The Creative Input

De nordiske Creative Europe Desks ønsker i samarbejde med den danske lyddesigner Roar Skau Olsen, Tonemestrene ApS, at promovere talentfulde nordiske filmklippere, filmkomponister og lyddesignere internationalt i et nyt branchekatalog med titlen "The Creative Input". Interesserede kandidater skal ansøge senest 23. november 2015.

Nordiske filmskabere er talentfulde, professionelle og effektive og har derfor meget at tilføre europæiske koproduktioner. Med branchekataloget, "The Creative Input", ønsker de nordiske Creative Europe Desks i Norge, Finland, Sverige og Danmark i samarbejde med den danske lyddesigner Roar Skau Olsen fra Tonemestrene ApS og med støtte fra Nordisk Film Fonden i Danmark at promovere nogle af de nordiske landes bedste filmklippere, filmkomponister og lyddesignere internationalt. 

Kataloget vil blive præsenteret på Göteborg Film Festival i januar 2016. Formålet er at fremme og styrke de nordiske filmskaberes kreative input i internationale koproduktioner.

Kataloget – The Creative Input

Vi inviterer hermed nordiske filmklippere, filmkomponister og lyddesignere med interesse i at fremgå i et fælles nordisk katalog til at sende os en ansøgning.

Kataloget vil bestå af fem filmklippere, fem filmkomponister og fem lyddesignere fra hvert af de nordiske lande. En jury bestående af en repræsentant fra hver af de respektive landes nationale filmfonde vil i samarbejde med deskene udvælge de endelige kandidater til kataloget.

Udvælgelseskriterier

Ansøgere skal kunne imødekomme følgende kriterier:

  • Dokumenteret erfaring som filmklipper, filmkomponist eller lyddesigner på minimum seks spillefilm, seks afsnit af en tv-serie eller seks dokumentarfilm 
  • Mindst én af disse skal være en international produktion med hovedproducent fra et andet europæisk land end Danmark.
  • Ansøgere skal enten have vundet en filmpris for sit arbejde eller have modtaget mindst én nominering til en filmpris inden for de seneste 10 år.
  • Gode internationale samarbejdsevner
  • Gode sprogkundskaber (særligt engelsk)
  • Skal være dansk statsborger

Ansøgningsfrist

Interesserede ansøgere, som imødekommer udvælgelseskriterierne, skal sende en motiveret ansøgning samt CV på engelsk til Ene Katrine Rasmussen, ener@dfi.dk, senest d. 23. november 2015. Ansøgningsskema findes i højrespalten.