsulent for kort- og dokumentarfilm

NY KONSULENT. Tone Mygind Rostbøll er ansat som ny kort- og dokumentarfilmkonsulent med særligt fokus på børn og unge.

Filminstituttets bestyrelse har efter indstilling fra Kort- & dokumentarfilmrådet ansat Tone Mygind Rostbøll som ny konsulent for kort- og dokumentarfilm med særligt fokus på børn og unge.

Tone Mygind Rostbøll er uddannet manuskriptforfatter på Den Danske Filmskole og har arbejdet med fiktion og dokumentar til børn og unge i mange forskellige funktioner – som forfatter, instruktør, underviser og konsulent. Tone Mygind Rostbøll er desuden uddannet journalist fra RUC.

Filminstituttets direktør Claus Ladegaard siger:

"Tone Mygind Rostbøll har et stort engagement i og blik for målgruppen. Det er en vigtig opgave at skabe gode rammer for nytænkning af vores filmfortællinger til børn og unge i et ændret medielandskab. Og jeg tror, at Tone Mygind Rostbøll er den helt rette til opgaven. Hun er skarp på udvikling og projektledelse og har som forfatter været involveret i mange forskelligartede filmprojekter af høj kvalitet."

Fra Tone Mygind Rostbøll lyder det:

Om Konsulentordningen

Konsulentordningen for Kort- og Dokumentarfilm har til formål at støtte kunstneriske eller oplysende danske kort- og dokumentarfilm.

Støtten skal sikre en kontinuerlig produktion og udbredelse af forskellige typer af film, så det samlede udbud af danske kort- og dokumentarfilm fastholder og udvikler dansk filmkunst og -kultur både nationalt og internationalt. Støtten kan ydes til idéudvikling, udvikling og produktion.

"Jeg synes, vi skal se det voksende digitale udbud som en drivkraft til at skabe endnu bedre historier, der kan skære igennem larmen og nå ind til børn og unges hjerter. Historier med stærke rollemodeller, som er i øjenhøjde med målgruppen og deres komplekse livsverden. Det er en gave for mig som konsulent at kunne bidrage til den udvikling og til skabelsen af gode film og tv-serier, der samler, udfordrer og glæder børn og unge."

Tone Mygind Rostbøll afløser Ulla Hæstrup og tiltræder 1. marts 2020.