Flotte danske resultater i 2015

De første resultater i 2015 for udviklingsstøtte "Single Project" præsterer imponerende resultater til Danmark.

Det kommer ikke som en overraskelse, at de dominerende lande i Creative Europe er de store fem: Frankrig, Spanien, Italien, UK og Tyskland. Men at pladsen lige efter the big five bliver indtaget af Danmark, er et rigtig flot resultat.

Danske produktionsvirksomheder har samlet fået støtte til at udvikle fem projekter under "Single Project" i 2015, som fordeler sig på animation (1 projekt) og fiktion (4 projekter). Desværre blev der ikke tildelt støtte til danske dokumentarprojekter.

Det samlede støttebeløb til dansk film er i denne første runde for "Single Project" oppe på 1.938.742,00 DKK.
Den danske succesrate ligger for fiktion på 80%, animation på 50% og ingen til dokumentar.

Blandt de dygtige danske virksomheder er Profile Pictures, hvor Ditte Milsted udtaler, at "Creative Europes Media udviklingsstøtte til Jonas Arnbys projekt "We Watched the Sun Disappear" giver os muligheder for at kunne udvikle projektet på et endnu højere plan, og giver os nogle muligheder, vi ellers ikke ville have haft på dette stadie. Samtidigt giver det udviklingen et boost udadtil - også i forhold til andre finansiører. Vi glæder os til at dykke endnu mere ned i projektet, og undersøge hvordan man kan lave en neglebidende polar-thriller fra det tidligere 1900-tal. Media-støtten er på alle måder en stor gevinst for projektet, Jonas og Profile Pictures."

Ditte Milsted producerer "We Watched the Sun Disappear" sammen med Jacob Jarek for Profile Pictures.