MEDIA-film i danske biografer: Januar 2019

MEDIA-premierer.

MIN ITALIENSKE FAMILIE (A casa tutti bene)

Oplev et eksplosivt familiedrama, der foregår på den lille italienske ø, Ischia.
Dramaet opstår, da en storm pludselig bryder ud, mens en hel familie er samlet for at fejre forældrenes 50 års bryllupsdag. Stormen er så voldsom, at de mange familiemedlemmer er nødt til at leve under samme tag i to dage, indtil stormen aftager. Mens familien er samlet, pustes der til gamle som nye uforløste konflikter og fremtiden virker usikker for dem alle. Alle personer i familien må forholde sig til deres egne personlige, følelsesmæssige eller familiære forhold.

Filmen har modtaget distributionsstøtte fra MEDIA-delprogrammet til den østrigske og hollandske biografdistribution.

Biografpremiere: 3. januar

 

SKAMMERENS DATTER II: SLANGENS GAVE

'Slangens gave' følger pigen Dina, der har arvet sin mors overnaturlige og magiske skammerevner og lever en nomadetilværelse på flugt. Dina og hendes familie er kommet til Højlandet i flugt for den onde Drakan, der har overtaget magten i Dunark.
En dag møder hun en mystisk mand, der påstår at være hendes far - og det er ikke hvem som helst, det er nemlig sortemesteren Sezuan, som har evnen til at få folk til at se og føle ting. Melussina advarer Dina om at høre på ham eller følge efter ham, men Dina kan ikke tæmmes.

Adventurefilmen modtog udviklingsstøtte fra MEDIA-delprogrammet i 2015.

Biografpremiere: 24. januar

 

THE FAVOURITE

I starten af 1700-tallet er Storbritannien i krig med Frankrig, og den regerende dronning Anne (Olivia Colman), hvis helbred skranter, er dybt afhængig af sin tætteste veninde Sarah (Rachel Weisz) til at støtte og pleje hende. Da Sarahs kusine Abigail (Emma Stone) dukker op ved hoffet, bliver Sarah først betaget af hendes charme, men indser snart at Abigail er en snu kvinde med ambitioner udover almindelig hofdame-status, og de to kvinder begynder nu at rivalisere om dronningens gunst.

Græske Yorgos Lanthimos ('Dogtooth', 'The Lobster', 'The Killing of a Sacred Deer') står bag dette sorte komediedrama, der har modtaget udviklingsstøtte fra MEDIA-delprogrammet.

Biografpremiere: 24. januar

 

UNGE ASTRID (Unga Astrid)

Da Astrid Lindgren var meget ung, skete der noget, der ramte hende fundamentalt, en kombination af held og uheld, der kom til at forme hele hendes liv. Det var en begivenhed, der gjorde hende til en af de mest innovative kvinder i vor tid og til fortælleren, en hel verden kom til at elske. Dette er historien om en ung Astrid, der trods tidens forventninger og religiøse påbud, besluttede sig for at bryde samfundets sociale normer og følge sit hjerte.

Pernille Fischer Christensens portrætfilm har modtaget udviklingsstøtte og distributionsstøtte fra MEDIA-delprogrammet.

Biografpremiere: 31. januar