CPH PIX for branchen

CPH PIX. Instruktørbesøg, master classes og seminarer: Udover film, events og koncerter byder CPH PIX på en lang række branchearrangementer i løbet af den 18 dage lange festival.

Brancheakkreditering 

Teknikken har drillet CPH PIX lidt, derfor er fristen flyttet  til 20. april., så du kan stadig nå at blive akkrediteret

Akkreditering her

Instruktørbesøg

Der bekræftes løbende gæster på festivalen og du kan holde dig opdateret på festivalens hjemmeside her.

Master classes

En aften med Andrzej Zulawski

Årets retrostjerne er den polsk-franske enfant terrible filmskaber Andrzej Zulawski, som er i København i denne anledning. I forbindelse med retrospektivet og PIX' udgivelse af en bog om Zulawski, byder vi på en aften med manden selv, der med udvalgte eksempler fra sit samlede værk vil tage publikum med på en guidet tur gennem sin filmiske karriere.
Cinemateket
Tirsdag den 19. april kl. 19.15.

En aften med Michael Nyman

Den internationalt anerkendte, britiske filmkomponist gæster PIX og afslører flere facetter af sit kunstneriske oeuvre med interview, livekoncert og visning af spritnye film.
Dronningesalen i Den Sorte Diamant
Fredag den 29. april kl. 19.00.

Nymfomanen (La collectionneuse) med særlig introduktion af Jackie Raynal

PIX er stolte af at kunne vise Eric Rohmers mesterværk med en personlig introduktion af filmens klipper, filminstruktøren Jackie Raynal, der også sidder i PIX' internationale jury.
Raynal vil fortælle om sit samarbejde med Rohmer og andre i den franske nybølge, heriblandt Godard.
Husets Biograf
Lørdag den 30. april kl. 15.00.

En eftermiddag med Jesper Just – Emotions in Motion

PIX omdanner hver dag i festivalperioden Husets Biograf til et veritabelt kino-museum, når vi slår dørene op for den danske videokunstner Jesper Just og i den forbindelse vil det være muligt at møde Jesper Just til en illustreret værkstedssamtale om hans særegent filmiske univers. Det vil være gratis entré.
Cinemateket
Søndag den 1. maj kl. 16.30.
Se også programmet for Kino Mueseum: Jesper Just

Debatter & talks

Filmmediet til debat

Filmmediet står over for mange nye udfordringer, både som værk i sig selv og i promoveringen og lanceringen af dette. Cross-media projekter skyder frem på internationalt plan og krydser grænserne mellem filmgenrer såvel som mellem værk, promovering og lancering. Sociale medier spiller en ny og afgørende rolle i forsøget på at nå ud til publikum, som i højere grad inviteres til at interagere. Kan den danske filmbranche overhovedet følge med den internationale nytænkning? Skal pengene nødvendigvis flyde, før kreativiteten kan blomstre? Har branchen det simpelthen for godt til rigtigt at eksperimentere med formerne? I PIX og Rytmisk Centers filmdebat deltager bl.a. instruktørerne Kaspar Munk ('Hold om mig', 'You & Me Forever') og Michael Noer ('De vilde hjerter', 'R'), digter, musiker, radio- og tv-vært Kristian Leth (The William Blakes, Speed of Sound) og producer Lars Knudsen ('Old Joy', 'Shit Year'). Debatten modereres af Lene Johansen.
Literaturhaus
Mandag den 25. april kl. 13.00

The Romanian Perspective

Rumænsk film er i fremmarch. Ikke blot i året PIX-program, men også internationalt. 'Aurora' blev vist på årets filmfestival i Cannes, 'Morgen' vandt fire priser i Locarno, 'Outbound' blev vist i både Locarno og Toronto, og 'Principles of Life' havde premiere i San Sebastian. Alle fire film har siden rejst fra festival til festival i hele verden. Bag dem står en række instruktører, producere og manuskriptforfattere, der tydeligvis har fat i noget - men hvad? To af instruktørerne, Marian Crisan ('Morgen') og Bogdan Apetri ('Outbound'), giver her deres bud på, hvad der ligger bag den rumænske filmsucces, og de får med- og modspil af den dansk-franske producer (og et af årets jurmedlemmer) Marianne Slot. Hun er co-producer af 'Morgen' og i øvrigt fast co-producer af Lars von Triers film, og hun vil uddybe hvad det er, der tiltrækker udenlandske investeringer til Rumænien og de nye talenter.
Seminaret modereres af Jakob Høgel, kunstnerisk leder af New Danish Screen.
Husets Biograf
Torsdag 28. april kl. 15.00

