MEDIA-film i danske biografer: August & September 2020

Komedie-mysterie, historisk drama og komedie-dramaer på dansk og fransk... Vi guider dig til MEDIA-støttede film, der har premiere i de danske biografer august-september.

FORFØRT

I komedie-dramaet 'Forført' spiller Juliette Binoche den 50-årige Claire, som er underviser, skilt og mor til to. Da Claire bliver svigtet af sin unge elsker, Ludo, beslutter hun sig for at holde øje med ham ved at oprette en falsk Facebook-profil og blive den 24-årige skønhed Clara. Ludo hopper dog ikke på krogen. Men det gør hans bedste ven Alex til gengæld...

Filmen distribueres i Danmark af Camera Film med støtte fra MEDIA-delprogrammet.

Biografpremiere: 13. august


 

MYSTERIET OM HENRI PICK

I dette morsomme litteratur-mysterium finder en ung redaktør et aldeles fremragende og mageløst manuskript i et specialbibliotek i Bretagne. Teksten er underskrevet af den afdøde lokale pizzabager Henri Pick, der ifølge hans enke aldrig forfattede noget, som var mere sofistikeret end en indkøbsseddel. Den anerkendte litteraturkritiker Jean-Michel Rouche fornemmer, at noget ikke stemmer og beslutter sig for at undersøge sagen nærmere sammen med Henri Picks datter. For hvem var Henri Pick egentlig?

'Mysteriet om Henri Pick distribueres i Europa med støtte fra MEDIA-delprogrammet.

Biografpremiere: 20. august


 

LA BELLE EPOQUE

Den franske veteran Daniel Auteuil spiller den let livstrætte Victor, hvis ægteskab med Marianne (Fanny Ardant) knager i fugerne. Victor får vendt op og ned på sit liv, da iværksætteren Antoine tilbyder ham et noget alternativt ’produkt’: Antoines firma giver kunderne mulighed for at dykke tilbage i en tidsperiode efter eget valg, og Victor beslutter sig for at genoplive den mest mindeværdige uge i sit liv, 40 år tidligere, da han mødte sit livs kærlighed på en bistro i Lyon.

Filmen distribueres i Danmark af Filmbazar med støtte fra MEDIA-delprogrammet.

Biografpremiere: 27. august


 

OFFICER OG SPION

'Officer og spion' - også kendt som 'J'accuse' - er baseret på den sande historie om den unge, lovende kaptajn Alfred Dreyfus, som i 1895 degraderes for at have spioneret for Tyskland og dømmes til livsvarigt fængsel på Djævleøen. Blandt vidnerne til hans ydmygelse er Georges Picquart, der bliver forfremmet til at drive den militære efterretningsenhed, der fældede Dreyfus. Men da Picquart opdager, at hemmeligheder stadig overleveres til tyskerne, drages han ind i en farlig labyrint af bedrag.

Filmen vandt Grand Jury Prize og kritikerprisen på Venedig-festivalen.

'Officer og spion' distribueres i Europa med støtte fra MEDIA-delprogrammet.

Biografpremiere: 17. september


 

DRUK

Thomas Vinterberg's 'Druk' tager udgangspunkt i tankerne fra en norsk filosof, der mener, at mennesket er født med en alkoholpromille, der er 0,5 for lav.

Fire gymnasielærere, der alle er groet fast i deres tilværelse, beslutter sig for at igangsætte et eksperiment, hvor de dagligt og i arbejdstiden vil ramme en promille på 0,5. Resultaterne er slående, alt føles ligesom lettere og mere frit, men et alkohol-indtag hver dag er heller ikke uden konsekvenser.

Zentropa Entertainments modtog i 2016 udviklingsstøtte til filmen under MEDIA-delprogrammets støtteordning for Slate Funding.

Biografpremiere: 24. september