Flot resultat for EU-støtte til danske computerspil

EU har netop offentliggjort resultaterne for 2015-ansøgninger for computerspil. I alt 31 europæiske spilvirksomheder har fået støtte, af disse er de fire fra Danmark.

De danske projekter, der har fået støtte er: Investigate North med projektet "The Unpunished", APEX Virtual Entertainment ApS med "Night Skies '15", Die Gute Fabrik ApS med projektet "Mutazione" og endelig Cape Copenhagen ApS med "The Gentleman". Alle fire projekter er desuden støttet af DFI Spilordningen.

De danske selskaber har i alt fået DKK 3.406.320 ud af et samlet støttebeløb på lidt over 25 millioner kroner. Støtteprocenten for danske ansøgere var på 40% og kun to lande hjemtog et højere beløb end Danmark. Pengene er øremærket udviklingen af projekterne frem til et stadie, hvor man kan vise en spilbar demo eller en betaversion f.eks. til at vise til investorer.

Creative Europe støtter innovative og narrative computerspil. Næste ansøgningsfrist forventes at være i første kvartal af 2016. Kontakt Creative Europe Desken for yderligere oplysninger.

De støttede spil

The Unpunished
"The Unpunished (Investigate North)

Fakta

Se samtlige støttetildelinger og præcise beløb på Europa-Kommissionens hjemmeside eller her på sitet under Resultater.

The Unpunished
Genre: Social Mystery
Platform: Tablets / mobil
Producent: Investigate North ApS

"The Unpunished" er et detektivisk adventure spil der inkorporer film på lige fod med spil. Historien, der er skrevet af Thorleif Hoppe, foregår i en fiktiv nordsvensk by, hvor et verdensomspændende socialt medie har sit datacenter – placeret netop der på grund af de rolige omgivelser og den naturlige køling. Men noget lurer bag det kolde og stille ydre. Spillet tager sit startpunkt i en ung piges mystiske død. Da den ledende efterforsker kort efter forsvinder under voldsomme og besynderlige omstændigheder, bliver det hurtigt klart at menneske, natur og teknologi er i konflikt med hinanden.

Spillet kommer blandt andet til at bestå af avancerede 3D LIDAR scanninger, filmklip og en masse andre digitale assets som publikum kan navigere i og dykke ned i for at finde ud af, hvad der er sket. Det endelige spørgsmål er: hvem kan man stole på - og kan man stole på dataene? 

NightSkies15
"Night Skies '15" (Apex - Virtual Entertainment)

Night Skies '15
Genre: VR Skydespil
Platform: Oculus rift via PC
Producent: Apex - Virtual Entertainment ApS

NIGHT SKIES '15 er et anti-luftskyts virtual reality actionspil med multiplayer co-op, med en rammefortælling der foregår under luftbombardementer i første verdenskrig. Den første spiller (der også kan spilles single player) har rollen som kanoner ved den store anti-luftskyts kanon, der beskytter en lille fabriksby mod angreb fra oven. Den anden spiller – der også benytter VR-briller - har rollen som spotter og styrer den store projektør. De samarbejder om at forsvare byen mod angreb.


Mutazione

"Mutazione" (Die Gute Fabrik)

Mutazione
Genre: Adventure game
Platform: PC / Mac / Linux
Producent: Die Gute Fabrik ApS

Mutazione er et eksplorativt 2D adventure spil, hvor spilleren - som pigen Kay - udforsker en sær og frodig parallel verden befolkede af venlige mutater. Efter et motorcykelstyrt er Kay havnet i en tropisk skov med et alsidigt planteliv. Efter en tur gennem skoven er hun i en landsby ved navn Mutazione fyldt med usædvanlige indbyggere. Hun ved ikke, hvordan hun endte der, men ved at tale med dem og lære planternes hemmeligheder at kende, begynder hun at ane en vej ud af skoven. Både den rige grafik og spillets musik forandrer sig dynamisk, både efter døgnets timer og desuden påvirket af særlige frø, der kan plantes og vokse op. Måske planten sætter en frugt, der kan gives som gave til indbygger, og dermed åbner op for en ny fortælling og nye spor til både byens og Kays egen historie.


the gentleman
"The Gentleman" (Cape Copenhagen)

 
The Gentleman

Genre: Rytme / musik
Platform: Tablets (iPad / Win Surface)
Producent: Cape Copenhagen ApS

"The Gentleman" er et casual musik og rytmespil, der trækker på inspiration fra Hollywood-musicalens gyldne æra med elegante dansere som Fred Astaire og Gene Kelly. Spilleren har rollen som mekanikeren Chuck, der - for at modtage arven fra sin far: flyselskabet Debon Air - må bevise, at han kan begå sig som rigtig gentleman. Dette gør spilleren ved at bevæge sig dansende ned ad gaden og med overdreven musikalsk elegance time sine bevægelser til musikken. Med tiden skal han ikke alene vinde den skeptiske bestyrelse over på hans side, men også træde i karakter når "the great depression" gør, at Debon Air må lægge profilen om.