Glædelig jul og godt nytår


Kære venner, kolleger og samarbejdspartnere
Filminstituttet vil gerne sige tak for et godt samarbejde i året, der gik. Mange gode film blev det til i år: Dokumentaristerne tog et stort ryk i år med hele tolv film præsenteret på IDFA. Spillefilmene tog hele spektret med fra det underholdende og morsomme til det kunstnerisk udfordrende og grænsesøgende, børnene fik noget at le ad og undres over, og det ser ud til, at dansk film når en flot markedsandel, der formentlig runder de 30% - en kunst kun de færreste andre europæiske lande kan gøre Danmark efter.
Dansk film når bredt ud i landet: Foruden biograferne, tv, videobutikkerne og filmklubberne er der stor interesse for danske film i skolerne og på bibliotekerne. Alt sammen takket være de gode historier, de mange forskelligartede billeder af virkeligheden og drømmene, lyden af det dagligdags og det eventyrlige, musikken der tolker og forklarer og det samvittighedsfulde produktionsarbejde - samt et professionelt, flot håndteret distributions- og informationsarbejde.
Danske film udgør ikke nogen stor procentdel af det samlede udbud i biograferne - så meget desto mere er der grund til at være stolt over, at de til gengæld udgør en imponerende andel af billetsalget. Det er flot!
På godt gensyn i 2006 med mange spændende og lovende film på bedding.
Fra medarbejderne i Produktion & Udvikling, Distribution & Formidling og Talentudvikling