MEDIA-film i danske biografer: Marts & April 2020

MEDIA-premierer. Feel-good, romantisk-drama, historisk drama og thriller. Se, hvad du kan glæde dig til i biograferne i marts og april.

LA BELLE ÉPOQUE

Den franske veteran Daniel Auteuil spiller den let livstrætte Victor, hvis ægteskab med Marianne (Fanny Ardant) knager i fugerne. Victor får vendt op og ned på sit liv, da iværksætteren Antoine tilbyder ham et noget alternativt ’produkt’: Antoines firma giver kunderne mulighed for at dykke tilbage i en tidsperiode efter eget valg, og Victor beslutter sig for at genoplive den mest mindeværdige uge i sit liv, 40 år tidligere, da han mødte sit livs kærlighed på en bistro i Lyon.

Filmen distribueres i Danmark af Filmbazar med støtte fra MEDIA-delprogrammet.

Biografpremiere: 19. marts


 

FORFØRT

I komedie-dramaet 'Forført' spiller Juliette Binoche den 50-årige Claire, som er underviser, skilt og mor til to. Da Claire bliver svigtet af sin unge elsker, Ludo, beslutter hun sig for at holde øje med ham ved at oprette en falsk Facebook-profil og blive den 24-årige skønhed Clara. Ludo hopper dog ikke på krogen. Men det gør hans bedste ven Alex til gengæld...

Filmen distribueres i Danmark af Camera Film med støtte fra MEDIA-delprogrammet.

Biografpremiere: 8. april


 

OFFICER OG SPION

'Officer og spion' - også kendt som 'J'accuse' - er baseret på den sande historie om den unge, lovende kaptajn Alfred Dreyfus, som i 1895 degraderes for at have spioneret for Tyskland og dømmes til livsvarigt fængsel på Djævleøen. Blandt vidnerne til hans ydmygelse er Georges Picquart, der bliver forfremmet til at drive den militære efterretningsenhed, der fældede Dreyfus. Men da Picquart opdager, at hemmeligheder stadig overleveres til tyskerne, drages han ind i en farlig labyrint af bedrag.

Filmen vandt Grand Jury Prize og kritikerprisen på Venedig-festivalen.

'Officer og spion' distribueres i Europa med støtte fra MEDIA-delprogrammet.

Biografpremiere: 23. april


 

UNDTAGELSEN

Da Iben og Malene begge modtager dødstrusler, går det op for dem, at deres arbejde på Dansk Center for Information om Folkedrab har bragt dem i livsfare. Mistanken lander på en serbisk krigsforbryder, som de skriver artikler om, men da en sag om mobning på kontoret eskalerer, begynder de langsomt at overveje om ondskaben kunne komme fra dem selv.

Baseret på Christian Jungersens bestseller.

Fridthjof Film modtog i 2015 udviklingsstøtte til filmen under MEDIA-delprogrammets støtteordning for Slate Funding.

Biografpremiere: 30. april