Science Film Forum - ny platform for samarbejde mellem film og forskning

CPH:DOX. Ny international industriplatform skal fostre samarbejde mellem videnskab og dokumentarfilm.

I samarbejde med Creative Europe MEDIA har CPH:DOX skabt industriplatformen Science Film Forum, der skal lægge kimen til nye samarbejder mellem filmskabere og forskere. Målet er at platformen kan være inkubator for kreative dokumentarfilm og nye medieprojekter med et videnskabeligt fokus, der kan appellere til et bredt publikum og forhåbentlig få dem til at nytænke deres forhold til videnskab og videnskabernes indflydelse på deres samfund. 

Science Film Forum er en endagsevent, der finder sted d. 20. marts under CPH:SCIENCE - et videnskabsprogram, der blev lanceret på CPH:DOX sidste år med det formål at gøre videnskab interessant for alle i samfundet.

Dagen starter med pitch af 7 udvalgte dokumentarprojekter for potentielle finansiører, koproducere, samarbejdspartnere og distributører. Derefter følger en session med "reversed pitch", hvor 5 udvalgte forskningsprojekter fra Danmark, Belgien, Tyskland og Italien præsenteres for instruktører og producenter. Eftermiddagen udgøres af forsker-kunstner-rundbordssamtaler, hvor forskere og filmskabere har mulighed for at dykke nærmere ned i potentialet for samarbejde.

De 5 forskningsprojekter og et udvalg af filmskabere er fundet i et samarbejde mellem CPH:DOX og Creative Europe MEDIA-deskene fra Berlin-Brandenburg, München, Flandern, Nordrhein-Westfalen, Hamburg og Danmark.

Se det detaljerede program for Science Film Forum her.

Tags: