DFI og TV 2 søger idéer til ny børne/familie-serie

Har du en idé til en miniserie på 4-6 x 25 minutter, som kan ramme børn omkring de 12 år og deres familier lige i hjertet?

Har du mod på at udtænke en tv-serie for et stort publikum til visning i primetime på TV 2?

Tror du, at bredde kan nås gennem originalitet i historie/univers og karakterer, tydelighed i fortællingen, kvalitet, fortællelyst, energi, mod og overraskelser i fortælling og filmsprog? Vi søger en serie, som har den styrke, der skal til for at nå en kommerciel tv-stations primetime-vindue, men som også har den dramatiske kraft og styrke og livtag med serieformen, som gør det til et selvstændigt værk med langtidsholdbarhed i DFIs distribution. 

Børne/familieserien er ikke en genre i sig selv. Vi tror på, at børn omkring de 12 og deres familier er en målgruppe, og at du finder den genre, som giver mest mening at fortælle i for at brænde igennem til målgruppen.

Serien kan modtage støtte på max. 1,5 millioner per afsnit. 

Vi vil gerne invitere instruktører og manuskriptforfattere til alene – eller sammen med en producer at byde ind med ideer til ovenstående på en halv til en hel side.

På baggrund af det vil vi lave en pitch-runde midt i november, hvor de udvalgte projekter kan præsenteres. Vi vil så udvikle 3-4 af projekterne. I første omgang gives en støtte på 50.000 DKR til at skrive et 1. draft på 1. afsnit samt lave en 1. version af stepoutline på de følgende 3 afsnit. Før denne støtte kan udbetales, skal producer og producent være tilknyttet projektet.

Deadline for denne del af manusudviklingen ligger midt februar. Dernæst udvikles de færdige manuskripter, og der defineres en grundigere visuel udvikling, som kan afsøge og sikre, at serien kan produceres inden for de kunstneriske og produktionelle ambitioner.

Vi håber på at have ét projekt til støtte, som kan realiseres i 2010. 

Forslag sendes til Søren Frellesen, TV 2 på mail sofr@tv2.dk med cc til Miriam Nørgaard på miriamn@dfi.dk 

Deadline for idéer er 1. november 2009.