Possibilities in a Picture

Hvad kan et billede, når det ikke blot skal illustrere en handling? PIX inviterer til debat om brugen af kameraet som redskab, når man laver film uden nødvendigvis at have midler. PIX har inviteret et par kameramænd, der repræsenterer hver deres stil, til at fortælle om deres specifikke syn på filmfotografi, samt en fotograf, der har sin instruktørdebut med på festivalen.
Fred Keleman er DoP på Béla Tárrs ’The Turin Horse’, Eduard Grau er fotograf på 'Finisterrae', og Kitao Sakurai (’Aardvark’) er debuterende instruktør i den amerikanske indieserie. Seminaret modereres af fotografen Anthony Dod Mantle, der også vil byde ind med sit eget bud.
Husets Biograf
Fredag 29. april kl. 14.00

Filmmaking Without Strings

Trods ris og ros til det danske støttesystem, så er der andre steder i verden, hvor det at lave en film altid er et spørgsmål om at starte fra bunden af, hvor egne og familiens finanser ofte er på spil, og hvor gode projekter og ansøgninger ikke nødvendigvis kan købe arbejdsro. Det amerikanske uafhængige produktionsmiljø leverer hvert år en lang række film både på no og low budget og et solidt udvalg af dem er samlet på PIX.
PIX har lokket den ene af årets 3x3-stjerner, en dansk producer med fast base i NYC og et bastant bagkatalog af festivalhits, samt en fotograf der har sin instruktørdebut på PIX, til at fortælle om de film, der alt andet lige bliver skabt på trods, i et miljø der ikke er godkendt for at tilgodese kunstneriske visioner nær så meget som box office-tal og afkast til investorer. Mike Ott er repræsenteret på PIX af hele tre film, ’Analog Days’, ’Kid Icarus’ & ’Littlerock’. Alistair Banks Griffin har instrueret konkurrencefilmen 'Two Gates of Sleep', der startede i Directors Fortnight i Cannes i 2010. Lars Knudsen har produceret både ’Shit Year’, der ligeledes var i Directors Fortnight, og ’I'll Come Running’ (noget så sjældent som en århusiansk-texansk coproduktion). Kitao Sakurai har instrueret ’Aardvark’.
Seminaret er modereret af instruktør Kaspar Munk, der har gjort sig sine egne erfaringer blandt andet med hans succesfulde spillefilmsdebut fra 2010, ’Hold om mig’.
Husets Biograf
Fredag den 29. april kl. 16.00

Optimizing Casting

Når skuespiller, en caster, en instruktør og andre mødes omkring en casting-situation, er det en situation kun få rent faktisk er trænet i. Hvordan får casteren det bedste ud af spilleren? Hvordan forbereder spilleren sig bedst muligt? Hvad er instruktørens rolle? PIX har bedt en lille håndfuld internationale castere, give deres bud på, hvordan de forskellige faggrupper får mest ud af castingen - og ikke mindst kommer helskindet fra den igen. Blandt deltagerne i panelet er engelske Debbie McWilliams, der blandt andet har castet til de seneste Bond-film  og den kommende europæiske stor-serie The Borgias. De øvrige navne vil blive opdateret løbende på hjemmesiden.
PIX og Skuespillerforbundet inviterer instruktører, skuespillere, danske castere og andre interesserede på en eftermiddag med en uformel snak om, hvordan man optimerer en arbejdsproces, som kan have mindst lige så mange negative konsekvenser som positive, når den ikke ledes korrekt.
Seminaret modereres af Mette Frank, Skuespillerforbundet.
Husets Biograf
Lørdag 30. april kl. 13.15

Tags: CPH PIX 2011