Invitation til art-film-symposium

CPH:DOX. To-dages symposium i Kunstakademiets festsal om at producere i grænselandet mellem film og billedkunst, arrangeret af CPH:DOX, den engelske kunstfilm-organisation LUX og Det Kgl. Danske Kunstakademi.

Symposiet er en ny international platform, som søsættes sideløbende med årets CPH:DOX for at sætte fokus på produktionen af værker i grænselandet mellem billedkunst og film. 

Hvem "ejer" grænselandet mellem film og billedkunst? Hvilke film produceres her, hvor vises de, hvordan udvikles og finansieres de? Idéen er at forbinde kunstnere, professionelle filmfolk og institutioner fra de to forskellige verdener for at udveksle viden, ideer og kontakter, samt at pege på nye samarbejdsformer, der kan støtte filmskabere og kunstnere, der arbejder indenfor begge områder.

Et stjerne-line-up af internationale producere, fonde og museer møder op for at diskutere den nuværende status på den internationale filmkunst-scene.  
 
Torsdag vil der være offentlige paneler i form af case studies med en lang række top-kapaciteter her i blandt Simon Field, der har produceret Cannes-vinderen "Uncle Bonmee Who Can Recall His Past Lives" af Apichatpong Weerasethakul. Man kan også møde den norske kurator og producent Leif Magne Tangen, der bl.a. arbejder med de internationale billedkunstnere Knut Åsdam og Emily Wardill, samt Charles de Meaux som bl.a. har produceret for Philippe Parreno. 

Fredag er netværks- og projektpræsentationsdag.

Billetter á i alt 150 kr. for begge dage købes her 

Er du akkrediteret, tilmelder du dig hos michelle.s@cphdox.dk
 

PROGRAM
 
Offentlige Paneler Dag 1
Torsdag den 10. november 
 
kl. 10.30-12.30
Producing Artists' Moving Image
Hvad kan kunstneres moving image produktionen lære af mere traditionel filmproduktion? Gennem præsentation af relevante case studies, vil et panel af filmproducenter med specifik erfaring med at arbejde med projekter imellem film og visuel kunst, diskutere og sammenligne de to felter. Vi har inviteret en nøje udvalgt gruppe af producenter; Simon Field som blandt mange andre film har produceret den Palme D'Or vindende Cannes film 'Uncle Bonmee Who Can Recall His Past Lives' af Apichatpong Weerasethakul. Vi har også inviteret den norske kurator og producer Leif Magne Tangen, som i øjeblikket arbejder med den norske kunstner Knut Åsdam og britiske kunstner Emily Wardill på deres første feature length projekter. Vi har også inviteret Anna Lena Vaney der har produceret filmen 'Zidane, a 21st Century Portrait' af Douglas Gordon og Philippe Pareno, og sidst men ikke mindst kunstner og producer Charles de Meaux, grundlægger af beundringsværdige Anna Sanders Films, en produktionsselskab kendt for at være involveret i grænselandsprojekter mellem film og kunst - og arbejder med kunstnere som Philippe Parreno, Pierre Huyghe, Dominique Gonzalez-Foerster, Lawrence Weiner og andre.

Moderator: Tine Fischer  
 
13.30-15.00
Artists' Film Funding, Sales & Distribution
Hvordan bliver kunstneres film finansierede og distribuerede, hvad er grænserne for de eksisterende rammer? Kunne projekter bestilt i kunstverdenen lære fra eksisterende filmfinansiering og filmdistribution modeller? Med det klassiske art cinema marked drastisk faldende, hvordan kunne en ny distributionsmodel for art cinema så se ud? Er museet det nye mødested og partner? Vi har inviteret en gruppe af commissioners og museer, der på forskellig vis har været involveret i udvikling, produktion og udstilling af kunst film: Channel 4 ArTS, LUX og Film London, som vil tale om hvad slags arbejde de støtter, og hvordan diverse funding strukturer fungerer. På udstillings- og distributionsiden har vi inviteret den amerikanske producent og distributionskonsulent Martin Marquet, den Beligiske producent Emmy Oost, som vil fortælle om distributionen af Grimonprez filmen, såvel som en førende skandinaviske kunstrepræsentant og kurator, Camilla Larsson fra Bonniers Konsthall i Stockholm.
 
Moderator: Simon Field
 
 
Offentlige Paneler Dag 2
Fredag 11. november 
 
kl. 10.30-11.30
Meet the Institutions
Vi har inviteret en line-up af kuratorer, programmører og museum institutioner, som er involveret i commissioning og udstilling af art filmprojekter, til en uforpligtigende snak om nye muligheder. Hvad er den (nye) rolle for museet i forhold til at udvikle, producere og udstille art film? Mød repræsentanter; Charlene Dinhut / Centre Pompidou, Kathy Noble / Tate Modern, Camilla Larsson / Bonniers Kunsthall, Marianne Torp / Statens Museum for Kunst og Rose Cupit & Maggie Ellis fra Film London og høre dem tale om deres forskellige initiativer og tanker om nye tiltag i dette landskab.
 
Moderator: Benjamin Cook
 
12.00-13.30
Masterclass: Ben Rivers
Mød en af de mest visionære kunstnere i art cinema / moderne kunst i en master class som vil udforske de projekter, han i øjeblikket arbejder på med sin partner Ben Russel, og de måder, hvorpå de har navigeret i henholdsvis  kunstens og filmens verden. Begge er gået fra at producere korte eksperimenterende film til feature lenghth film og begge producerer film, der bliver screenet / udstillet både indenfor biografen og visuelle kunst institutioner. De arbejder i øjeblikket på deres første fælles spillefilm projekt "A SPELL TOWARD OF THE DARKNESS", og har ydermere også kurateret et program for CPH:DOX i år af samme navn.