Creatives Unite - ny platform for kulturelle og kreative aktører

Creatives Unite er en ny platform, der skal hjælpe aktører i de kulturelle og kreative brancher i Europa med at formidle og videndele information og initiativer, der er opstået i kølvandet på COVID-19.

Creatives Unite er et fælles rum, der giver adgang til mangfoldigheden af ​​eksisterende ressourcer og adskillige relevante netværk og organisationer for de kulturelle og kreative brancher i Europa.

Det tilbyder også et kurateret rum til at oprette og uploade bidrag til at finde løsninger sammen.

Mariya Gabriel, kommissær for Innovation, Research, Culture, Education and Youth, sagde ved lanceringen af platformen d. 5. maj:

Coronavirus har en ødelæggende økonomisk indflydelse på de kulturelle og kreative sektorer. Denne online platform giver et forum for kulturelle og kreative sektorer til at dele idéer og initiativer og sammen skabe løsninger, takket være deres kreativitet, som reaktion på krisen. En platform af sektoren for sektoren.

Platformen kommer som en opfølgning af EU's kulturministres videokonference den 8. april, hvor kommissær Gabriel annoncerede initiativet.

Creative FLIP, et pilotprojekt fra EU-Parlamentet implementeret af EU-Kommissionen, ledet af Goethe Instituttet i samarbejde med det europæiske Creative Hubs Network og andre partnere, vil hjælpe med at køre og kuratere platformen.