Fokus på kort- og dokumentarfilm


TV 2/Danmark og Filminstituttet har i sidste uge holdt et møde med henblik på at sikre, at de øremærkede midler, TV 2 skal bruge på Kort- og Dokumentarfilm, kan anvendes bedst muligt i 2006.
På mødet, der blev ledet af udviklingsdirektør Jørgen Ramskov og Bo Damgaard, programchef på TV 2, var der enighed om, at der allerede er en række gode filmprojekter, der har mulighed for at opnå støtte fra såvel TV 2 som Filminstituttet. Der er imidlertid fortsat store økonomiske midler til rådighed for projekter, der skal sættes i søen inden for de kommende 12 måneder.
På mødet blev det understreget, at det er vigtigt for TV 2 og Filminstituttet, at der er så mange stærke filmprojekter at vælge imellem som overhovedet muligt. Derfor opfordres branchen til at fremkomme med nye forslag til TV 2 og Filminstituttet.
TV 2 arrangerer et større seminar for udvalgte dokumentarister i januar 2006 med det mål at fortælle om de værdier og de succeskriterier, der ligger til grund for TV 2's generelle engagement i danske dokumentarfilmprojekter. TV 2 vil senere på året udsende invitationer til seminaret, som også vil indeholde eksemplariske internationale dokumentarfilmprojekter til inspiration for kort- og dokumentarfilmbranchen i Danmark.
Det Danske FilminstitutJørgen Ramskov