Elke Theil er død


Vi har her til morgen modtaget det sørgelige budskab, at projektkoordinator Elke Theil i går aftes tabte sin sidste kamp mod kræften.
Det er et svært tab for alle, der har arbejdet sammen med Elke, og alle, der har mødt hende som den imødekommende og kompetente ildsjæl, der altid var parat til en ekstra indsats, når der var brug for det.
Elke blev ansat på Statens Filmcentral i 1990, efter at hun i 18 år havde arbejdet på RUC. Hun har gjort hele turen med i den store omstillingsproces til det nye Filminstitut. Der har hun fungeret som en varm og humoristisk ankerperson på det område, som helt vandt hendes hjerte: dokumentarfilmen. Når danske dokumentarfilm gjorde sig gældende her og i udlandet, var Elke lige så stolt som filmskaberne.
Den holdning kunne ikke undgå at smitte af både på kolleger og på den måde, omverdenen kom til at opleve instituttet på.
Da sygdommen ramte Elke for nogle år siden, var det hendes livsmod og ukuelige vilje, der bragte hende igennem. Hun ville ikke give op, hun ville ikke ynkes eller have særbehandling, hun ville bare tilbage og passe det job, hun holdt så meget af.
Nu har hun forladt os, og vi vil først og fremmest savne kammeraten, vennen og mennesket - Elke.
Henning Camre