FRAME - training for arkivarer i den audiovisuelle sektor

En af arkivarernes hovedopgaver er at sikre arkivernes bevarelse, uanset hvad der sker, og at give adgang til arkiverne. FRAME sætter i år fokus på, hvordan arkivarer i den audiovisuelle sektor kan være parate til at stå over for usædvanlige situationer, forebygge risici og organisere disaster recovery.

Den anerkendte workshop FRAME (Future for Restauration of Audiovisual Memory in Europe) er henvendt til det internationale fællesskab af fagfolk, der arbejder med audiovisuelle arkiver.

FRAME 2020

Datoer
Del 1: 24.-26 november kl. 9.00-12.30
Del 2: 1.-3. december kl. 9.00-12.30

Sted
Online

Pris
700 EUR

Tilmeldingsfrist
15. oktober

Læs mere

Workshoppen er specifikt designet til fagfolk, der arbejder med forvaltning og anvendelse af arkiver - uanset deres niveau af viden eller kompetencer - inden for medieorganisationer, tv-stationer, cinemateker, institutioner, produktionsselskaber etc.

FRAME består af de to sessioner FRAME Tech, der beskæftiger sig med bevarelse af digitale arkiver, digitalisering af analoge arkiver og medie- og lagerstyring, og FRAME Access, der beskæftiger sig med rettighedsstyring, dokumentation, katalogisering og promovering af arkivindhold til forskellige målgrupper.

Emner

I år stiler FRAME-workshoppen efter at besvare spørgsmålet om, hvordan arkivarer i den audiovisuelle sektor kan være parate til at stå over for usædvanlige situationer, forebygge risici og organisere disaster recovery.

Derfor sætter workshoppen ekstra fokus på:

  • forebyggende bevarelse
  • digitalisering og dokumentation af audiovisuelle samlinger
  • forvaltning af digitale arkiver
  • rettighedsstyring
  • adgang til og fremme af audiovisuelle værker

Format

Formatet vil være en kombination af online "classrooms", præsentationer, videndeling, "best practices & solutions" m.m.

Tilmelding

Tilmeldingsfristen er d. 15. oktober 2020 via FRAME's hjemmeside.