Debatarrangement om diversitet i dansk film

MANGFOLDIGHED. Aarhus Filmværksted og Kvindemuseet inviterer til debat med Aktionsgruppen for større diversitet i dansk film. Arrangementet foregår i Aarhus den 29. september 2016, og alle er velkomne. 

Det Danske Filminstitut har kigget på filmstøtten og lavet en kortlægning af, hvordan det står til med diversiteten i dansk film.

Groft sagt er fiktion præget af midaldrende hvide mænd med ondt i kærligheden og et ikke særligt stort publikum. Ligeså groft sagt er dansk dokumentarfilm præget af højintelligente unge kvinder, der forstår at omfavne en global verden og dens problemer men som næsten ikke har noget publikum udenfor hovedstaden og kreative miljøer.

Er der historier, vi ikke får fortalt, og hvad er det, der blokerer for dette? Hvorfor er det sådan, at man helst skal tilhøre de højeste sociale klasser for at få støtte til at lave film i Danmark? Er der en fremtid for dansk film, danske filmarbejdere, biografer og publikum, som vi kan gøre både kommercielt og menneskeligt stærkere og rigere, end den er nu? 

Netop dét arbejdes der på for fulde drøn lige nu, og du kan berige dette arbejde, når lederne af aktionsgrupperne kigger forbi Kvindemuseet og fremlægger deres tanker til diskussion.

Der vil være korte oplæg af: 

  • Christina Rosendahl, instruktør og formand for Danske Filminstruktører
  • Jenny Lund Madsen, manuskriptforfatter og medlem af bestyrelsen i Danske Dramatikere
  • Kim Pedersen, formand for brancheforeningen Danske Biografer
  • Maria Sloth, byrådsmedlem og formand for Udvalget for Mangfoldighed og Ligestilling i Aarhus Kommune

Aktionsgruppen skal i oktober komme med konkrete anbefalinger, som skal øge diversiteten i dansk film. De er i Aarhus for at modtage input til arbejdet, så dette er chancen for at skabe forandring, uanset om man er filmarbejder, dramatiker, skuespiller eller bare godt kan lide at se en god film.
Du kan læse mere om aktionsgrupperne og oplægsholderne her: www.afv.dk

Aftenens ordstyrer vil være Aage Rais, filminstruktør og direktør for Aarhus Filmværksted.

Arrangementet er gratis og åbent for alle.
 

Tid og sted

Hvor: Kvindemuseet, Domkirkepladsen 5, 8000 Aarhus C
Hvornår: Torsdag den 29. september kl. 19.30 - 21.00