Få indblik i nyeste forskning om etnisk mangfoldighed i film fra BFI

INVITATION. Kom og få helt nye indsigter i, hvordan etnisk mangfoldighed i britisk film påvirkes af indsatserne i Storbritannien. Dr. Clive Nwonka, der leder et forskningsprojekt som samler op på de første fire år med de såkaldte 'Diversity Standards', besøger Filminstituttet til morgenmøde den 8. september.

I 2016 indførte British Film Institute et sæt mangfoldighedskriterier – såkaldte Diversity Standards – som alle filmproduktioner skal opfylde for at modtage støtte.

Et stort britisk forskningsprojekt er søsat og samler nu op på de første fire år med nye støttekriterier for diversitet. Forskningen belyser de valg, 235 britiske filmproduktioner i perioden 2016-2019 har foretaget som reaktion på kriterierne (for bl.a. race, køn, seksualitet og regionalitet).

Kontakt

Kirsten Barslund
Projektleder
Tlf. +45 3374 3526
kirstenb@dfi.dk

Tid: Tirsdag den 8. september kl. 9.00-11.00
Sted: Bio Asta, Cinemateket. 
Tilmelding: Arrangementet er gratis, men kræver pga. covid-19 tilmelding:
Tilmeld dig her.

Oplægget forventes både at have relevans for filmbranchen, analytikere samt aktører inden for kulturel mangfoldighed.

Om forskningsprojektet

Clive Nwonka er forsker på Department of Sociology ved London School of Economics. De sidste 7 år har han fokuseret på mangfoldighedspolitik inden for film- og tv-sektorer, blandt andet på BFI, UK Film Council, BBC og Channel 4.

Forskningen tager udgangspunkt i data om i alt 235 britiske film fra 2016-2019, der har modtaget støtte. Projektet udvides i de kommende år til at undersøge hvordan mangfoldighed påvirkes af faktorer som genre og regionalitet, og danner således baggrund for om og hvor yderligere politisk indgriben er nødvendig i Storbritannien. 

Filminstituttet har inviteret Dr. Clive Nwonka, som er leder af forskningsprojektet, til at præsentere de første resultater og dele erfaringer om processen: