MEDIA-film i danske biografer: Maj 2019

MEDIA-premierer.

LAZZARO DEN LYKKELIGE

Lazzaro er så god, at man nemt tager ham for at være en smule skør. Han arbejder i tobaksmarkerne ud for en lille italiensk by, hvor tiden står stille, og hvor arbejderne er nærmest livegne under den frygtindgydende markise Alfonsina de Luna. Da markisens søn Tancredi iscenesætter sin egen kidnapning, bliver Lazzaro hans ven og forbundne. Da deres veje skilles, er deres venskabsbånd så stærke for Lazzaro, at han gerne rejser gennem både tid og rum for at blive genforenet med Tancredi.

Filmen modtog palmen for bedste manuskript i Cannes i 2018.

Grand har modtaget støtte fra MEDIA-delprogrammet til den danske distribution.

Biografpremiere: 2. maj

 

SUNSET

Den unge Irisz Leiter ankommer i 1913 til Budapest med store forhåbninger om at komme i arbejde som hattemager hos en legendariske hattebutik. Selvom butikken tilhørte hendes forældre, bliver Irisz sendt væk af den nye ejer. Kort efter vælter der en mand ind i forretningen, som leder efter en person med samme efternavn som Irisz. Sporet efter den ukendte mand fører hende igennem de mørke gader i Budapest, hvor en grufuld undergang lurer.

Bag 'Sunset' står den ungarske instruktør Laszlo Nemez, der vandt en Oscar for 'Sauls søn' i 2016.

Filmen har modtaget udviklingsstøtte i 2016 og Filmbazar distributionsstøtte til den danske distribution fra MEDIA-delprogrammet.

Biografpremiere: 9. maj

 

EN SPIONS BEKENDELSER

Joan Stanley (Judi Dench) nyder i al stilfærdighed sin pensionisttilværelse i en idyllisk lille landsby. Pludselig banker den britiske efterretningstjeneste, MI5, på døren, arresterer hende og begynder en række afhøringer. For Joan gemmer på en helt utrolig hemmelighed: hun har været én af de mest indflydelsesrige spioner i historien.

’En spions bekendelser’ er inspireret af den sande historie om ’The Granny Spy’, der som 87-årig blev afsløret som KGB-informant i 1999 til hele Storbritanniens store overraskelse.

Scanbox Entertainment har modtaget støtte fra MEDIA-delprogrammet til den danske distribution.

Biografpremiere: 16. maj

 

VILLY OG MONSTERPLANETEN

10-årige Villy bliver adskilt fra sine forældre efter deres rumskib bryder sammen. Hans redningskapsel lander på en vild og uudforsket planet. Heldigvis er Villy ikke helt alene! Med sig har han Buck - en overlevelsesrobot - og sammen må de holde stand indtil redningsfartøjet kommer og henter dem.

Villy er heldigvis en nysgerrig dreng man ikke sådan slår ud, og går straks i gang med at undersøge planeten - til stor frustration for Buck, der er sat i verden for at holde Villy ude af problemer. Villy og Buck møder også rumvæsenet Flash, og sammen udforsker de den farverige planet, dens fauna, dens flora ... men også dens farer.

Filmen distribueres med støtte fra MEDIA-delprogrammet.

Biografpremiere: 16. maj

 

KVINDE PÅ KRIGSSTIEN

Instruktør Benedikt Erlingsson demonstrerede med 'Om heste og mænd', hvordan han kan underspille absurde situationer iblandt det sympatiske islandske folk. 'Kvinde på krigsstien' fortæller en energisk feministisk saga om Halla, der erklærer krig imod den lokale aluminiumsindustri og de politikere, som ødelægger hendes land og vilde og smukke natur. Hun går til ekstremer for at beskytte sit land, men situationen tager en uventet drejning, da en lille forældreløs pige kommer ind i hendes liv.

'Kvinde på krigsstien' vandt LUX-filmprisen og Nordisk Råds Filmpris 2018.

Filmen har modtaget udviklingsstøtte og Grand distributionsstøtte til den danske distribution fra MEDIA-delprogrammet.

Biografpremiere: 23. maj