'Wolfwalkers' løber med BUSTERs børnepris 2021

BUSTERs børnejury kårer animationsfilmen ‘Wolfwalkers’ som vinder af BUSTERs børnepris 2021. Den Oscar-nominerede irske film, der også har vakt stor begejstring hos publikum under årets BUSTER, kan ses i biografen i den kommende weekend.

Vilde ulve, hæsblæsende action og magiske billeder. Det er nogle af hovedingredienserne i animationsfilmen ‘Wolfwalkers’, der i går blev kåret til vinder af BUSTERs børnepris 2021.
Prisen bliver uddelt af BUSTERs børnejury, der har udvalgt filmen blandt syv nominerede film fra årets konkurrenceprogram.

Birka Birgler, 15 år, medlem af BUSTER børnejury, siger:
“'Wolfwalkers' er en fed film, fordi handlingen og historien er unik. Tegnestilen er meget gennemført og gør filmen så flot! Wolfwalkers er min yndlingsfilm blandt de syv film, vi så i
børnejuryen. Jeg vil opfordre alle til at se den i biografen under BUSTER, mens chancen er der!“

BUSTERs børnejury består af børn fra Danmarks bedste elevråd, Viby Sjælland, i samarbejde med organisationen Danske Skoleelever. (Foto: Yann Holuberg Andersen)

Tomm Moore, instruktør af Wolfwalkers, siger:
"Mange tak for at tildele os denne fantastiske pris. Det betyder meget for os. Vi er virkelig stolte af at have været en del af jeres festival. ‘Wolfwalkers' var et kærlighedsprojekt for alle involverede, og det betyder meget for os, at folk ude i verden værdsætter den."

Med prisen følger 2.500 EUR. I alt syv film var udtaget og nomineret til BUSTERs børnepris i 2021. Der er mere info om de syv film her.

Om ‘Wolfwalkers’
‘Wolfwalkers’ er en fantastisk fortælling med mageløse tegninger og imponerende musik. Med afsæt i irske folkeeventyr fortæller filmen historien om pigen Robyn, der en dag vågner i ulveform og bliver jaget ud af byen af sin far. Herefter indledes en farefuld færd for Robyn og den vilde ulvepige Mebh. ‘Wolfwalkers’ er en film fyldt med magi og mytologi, der også handler om at følge sit hjerte og give slip på trangen til at kontrollere det ukendte.

‘Wolfwalkers' er instrueret af Ross Stewart og Tomm Moore. Filmen er produceret af det irske animationsstudie Cartoon Saloon i samarbejde med Melusine Productions (Luxembourg) og har modtaget udviklingsstøtte under Creative Europe's MEDIA-program.

‘Wolfwalkers’ kan opleves i Empire Bio den 9. oktober kl. 12.30 og sideløbende streames på Apple TV.